Instrukcje dotyczące temperatury - Samsung RB34T672FEL/EF - Instrukcja obsługi - Strona 87

Spis treści:
- Strona 2 – Spis treści
- Strona 4 – Informacje dotyczące bezpieczeństwa; Ważne informacje na temat instrukcji bezpieczeństwa; • Ostrzeżenia i ważne informacje o bezpieczeństwie zawarte
- Strona 6 – Ważne symbole i środki ostrożności:; poważnymi obrażeniami ciała, szkodami
- Strona 7 – PRZESTROGA; poważnymi obrażeniami ciała i/lub szkodami; UWAGA; Ostrzeżenie: ryzyko pożaru / materiały łatwopalne; OSTRZEŻENIE; • Podczas ustawiania urządzenia należy upewnić się, że
- Strona 10 – Ograniczanie zużycia energii
- Strona 11 – - kuchnie dla pracowników w sklepach, biurach i innych
- Strona 12 – • Przy przewożeniu i instalowaniu urządzenia należy
- Strona 13 – Krytyczne ostrzeżenia dotyczące instalacji
- Strona 17 – Przestrogi dotyczące instalacji; • Wokół lodówki należy pozostawić odpowiednią ilość
- Strona 18 – Krytyczne ostrzeżenia dotyczące użytkowania
- Strona 23 – • Jeżeli z urządzenia wydobywa się zapach spalenizny bądź
- Strona 24 – Przestrogi dotyczące użytkowania
- Strona 27 – • Jeżeli lodówka została zalana wodą, należy skontaktować
- Strona 28 – Przestrogi dotyczące czyszczenia
- Strona 29 – • Do czyszczenia nie wolno używać benzenu,
- Strona 30 – Krytyczne ostrzeżenia dotyczące utylizacji
- Strona 31 – • Jako gaz izolacyjny stosowany jest cyklopentan. Gazy; Dodatkowe wskazówki eksploatacyjne; • W razie awarii zasilania należy uzyskać w zakładzie
- Strona 34 – Instalacja; Opis lodówki
- Strona 35 – Instalacja krok po kroku; KROK 1
- Strona 38 – KROK 2
- Strona 39 – KROK 3
- Strona 40 – KROK 4
- Strona 41 – KROK 5; KROK 6; KROK 7
- Strona 42 – Obsługa; Panel sterowania (tylko w określonych modelach)
- Strona 48 – SmartThings (tylko w określonych modelach)
- Strona 51 – Funkcje specjalne
- Strona 55 – Konserwacja
- Strona 56 – Zmiana strony otwierania drzwi (dotyczy tylko wybranych modeli)
- Strona 70 – Obsługa i konserwacja
- Strona 72 – Czyszczenie
- Strona 73 – Wymiana
- Strona 74 – Montaż w układzie obok siebie (tylko w określonych modelach)
- Strona 81 – Rozwiązywanie problemów; Informacje ogólne
- Strona 83 – Czy z lodówki dochodzą nietypowe dźwięki?
- Strona 86 – Dodatek; Instrukcje bezpieczeństwa
- Strona 87 – Instrukcje dotyczące temperatury
- Strona 90 – Informacje dotyczące modelu i zamawiania części zamiennych
Polski
87
Instrukcje dotyczące temperatury
Zalecana temperatura
Optymalne ustawienia temperatury do przechowywania żywności:
• Lodówka: 3 °C
• Zamrażarka: -19 °C
UWAGA
Optymalne ustawienie temperatury wewnątrz każdej komory zależy od temperatury otoczenia. Wyżej
podana optymalna temperatura odpowiada temperaturze otoczenia wynoszącej 25 °C.
Intensywne chłodzenie
Funkcja Intensywne chłodzenie przyspiesza proces chłodzenia przy maksymalnej szybkości obrotów
wentylatora. Lodówka działa z maksymalną wydajnością przez 2,5 godziny, po czym powraca do
poprzedniej temperatury.
Intensywne zamrażanie
Funkcja Intensywne zamrażanie przyspiesza proces zamrażania przy maksymalnej szybkości obrotów
wentylatora. Zamrażarka działa z maksymalną wydajnością przez 50 godzin, po czym powraca do
poprzedniej temperatury. Aby zamrozić dużą ilość produktów, należy włączyć tryb Intensywne zamrażanie
na co najmniej 20 godzin przed umieszczeniem produktów w zamrażarce.
UWAGA
Korzystanie z tej funkcji wiąże się ze zwiększonym zużyciem energii przez lodówkę. Pamiętaj, aby
wyłączyć tę funkcję, gdy nie jest ona potrzebna, i przywrócić oryginalne ustawienie temperatury.
Optymalne metody przechowywania żywności (tylko określone modele)
Produkty żywnościowe należy przykrywać, aby zatrzymać wilgoć i zapobiec pochłanianiu zapachów
innych produktów. Duży garnek jedzenia, np. zupy lub gulaszu, należy przed schłodzeniem podzielić na
małe porcje i umieścić w płytkich pojemnikach. Duży kawałek mięsa lub drób w całości należy przed
schłodzeniem podzielić na mniejsze porcje lub umieścić w płytkich pojemnikach.
Układanie produktów żywnościowych
Półki
Półki powinny być regulowane, aby pomieścić różne opakowania.
Specjalna komora
(tylko w określonych modelach)
Szczelne szuflady utrzymujące świeżość zapewniają optymalne
warunki przechowywania warzyw i owoców. Warzywa wymagają
wyższej wilgotności a owoce niższej.
Szuflady utrzymujące świeżość warzyw i owoców są wyposażone
w urządzenia do kontroli poziomu wilgotności. (*Zależy od modelu i
opcji). Szuflada na mięso o regulowanej temperaturze wydłuża czas
przechowywania mięsa i serów.
Untitled-1 87
2022-10-20 4:38:54
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Polski 2 Spis tr eści Spis treści Informacje dotyczące bezpieczeństwa 4 Ważne informacje na temat instrukcji bezpieczeństwa 4 Ważne symbole i środki ostrożności: 6 Ważne środki ostrożności 7 Istotne ostrzeżenia dotyczące transportu i miejsca instalacji urządzenia 12 Krytyczne ostrzeżenia dotyczące ...
Polski 4 Informacje dotyczące bezpieczeństwa Przed rozpoczęciem korzystania z nowej lodówki firmy Samsung prosimy przeczytać dokładnie niniejszy podręcznik, aby uzyskać informacje na temat bezpiecznej i efektywnej obsługi funkcji, które oferuje nowe urządzenie. Ważne informacje na temat instrukcji ...
Informacje dotyczące bezpieczeństwa Polski 6 Inf ormacje do ty cz ąc e bezpiec zeństw a - Należy czyścić zbiorniki na wodę, jeśli nie były używane przez 48 godzin; instalację wodną podłączoną do sieci wodociągowej należy przepłukać, jeśli woda nie była pobierana przez 5 dni. - Surowe mięso i ryby n...