Strona 3 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
98 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...
Strona 4 - SMAŻENIE; Wskazówki
99 MONTAŻ Panel sterowania można zdejmować przy serwowaniu potraw lub czyszczeniu urządzenia. Aby założyć : Przy wyjętej wtyczce z gniazdka sieciowego, wsunąć panel kontrolny do przedniej części garnka (rys. A). Aby zdjąć : Wyjąć wtyczkę z gniazdka sieciowego, a następnie wysunąć panel sterowania z ...
Strona 5 - PRZYGOTOWANIE; Woreczki zamykane metodą ‘Zipper Lock:; UŻYWANIE TRYBU SOUS VIDE; ETAPY WYKAŃCZANIA POTRAW; UWAGI O CZASACH GOTOWANIA I BEZPIECZEŃSTWIE ŻYWNOŚCI
100 PRZYGOTOWANIE Włóż składniki do woreczka lub innego opakowania ochronnego. Na jedną porcję użyj jednego woreczka. Staraj się, aby porcje były podobnej wielkości. Przed zamknięciem woreczka trzeba z niego usunąć jak najwięcej powietrza. Woreczki zamykane metodą ‘Zipper Lock: 1. Metoda ręczna (rys...
Strona 6 - TABELA PRZEWODNIK DO GOTOWANIA SOUS VIDE; WOLNE GOTOWANIE; ZALETY WOLNEGO GOTOWANIA; Dokonywanie korekt w trakcie gotowania; OGÓLNE WSKAZÓWKI
101 TABELA PRZEWODNIK DO GOTOWANIA SOUS VIDE Żywność/potrawa Temperatura Czas (godziny) Uwagi min. max. Steki wołowe Lekko wysmażone: 56ºC 1 1 ½ Czasy dla porcji 200 - 250 g Średnie: 60ºC 1 ½ 2 Dobrze wysmażone: 68ºC 2 2 ½ Jagnięcina, cielęcina, kaczka, dziczyzna, itd. Różowe: 56ºC 1 ½ 3 ½ Czasy dla...
Strona 7 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE GOTOWANIA; Warzywa; Mięso i drób; PRZELICZANIE PRZEPISÓW Z TRADYCYJNEGO PIEKARNIKA; PARA
102 • Po włożeniu wszystkich składników do garnka, nie powinien on być wypełniony więcej niż w trzech czwartych. Jeśli będzie przepełniony, podczas gotowania zawartość może się przelać lub wykipieć. • Jeśli gotowe danie jest zbyt rzadkie, można je zagęścić, używając odrobiny skrobi kukurydzianej, mą...
Strona 8 - RYŻ; GOTOWANIE
103 Produkty (świeże) Uwagi Czas (minuty) Jajko w koszulce Włóż do kokilki lub małego naczynia 5-6 Piersi z kurczaka Rozbierz na płaty lub pokrój na kawałki 1-2cm 12-14 Łosoś/ryby dorszokształtne Dorsz, plamiak, itp. 7-9 Ryby morskie białe Gładzica, sola, bas, itp. 3-4 Ryby na stek Tuńczyk, miecznik...
Strona 9 - UTRZYMYWANIE CIEPŁA; SERWOWANIE JEDZENIA; OBSŁUGA I KONSERWACJA
104 UTRZYMYWANIE CIEPŁA • WAŻNE: Nie używaj ustawienia Utrzymywanie ciepła do gotowania. Używaj go tylko do utrzymywania ciepła ugotowanych potraw, które są już gorące. 1. Rozpocznij z już ugotowanymi i gorącymi składnikami w garnku, przykrytymi szklaną pokrywą. 2. Naciśnij przycisk Utrzymywanie cie...