Moulinex DJ750 (Masterchef 750) Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
15
PRZEPISY
STOŻKI
PRZYGOTOWANIE
SKŁADNIKI
ZALECENIA
Stożek
ciemnozielony
KROJENIE GRUBE
(E3)
Zapiekanka
ziemniaczana
(dla 4 osób)
800 g ziemniaków,
250 ml mleka,
200 ml płynnej śmietanki,
1 ząbek czosnku,
2 żółtka,
100 g sera gruyere,
sól i pieprz.
Pokroić ziemniaki za pomocą stożka
„krojenie grube” (E3). Umieścić plastry na
półmisku do zapiekanek uprzednio
wysmarowanym masłem i przetartym ząbkiem
czosnku. W miseczce rozbełtać żółtka, mleko
i śmietanę. Wylać mieszaninę na ziemniaki.
Dodać sól, pieprz i posypać serem utartym za
pomocą stożka „tarcie grube” (E1). Piec w
200°C (≈ 1 h).
Stożek
jasnozielony
KROJENIE CIENKIE
(E4)
Sałatka grecka
(dla 4 osób)
1
ogórek,
2 ząbki czosnku,
1 czerwona papryka,
1 zielona papryka,
1 średnia biała cebula,
200 g fety,
50 g czarnych oliwek (dowolnie),
4 łyżki oleju,
1 cytryna,
30 g ziół
(do wyboru: bazylia, pietruszka,
mięta, kolendra).
Pokroić ogórka na cienkie plastry za pomocą
stożka „krojenie cienkie” (E4). Przekroić
paprykę na pół i usunąć gniazdo nasienne.
Pokroić paprykę i cebulę na kawałki. Pokroić
pomidory i fetę w kostkę. W miseczce
wymieszać wszystkie składniki i dodać oliwki.
Przygotować sos mieszając olej z sokiem z
cytryny. Wymieszać delikatnie i posypać
sałatkę pokrojonymi ziołami.
Stożek
czerwony
TARCIE GRUBE
(E1)
Zapiekanka słoneczna
(dla 6 osób)
6
małych cukinii,
2 ziemniaki,
1 cebula,
1 filiżanka ugotowanego ryżu,
1 jajko, 1 szklanka mleka,
150 g sera gruyere,
masło.
Utrzeć cukinię i ziemniaki za pomocą stożka
„tarcie grube” (E1).
Pokroić cebulę za pomocą stożka „krojenie
grube” (E3). Obsmażyć wszystkie warzywa na
maśle. W półmisku do zapiekanek ułożyć
przemiennie warstwę warzyw, warstwę
ugotowanego ryżu i warstwę warzyw. Dodać
mleko wymieszane z jajkiem solą i pieprzem.
Posypać utartym serem i kawałkami masła.
Piec w piekarniku w 180°C (20 min).
Stożek
pomarańczowy
TARCIE DROBNE
(E2)
Sałatka Coleslaw
(dla 4 osób)
¼
białej kapusty,
2 marchewki,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki płynnej śmietany,
2 łyżki octu winnego,
2 łyżki cukru pudru.
Pokroić białą kapustę za pomocą stożka
„krojenie grube” (E3) i utrzeć marchew za
pomocą stożka „tarcie drobne” (E2).
Wymieszać w misce.
Przygotować sos mieszając majonez,
śmietanę, olej, ocet winny i cukier.
Polać utarte warzywa sosem, wymieszać i
pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
Stożek żółty
UCIERANIE
(E5*)
Zapiekanka z jabłek z
migdałami (dla 4 osób)
6
jabłek,
60 g brązowego cukru,
50 g masła,
50 g całych migdałów,
200 ml śmietany,
1 łyżeczka cynamonu.
Obrać, usunąć gniazda i pokroić jabłka na
ćwiartki. Pokroić na plastry za pomocą stożka
„krojenie cienkie” (E4) i obsmażyć na 30 g
masła.
Posmarować lekko masłem półmisek do
zapiekanek i ułożyć skarmelizowane jabłka na
dnie. Utrzeć migdały na proszek za pomocą
stożka do „ucierania” (E5*). W misce,
wymieszać sproszkowane migdały, śmietanę i
cynamon. Wylać mieszaninę na jabłka,
posypać brązowym cukrem.
Piec w 160°C (45 min).
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)