Philips HR7510/00 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Philips HR7510/00 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 14
Ładowanie instrukcji

P

olski

77

PL

Zastosowanie Cel

Mielenie
mięsa/ryb

Pulpety, ciasteczka
rybne, burgery

Siekanie
cebuli/ziół

Salsa, pesto lub
dekorowanie

Kruszenie
orzechów lub
czekolady

Dodatki lub dekoracje
do sałatek, chleba,
puddingu

Rozcieranie
orzechów

Pasta z masła
migdałowego lub
orzechowego

Tłuczenie
ziemniaków

Przygotowywanie
puree
ziemniaczanego

Miksowanie i
ubijanie

Mieszanie ciasta

Uwaga

Zamontuj część tnącą w pojemniku przed
dodaniem składników.

Nie używaj ostrza do rozdrabniania twardych
składników, takich jak ziarna kawy, kurkuma,
gałka muszkatołowa czy kostki lodu, ponieważ
może to doprowadzić do jego stępienia.

Nie należy rozdrabniać czekolady lub twardego
sera zbyt długo. Może to spowodować zbytnie
nagrzanie się tych produktów i ich roztopienie
lub zbijanie się w grudki.

Końcówka do wyrabiania
ciasta (prędkość 1)

Przed rozpoczęciem korzystania z
urządzenia zmontuj je zgodnie z rys. 3.
Aby rozpocząć korzystanie z urządzenia,
ustaw pokrętło regulacji prędkości w
pozycji 1. Po uformowaniu ciasta ustaw
pokrętło regulacji prędkości w pozycji 0,
aby zatrzymać pracę urządzenia.
Za pomocą końcówki do wyrabiania
ciasta można szybko i bezproblemowo

wyrabiać ciasto na chleb, sajgonki,
ciastka, placki i makaron.

Uwaga

Ponownie wyrabiaj ciasto tylko ręcznie. Nie
zaleca się ponownego wyrabiania ciasta w
pojemniku, ponieważ może to spowodować
niestabilną pracę robota kuchennego.

Nie umieszczaj więcej niż 500 g mąki na raz,
ponieważ może to spowodować niestabilną
pracę robota kuchennego.

Tarcze (prędkość 1)

Przed rozpoczęciem korzystania z
urządzenia wybierz jedną z poniższych
tarcz i zmontuj ją zgodnie z rys. 4 i rys. 5.

Imię

Cel

Tarcza
emulgacyjna

Do ubijania i
emulgowania
składników (np.
majonezu, sosu
holenderskiego
i bitej śmietany).

Dwustronna
tarcza

Szatkuj i ucieraj
składniki (np.
ser, marchewkę,
czekoladę itp.)
za pomocą
jednej strony
i krój składniki
za pomocą
drugiej strony
(np. ziemniaki,
marchewkę itp.)

Tarcza do
frytek

Do krojenia
składników na
grube paski.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)