Philips HR7745 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Philips HR7745 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 34
Ładowanie instrukcji

23

Cucina

-

Tăiaţi ingredientele în bucăţi mai mici pentru a încăpea pe tubul de

alimentare.

-

Pentru cele mai bune rezultate, umpleţi complet tubul de

alimentare.

-

Când radeţi sau granulaţi ingrediente moi, folosiţi o viteză redusă

pentru a nu transforma ingredientele în piure.

-

Când trebuie să preparaţi o cantitate mare de ingrediente,

preparaţi pe rând cantităţi mici şi goliţi bolul frecvent.

- Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze prea mult timp când radeţi

caşcaval (compact, tip parmezan). Caşcavalul se încălzeşte şi începe

să se topească, făcând cocoloaşe. Nu folosiţi discul pentru a rade

ciocolată. Pentru acest lucru, folosiţi cuţitul (pagina 18).

RU

|

Вставки - советы и предостережения

Не нажимайте слишком сильно на толкатель при проталкивании
ингредиентов через загрузочный бункер.

-

Предварительно порежьте крупные куски, чтобы их можно
было поместить в загрузочный бункер.

-

Для получения наилучших результатов заполняйте загрузочный
бункер равномерно.

-

При измельчении или гранулировании мягких ингредиентов
используйте низкую скорость их обработки, чтобы не
допустить чрезмерного измельчения продуктов до состояния
пюре.

-

Если вам необходимо обработать большое количество
продуктов, разделите их на небольшие порции и освобождайте
чашу после обработки каждой порции.

- При измельчении твердых сортов сыра не включайте

электродвигатель надолго. Сыр может нагреться, начнет
плавиться и слипаться в комки. Не пользуйтесь вставкой для
использования измельченного шоколада, воспользуйтесь для
этого ножом (страница 18).

EN

|

Inserts - tips and warnings

Do not exert too much pressure on the pusher when pressing
ingredients down the feed tube.

-

Pre-cut large ingredients to make them fit into the feed tube.

-

Fill the feed tube evenly for the best results.

-

When shredding or granulating soft ingredients, use a low speed to
prevent the ingredients from turning into a puree.

-

When you have to process a large amount of ingredients, process
small batches and empty the bowl between batches.

-

Do not let the appliance run too long when you are shredding
(hard) cheese. The cheese will become too hot, will star t to melt
and will turn lumpy. Do not use the inser t to use shred chocolate.
Only use the blade (page 18) for this purpose.

PL

|

Wkładki - wskazówki i ostrzeżenia

Nie wywieraj zbyt dużego nacisku na popychacz podczas wsuwania
składników przez lej wsypowy.

-

Wkładaj do leja składniki pocięte wcześniej na kostki.

-

Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, napełniaj lej wsypowy

równomiernie.

-

Podczas ścierania lub rozdrabniania składników miękkich używaj

niskiej prędkości, aby nie dopuścić do starcia ich na puree.

-

Jeśli masz do przetworzenia duże ilości składników, poddawaj

jednorazowo obróbce małe porcje i opróżniaj miskę po każdej

porcji.

- Pamiętaj, by urządzenie nie działało zbyt długo podczas tarcia sera

(żółtego).Wtedy ser za bardzo rozgrzewa się i zaczyna się topić

oraz kleić.Do tarcia czekolady nie używaj wkładki, lecz ostrza

(strona 18).

RO

|

Discuri - sugestii şi avertismente

Nu exercitaţi o presiune prea mare pe împingător când împingeţi
ingredientele în tub.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)