Philips HR7510/00 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P
olski
77
PL
Zastosowanie Cel
Mielenie
mięsa/ryb
Pulpety, ciasteczka
rybne, burgery
Siekanie
cebuli/ziół
Salsa, pesto lub
dekorowanie
Kruszenie
orzechów lub
czekolady
Dodatki lub dekoracje
do sałatek, chleba,
puddingu
Rozcieranie
orzechów
Pasta z masła
migdałowego lub
orzechowego
Tłuczenie
ziemniaków
Przygotowywanie
puree
ziemniaczanego
Miksowanie i
ubijanie
Mieszanie ciasta
Uwaga
•
Zamontuj część tnącą w pojemniku przed
dodaniem składników.
•
Nie używaj ostrza do rozdrabniania twardych
składników, takich jak ziarna kawy, kurkuma,
gałka muszkatołowa czy kostki lodu, ponieważ
może to doprowadzić do jego stępienia.
•
Nie należy rozdrabniać czekolady lub twardego
sera zbyt długo. Może to spowodować zbytnie
nagrzanie się tych produktów i ich roztopienie
lub zbijanie się w grudki.
Końcówka do wyrabiania
ciasta (prędkość 1)
Przed rozpoczęciem korzystania z
urządzenia zmontuj je zgodnie z rys. 3.
Aby rozpocząć korzystanie z urządzenia,
ustaw pokrętło regulacji prędkości w
pozycji 1. Po uformowaniu ciasta ustaw
pokrętło regulacji prędkości w pozycji 0,
aby zatrzymać pracę urządzenia.
Za pomocą końcówki do wyrabiania
ciasta można szybko i bezproblemowo
wyrabiać ciasto na chleb, sajgonki,
ciastka, placki i makaron.
Uwaga
•
Ponownie wyrabiaj ciasto tylko ręcznie. Nie
zaleca się ponownego wyrabiania ciasta w
pojemniku, ponieważ może to spowodować
niestabilną pracę robota kuchennego.
•
Nie umieszczaj więcej niż 500 g mąki na raz,
ponieważ może to spowodować niestabilną
pracę robota kuchennego.
Tarcze (prędkość 1)
Przed rozpoczęciem korzystania z
urządzenia wybierz jedną z poniższych
tarcz i zmontuj ją zgodnie z rys. 4 i rys. 5.
Imię
Cel
Tarcza
emulgacyjna
Do ubijania i
emulgowania
składników (np.
majonezu, sosu
holenderskiego
i bitej śmietany).
Dwustronna
tarcza
Szatkuj i ucieraj
składniki (np.
ser, marchewkę,
czekoladę itp.)
za pomocą
jednej strony
i krój składniki
za pomocą
drugiej strony
(np. ziemniaki,
marchewkę itp.)
Tarcza do
frytek
Do krojenia
składników na
grube paski.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)