Kenwood FP940 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Kenwood FP940 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

U

Urrz

ąd

dz

ze

en

niie

e n

niie

e b

ęd

dz

ziie

e d

dz

ziia

ałła

ć,, g

gd

dy

y m

miis

sk

ka

a ii p

po

ok

krry

yw

wk

ka

a n

niie

e s

ą

d

do

ob

brrz

ze

e z

za

ałło

żo

on

ne

e..

Do pracy przerywanej należy używać przycisku pracy
impulsowej. W trybie pracy impulsowej urządzenie pracuje tak
długo, jak wciśnięty jest przycisk.

6 Aby zdjąć pokrywkę, narzędzia i miskę, należy powtórzyć

powyższą procedurę w odwrotnej kolejności.

P

Prrz

ze

ed

d z

zd

djję

ęc

ciie

em

m p

po

ok

krry

yw

wy

y z

za

aw

ws

sz

ze

e w

wy

yłłą

ąc

cz

z m

ma

alla

ak

ks

se

err p

prrz

zy

yc

ciis

sk

kiie

em

m

""0

0""..

Nie uruchamiaç robota kuchennego do pracy ciåg¢ej na
d¢u¯ej ni¯ 10 minut bez przerwy, gdy¯ mo¯e naståpiç
wówczas wy¢åczenie silnika.

S

Siilln

niik

k w

wy

yłłą

ąc

cz

zy

y s

siię

ę a

au

utto

om

ma

atty

yc

cz

zn

niie

e,, g

gd

dy

y m

ma

alla

ak

ks

se

err z

zo

os

stta

an

niie

e

p

prrz

ze

ec

ciią

ąż

żo

on

ny

y llu

ub

b b

ęd

dz

ziie

e z

za

a d

dłłu

ug

go

o p

prra

ac

co

ow

wa

ałł.. W

W tta

ak

kiim

m p

prrz

zy

yp

pa

ad

dk

ku

u

w

wc

ciiś

śn

niijj p

prrz

zy

yc

ciis

sk

k w

wy

yłłą

ąc

cz

zn

niik

ka

a ""0

0"" ii p

po

oc

cz

ze

ek

ka

ajj o

ok

ko

ołło

o 3

30

0 m

miin

nu

utt,, a

ab

by

y

m

ma

alla

ak

ks

se

err s

siię

ę o

oc

ch

hłło

od

dz

ziiłł.. G

Gd

dy

y s

siilln

niik

k d

do

os

stta

atte

ec

cz

zn

niie

e o

os

stty

yg

gn

niie

e,,

m

ma

alla

ak

ks

se

err b

ęd

dz

ziie

e z

zn

ów

w p

prra

ac

co

ow

wa

ałł n

no

orrm

ma

alln

niie

e..

w

wa

żn

ne

e

Urządzenie nie nadaje się do kruszenia i mielenia ziaren kawy
ani do mielenia cukru na puder.

Dodając esencję migdałową lub inne aromaty należy uważać,
aby nie dotykały części plastikowych, gdyż mogą powodować
jego trwałe zabarwienie.

m

ma

ak

ks

sy

ym

ma

alln

na

a p

po

ojje

em

mn

no

ść

ć

Kruche ciasto waga

340 g

Ciasto drożdżowe waga

600 g

ciasto (całość) waga

1,5 kg

mięso siekane (całość) waga 600 g

płyn z osłoną

1,5 l

podwójna trzepaczka

6 białek

Miska mini-malaksera

200g

jak używać dodatkowego wyposażenia

nóż/

narzędzie do wyrabiania ciasta

Nóż jest narzędziem najbardziej
wszechstronnym ze wszystkich.
Konsystencja po przerobie będzie
zależała od długości czasu obróbki.
Aby otrzymać twardszą konsystencję,
należy używać przycisku pracy
impulsowej.

Noża można używać do
przygotowywania ciast, siekania
surowego i goto-wanego mięsa, warzyw,
orzechów, pasztetów, sosów,
rozdrabniania zup, a także do kruszenia
biszkoptów i suchego chleba. Jeśli w
zestawie nie ma załączonego narzędzia
do wyrabiania ciasta, można użyć do
tego celu noża.

Do wyrabiania ciasta drożdżowego
używać specjalnego narzędzia.

w

ws

sk

ka

az

ów

wk

kii

n

óż

ż

Przed przetwarzaniem pociąć mięso, chleb, warzywa na kostki
o wielkości ok. 2cm (3/4 cala).

Biszkopty połamać na kawałki i dodawać, gdy urządzenie pracuje.

Przy przygotowywaniu ciasta dodawać tłuszcz wprost z lodówki
pokrojony na 2-cm kostki.

Uważać, aby nie przetwarzać zbyt długo.
n

na

arrz

ęd

dz

ziie

e d

do

o c

ciia

as

stta

a

Umieścić suche składniki w misce i poprzez podajnik dodać
płyny podczas pracy urządzenia. Przetwarzać aż do
otrzymania gładkiej elastycznej kuli (45-60 sekund).

Ponownie wyrabiać tylko ręcznie. Nie zaleca się ponownego
wyrabiania w misce, gdyż urządzenie może wpaść w drgania.

trzepaczka podwójna z przekładnią

Należy używać jej tylko do lekkich
mieszanek, jak białka, śmietana, mleko
zagęszczone i do ubijania jajek z
cukrem do biszkoptów bez tłuszczu.
Cięższe mieszanki, jak tłuszcz i mąka,
mogą zniszczyć trzepaczkę.

jak używać trzepaczki

1 Umieścić wałek napędzający i miskę na

korpusie.

2 Oba bijaki włożyć dobrze do głowicy

napędzającej

3 Założyć trzepaczkę, ostrożnie ją

przekręcając, aż zaskoczy na wałku napędzającym.

4 Dodać składniki.
5 Założyć pokrywkę tak, aby koniec wałka znajdował się w

centrum pokrywki.

6 Włączyć urządzenie.

Ważne

Trzepaczka nie nadaje się do przygotowywania ciast w
proszku ani ubijania tłuszczu i cukru, gdyż ich zbyt gęsta
konsystencja spowoduje jej uszkodzenie. Do miksowania ciast
należy zawsze używać zespołu noża.

w

ws

sk

ka

az

ów

wk

kii

Najlepsze rezultaty można osiągnąć wtedy, gdy jajka mają
temperaturę pokojową.

Miska i bijaki powinny być czyste przed każdym ubijaniem.

osłona maxi-blend

Podczas mieszania płynów należy
używać wraz z nożem osłony maxi-
blend. Pozwala to na zwiększenie
objętości płynu z 1 l do 1,5 l, zapobiega
wylewaniu się płynów i poprawia
wydajność noża.

1 Umieścić wałek napędzający i miskę na

korpusie.

2 Przymocować nóż.
3 Włożyć składniki, które mają być

przetwarzane.

4 Założyć osłonę nad nożem i oprzeć ją na

występie wewnątrz miski

. N

Niie

e

n

na

ac

ciis

sk

ka

ć n

na

a o

os

słło

on

ę,, p

prrz

zy

yttrrz

zy

ym

my

yw

wa

ć jją

ą z

za

a

ś

śrro

od

dk

ko

ow

wy

y u

uc

ch

hw

wy

ytt..

5 Założyć pokrywkę i włączyć urządzenie.

33

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)