Tabela gotowania - Siemens ET645FN17E - Instrukcja obsługi - Strona 7

Spis treści:
- Strona 3 – Spis tre ci; Produktinfo; Wskazówki dotycz
- Strona 4 – Przyczyny uszkodze
- Strona 7 – Tabela gotowania
- Strona 8 – Nastawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk
- Strona 9 – Timer
- Strona 10 – Automatyczne ograniczenie czasu
- Strona 11 – Ustawienia podstawowe
- Strona 12 – Czyszczenie i konserwacja; Ceramika szklana
- Strona 14 – Potrawy testowe
7
Tabela gotowania
W poni szej tabeli zamieszczono kilka przyk
ł
adów.
Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale
ф
od rodzaju,
wagi i jako ci potraw. Dlatego mo liwe s
ф
odchylenia.
Do gotowania u ywa
ц
9. stopnia mocy grzania.
G
ę
ste potrawy od czasu do czasu zamiesza
ц
.
Stopie
ń
mocy grza-
nia do dalszego
gotowania
Dalsze gotowanie w
minutach
Roztapianie
Czekolada, kuwertura
Mas
ł
o, miód, elatyna
1-1
1-2
-
-
Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw
Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
Mleko**
Kie
ł
baski podgrzewane w wodzie**
1-2
1-2
3-4
-
-
-
Rozmra
ż
anie i podgrzewanie
Szpinak mro ony
Gulasz mro ony
2-3
2-3
10-20 min
20-30 min
Gotowanie na ma
ł
ym ogniu, powolne dogotowywanie
Kluski, knedle
Ryba
Bia
ł
e sosy, np. sos beszamelowy
Sosy ubijane, np. sos bernaise, sos holenderski
4.-5.*
4-5*
1-2
3-4
20-30 min
10-15 min
3-6 min
8-12 min
Gotowanie, gotowanie na parze, duszenie
Ry (z dwiema miarkami wody)
Ry na mleku
Ziemniaki w mundurkach
Gotowane ziemniaki
Potrawy m
ф
czne, makarony
Potrawa jednogarnkowa, zupy
Warzywa
Warzywa mro one
Gotowanie w szybkowarze
2-3
1-2
4-5
4-5
6-7*
3-4
2-3
3-4
4-5
15-30 min
35-45 min
25-30 min
15-25 min
6-10 min
15-60 min
10-20 min
10-20 min
-
Duszenie
Zrazy zawijane
Piecze
ń
duszona
Gulasz
4-5
4-5
2-3
50-60 min
60-100 min
50-60 min
Sma
ż
enie**
Sznycel, naturalny lub panierowany
Sznycel, mro ony
Kotlet, naturalny lub panierowany***
Stek (3 cm grubo ci)
Hamburgery, kotlety mielone (3 cm grubo ci)***
Pier kurczaka (2 cm grubo ci)***
Pier kurczaka, mro ona***
Ryba i filet rybny, naturalne
Ryba i filet rybny, panierowane
Ryba i filet rybny, panierowane i mro one, np. paluszki rybne
Langusty i krewetki
Potrawy z patelni, mro one
Nale niki
Omlet
Jajka sadzone
6-7
6-7
6-7
7-8
4-5
5-6
5-6
5-6
6-7
6-7
7-8
6-7
6-7
3-4
5-6
6-10 min
8-12 min
8-12 min
8-12 min
30-40 min
10-20 min
10-30 min
8-20 min
8-20 min
8-12 min
4-10 min
6-10 min
sma enie ci
ф
g
ł
e
sma enie ci
ф
g
ł
e
3-6 min
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz
ę
sto obraca
ц
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
3 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa .................................... 3 Przyczyny uszkodze ń .........................................................................4 Ochrona rodowiska .................................................................. ...
4 ■ Pola grzejne s ф bardzo gor ф ce. Nigdy nie odk ł ada ц ł atwopalnych przedmiotów na p ł yt ę grzejn ф . Nie u ywa ц p ł yty grzejnej do przechowywania jakichkolwiek przedmiotów. Niebezpiecze ń stwo po ż aru!! ■ Urz ф dzenie jest bardzo gor ф ce. Nie przechowywa ц przedmiotów ł atwopalnych ani ...
7 Tabela gotowania W poni szej tabeli zamieszczono kilka przyk ł adów. Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale ф od rodzaju, wagi i jako ci potraw. Dlatego mo liwe s ф odchylenia. Do gotowania u ywa ц 9. stopnia mocy grzania. G ę ste potrawy od czasu do czasu zamiesza ц . Stopie ń mocy grza- nia...
Inne modele płyty grzewcze Siemens
-
Siemens EB615HB80E
-
Siemens EB615HB90E
-
Siemens EB615PB80E
-
Siemens EB615PB90E
-
Siemens EC645PB90R
-
Siemens EF645EF11
-
Siemens EO616HB10E
-
Siemens EO616PB10E
-
Siemens EO6B6PB10
-
Siemens EP616HB21E_EP616PB11E