urządzenia ustawiając wybraną prędkość.; ROZTRZEPYWANIE; WYRABIANIE CIASTA - Tefal QB632D38 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Tefal QB632D38 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

17

PL

Uwaga :

Przed pierwszym użyciem dokładnie przeczytać

instrukcję i broszurę „wskazówki dotyczące bezpieczeństwa”.

URUCHOMIENIE

• Przed pierwszym użyciem, należy umyć wszystkie części akcesoriów w wodzie z płynem do mycia

(z wyjątkiem przejściówki (E): Patrz § Czyszczenie) Opłukać i wysuszyć.

• Umieścić urządzenie na płaskiej, czystej i suchej powierzchni sprawdzić, czy pokrętło do regulacji

(A1) jest w położeniu „0” następnie podłączyć urządzenie.

• Uruchomienie można wykonać na kilka sposobów:

(zob. schemat A1):

- praca przerywana (pulse):

Obrócić pokrętło do regulacji (A1) w pozycję „pulse” Powtarzanie czynności kilkakrotnie
daje lepszą kontrolę podczas przygotowywania niektórych pokarmów.

- Praca ciągła:

Obrócić pokrętło do regulacji (A1) w wybraną pozycję od „1 do 6/max” lub „1 do 8” (zależnie od

modelu) zależnie od przygotowywanego produktu. Pozycję można zmieniać w trakcie pracy.

• Aby wyłączyć urządzenie, należy ustawić pokrętło (A1) w pozycji „0”.

Ważna uwaga: Urządzenie można uruchomić tylko gdy pokrywa (A5) i głowica (A3) są

zablokowane. Po odblokowaniu pokrywy (A5) i/lub głowicy (A3) w czasie działania,

urządzenie wyłącza się. Zablokować ponownie pokrywę i/lub głowicę, ustawić w pozycji „0”

pokrętło do regulacji (A1), następnie postępować w normalny sposób w celu uruchomienia

urządzenia ustawiając wybraną prędkość.

1 - MIESZANIE / WYRABIANIE CIASTA / UBIJANIE / EMULGOWANIE /

ROZTRZEPYWANIE

Zależnie od rodzaju produktów, pojemnik ze stali nierdzewnej (B1) i pokrywa (B2) umożliwiają

przygotowanie do 1,8 kg lekkiego ciasta.

STOSOWANE AKCESORIA:

Pojemnik ze stali nierdzewnej (B1) Pokrywa (B2) Hak do wyrabiania

ciasta (C1) lub mieszadło (C2) lub trzepaczka (C3).

1.1 - MONTAŻ AKCESORIÓW

Postępować zgodnie ze schematami od 1.1 do 1.4.

1.2 - URUCHOMIENIE

• Uruchomić obracając pokrętło do regulacji (A1) w wybraną pozycję w zależności od przepisu.
• Urządzenie uruchamia się. Przez otwór w pokrywie (B2) można dodawać składniki w trakcie

przyrządzania.

• Aby wyłączyć urządzenie, należy obrócić pokrętło (A1) w pozycję „0”.

Wskazówki:

WYRABIANIE CIASTA

(Maksymalny czas pracy: 13 minut).

- Użyć haka do wyrabiania ciasta (C1) z prędkością od „1”.. Można wyrabiać do 500 g mąki (np.:

chleb biały, chleb pełnoziarnisty, ciasto kruche, ciasto piaskowe, …).

MIESZANIE

(Maksymalny czas pracy: 13 minut).

- Użyć mieszadła (C2) z prędkością od „1 do 6/max” lub „1 do 8” (zależnie od modelu).
- Można wymieszać do 1,8 kg lekkiego ciasta (proszkowe, biszkoptowe…).

- Nigdy nie używać mieszadła (C2) do wyrabiania ciast ciężkich.

-

UBIJANIE / EMULGOWANIE/ ROZTRZEPYWANIE

(Maksymalny czas pracy: 10 minut).

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)