Scarlett SC-HM40S16 - Instrukcja obsługi - Strona 11

IM022
SC-HM40S16
30
Nie należy samodzielnie naprawiać ani wymieniać żadnej części urządzenia. W przypadku
wykrycia usterek należy skontaktować się z najbliższym Punktem Serwisowym.
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed
włączeniem musi być przechowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.
Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania
drobnych zmian w konstrukcji w
yrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo,
sprawność lub funkcjonalność.
Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji
towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,
następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.
PRACA
Lekko obracając, włóż wymienne końcówki do gniazda, aż zostaną zablokowane.
NUWAGA: Podczas mocowania końcówek do zagniatania ciasta upewnij się, że końcówka z
ogranicznikiem umieszczona jest w pr
awym gnieździe, natomiast końcówka bez ogranicznika
– w lewym. Prawe gniazdo znajduje się po prawej stronie, jeśli trzymasz mikser z haczykami
do siebie.Jest to konieczne, aby zapobiec zapobiec przedostawaniu się ciasta do urządzenia.
Zanurz końcówki w mieszanych produktach.
Podłącz mikser do sieci elektrycznej.
Wybierz żądaną prędkość.
Po tym, jak mieszanina osiągnęła wymaganej konsystencji, ustaw przełącznik prędkości w
pozycji "0".
Poczekaj, aż końcówki całkowicie się zatrzymają.
Odłącz mikser od sieci elektrycznej.
Wyjmować końcówki należy tylko wtedy, gdy przełącznik prędkości znajduje się w pozycji "0".
Naciśnij przycisk wyrzutu końcówek i wyjmij je.
ZALECANE TRYBY MIESZANIA
Wybieraj prędkość w zależności od produktów. Zawsze zaczynaj pracę na niskich obrotach,
stopniowo przechodząc do wyższej prędkości. Jeśli w toku przetwarzania mieszanina
twardnieje, zwiększ moc, po przełączeniu miksera na wyższą prędkość.
PRĘDKOŚĆ
OPERACJA
1,2
Mieszanie suchych składników.
3
Przygotowanie sosów i przecieru warzywnego.
4
Wymieszanie ciasta do biszkoptów, pieczywa, budyni.
T
Ubijanie śmietanki, białka lub białka z żółtkiem.
Aby uniknąć przegrzania silnika nie pracuj w sposób ciągły dłużej niż
5
minut i obowiązkowo
rób przerwy co najmniej
10
minut, aby mikser osty
gł do temperatury pokojowej.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
Przed rozpoczęciem oczyszczenia należy odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej.
Umyj końcówki gorącą wodą z mydłem i wytrzyj do sucha.
Mikser przecieraj zwilżoną szmatką i w żadnym wypadku nie zanurzaj w wodzie.
Do czyszczenia nie używaj czyszczących środków ściernych, metalowych szczotek ani gąbek,
jak również organicznych rozpuszczalników oraz agresywnych płynów.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Inne modele miksery Scarlett
-
Scarlett SC-HM40S09
-
Scarlett SC-HM40S13
-
Scarlett SC-HM40S15
-
Scarlett SC-HM40S20