spowoduje to jego uszkodzenie.; GOTOWANIE NA SUCHO - Russell Hobbs 23560-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 23560-56

Multicooker Russell Hobbs 23560-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

61

MONTAŻ

1.

Umieść parowar na płaskiej, równej, odpornej na wysoką temperaturę powierzchni. Zapewnij

odpowiednią przestrzeń wentylacyjną ze wszystkich stron, aby zapobiec uszkodzeniu szafek, ścian

itp.

2. Umieść jeden z koszy na podstawie urządzenia.

3. Jeśli używasz drugiego kosza, zamontuj tacę na górze pierwszego kosza, a następnie umieść na nim

drugi kosz.

4. Jeśli używasz trzeciego kosza, zamontuj drugą tacę na górze drugiego kosza, a następnie umieść na

nim trzeci kosz.

5. Umieść pokrywę na górnym koszu do gotowania na parze.

NAPEŁNIANIE

Napełnij zbiornik do znaku MAX (500ml) wrzącej wody. Zapewni to co najmniej 60 minut gotowania na

parze, co jest wystarczającym czasem dla większości potraw.

Niczego nie dodawaj do wody. Przyprawy, marynaty itp. należy dodawać do produktów, a nie do

wody.Przyprawy nie będą krążyć z parą, po prostu skoncentrują się w zbiorniku,z

prawdopodobieństwem uszkodzenia powierzchni zbiornika i grzałki.

KORZYSTANIE Z PAROWARU

1.

Upewnij się, że podstawa urządzenia jest napełniona. Sprawdzaj poziom wody podczas gotowania

na parze.

2.

Podłącz parowar do prądu.

3. Przekręć timer zgodnie z ruchem wskazówek zegara na wymagany czas. Zapali się lampka kontrolna.

4. Gdy timer powróci do pozycji 0, grzałka wyłączy się, a lampka zgaśnie.

Aby zatrzymać gotowanie na parze przed upływem czasu, należy odłączyć urządzenie od zasilania.

NIE próbuj obracać timera w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, ponieważ

spowoduje to jego uszkodzenie.

OSTRZEŻENIE

Podczas wyjmowania koszy należy zachować szczególną ostrożność. Nigdy nie wyjmować

wszystkich koszy jednocześnie. Wyjmuj kosze pojedynczo, zaczynając od górnego. Używaj

rękawic kuchennych lub podobnych, aby chronić się przed poparzeniami gorącą parą.

GOTOWANIE NA SUCHO

W przypadku, gdy podczas gotowania na parze zostanie zużyta cała woda, urządzenie zabezpieczające

wyłączy parowar, ale lampka kontrolna będzie się świecić (chyba że timer powróci do pozycji 0).

Termostat będzie się włączał i wyłączał do momentu, gdy:

albo dolejesz wody,

albo timer wyłączy parowar.

Odłącz podstawę od zasilania, pozostaw na kilka minut do ostygnięcia, następnie napełnij ją wrzącą wodą

i uruchom ponownie.

ZALECANE CZASY PAROWANIA

Te potrawy najlepiej przygotowywać na zimnym parowarze. Napełnij zbiornik zimną wodą, dodaj

składniki i ustaw regulator czasowy jak w tabeli.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

UA

AE

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu,; że powierzchnie jeszcze pozostają gorące po użyciu.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO; CZĘŚCI

60 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...

Strona 4 - spowoduje to jego uszkodzenie.; GOTOWANIE NA SUCHO

61 MONTAŻ 1. Umieść parowar na płaskiej, równej, odpornej na wysoką temperaturę powierzchni. Zapewnij odpowiednią przestrzeń wentylacyjną ze wszystkich stron, aby zapobiec uszkodzeniu szafek, ścian itp. 2. Umieść jeden z koszy na podstawie urządzenia. 3. Jeśli używasz drugiego kosza, zamontuj tacę n...

Strona 5 - WSKAZÓWKI, PORADY I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

62 Produkty (świeże) Uwagi Czas (minuty) Brokuł Potnij na 1-2 cm różyczki/kawałki 13-15 Zielona fasolka Ułóż w koszu na płasko 13-15 Marchew Pokrój w plasterki grubości ok. ½ cm 17-19 Kapusta (włoska) Porwij lub potnij na kawałki 11-13 Szparagi Ułóż w koszu na płasko 11-13 Cukinia Pokrój w plasterki...

Inne modele multicookery Russell Hobbs