rozdzielaniu mogą się rozrywać.; PRZEPISY KULINARNE; Na 12 naleśników; sól - Russell Hobbs 21000-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Spis treści:
- Strona 3 – urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; odbywa się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania; Nie zanurzaj urządzenia w cieczy.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO; można myć w zmywarce; PRZYGOTOWANIE
- Strona 4 – rozdzielaniu mogą się rozrywać.; PRZEPISY KULINARNE; Na 12 naleśników; sól
- Strona 5 – Na 40 naleśników; kg mąki gryczanej; KONSERWACJA I OBSŁUGA; działanie urządzenia.; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.
46
4. Ustaw regulator temperatury na 5.
5. Naciśnij i zwolnij przycisk. Zaświeci się lampka.
6. Płyta metalowa powinna się nagrzewać przez 3-4 minut.
7. Płyta kamienna powinna się nagrzewać przez 25-30 minut.
WŁÓŻ DO GRILLA
Kamienna płyta rozgrzewa się wolniej i dlatego w czasie gotowania zatrzymuje więcej ciepła.
Jest idealnym rozwiązaniem przy podpiekaniu warzyw i chleba, a także opiekaniu kawałków
mięsa. Ponieważ zatrzymuje ciepło przez dłuższy czas i jest nadal gorąca jeszcze przez kilka
minut po wyłączeniu urządzenia, idealnie się nadaje do utrzymywania temperatury ciepłych
potraw.
1. Cienko pokrojone mięso lub jarzyny ułóż na wierzchu grilla.
2. Po około 5 minutach jedzenie z grilla jest gotowe, ser przypiekaj w mini-patelniach do
raclette.
3. Mini-patelnia do raclette zawiera porcję dla jednej osoby.
4. Każdą mini-patelnię napełnij serem w trzech czwartych.
5. Ustaw mini-patelnie do raclette na podstawie pod elementem grzejnym.
6. Poczekaj, aż jedzenie się usmaży, a ser się roztopi.
7. Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.
8. Naciśnij i zwolnij przycisk. Światełko zgaśnie.
9. Podawaj ser razem z usmażonym jedzeniem.
NALEŚNIKI
1. Możesz usmażyć naleśniki na płytach metalowych, duże naleśniki na dużym kole, małe na
małych kołach.
2. Wylej niewielką ilość ciasta na środek koła.
3. Rozprowadź ciasto plastikową szpatułką lub spodnią częścią drewnianej łyżki.
4. Poczekaj, że ciasto nie będzie już płynne i naleśnik można przemieszczać.
5. Włóż łopatkę pod naleśnik i obróć go na drugą stronę
6. Unieś brzeg naleśnika, aby sprawdzić spód. Powinien być złoty, nie brązowy.
7. Przełóż naleśnik na drucianą tackę.
8. Jeśli naleśnik jest bardzo brązowy, zmniejsz trochę temperaturę.
9. Każda porcja ciasta będzie inna.
SUGESTIE I WSKAZÓWKI
•
Grubość zależy od proporcji jaj do płynu; więcej płynu = cieńsze naleśniki, więcej jaj =
grubsze naleśniki.
•
Ciasto możesz doprawić cukrem, ziołami, przyprawami, lub odrobiną piwa.
•
Dodanie cukru może spowodować, że naleśniki się sklejają jeden na drugim i przy ich
rozdzielaniu mogą się rozrywać.
•
Wypróbuj różne rodzaje mąki (ciasto z mąki razowej będzie gęściejsze).
PRZEPISY KULINARNE
ml = mililitry
e
= jajo, średnie (53-63g)
g = gramy
p
= szczypta
Na 12 naleśników
•
250g mąka pszenna
•
500ml mleko
•
3
e
•
1
p
sól
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Wbij jaja. Zmieszaj z mlekiem. Nie dodawaj więcej płynu, gdy
ciasto uzyska konsystencję śmietany. Przed użyciem odstaw ciasto na 1-2 godzin.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
45 in str uk cja Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie...
46 4. Ustaw regulator temperatury na 5.5. Naciśnij i zwolnij przycisk. Zaświeci się lampka.6. Płyta metalowa powinna się nagrzewać przez 3-4 minut.7. Płyta kamienna powinna się nagrzewać przez 25-30 minut. WŁÓŻ DO GRILLA Kamienna płyta rozgrzewa się wolniej i dlatego w czasie gotowania zatrzymuje wi...
47 Na 40 naleśników • 1kg mąki gryczanej • 250ml mleko • 3 e • 1 p sól • ciepła woda Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Wbij jaja. Zmieszaj z mlekiem. Wlej wodę i mieszaj. Nie dodawaj więcej płynu, gdy ciasto uzyska konsystencję śmietany. Przed użyciem odstaw ciasto na 3-4 godzin. KONSERWACJA I OBS...
Inne modele grille Russell Hobbs
-
Russell Hobbs 17888-56/RH
-
Russell Hobbs 18870-56/RH
-
Russell Hobbs 19560-56
-
Russell Hobbs 19800-56
-
Russell Hobbs 19921-56
-
Russell Hobbs 20841-56
-
Russell Hobbs 22460-56
-
Russell Hobbs 22550-56
-
Russell Hobbs 22560-56
-
Russell Hobbs 22940-56