Kenwood FP905_FP910_FP920_FP930_FP931 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Kenwood FP905_FP910_FP920_FP930_FP931 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

jak używać dodatkowego wyposażenia

nóż/

narzędzie do wyrabiania ciasta

Nóż jest narzędziem najbardziej
wszechstronnym ze wszystkich.
Konsystencja po przerobie będzie
zależała od długości czasu obróbki.
Aby otrzymać twardszą konsystencję,
należy używać przycisku pracy
impulsowej.

Noża można używać do
przygotowywania ciast, siekania
surowego i goto-wanego mięsa, warzyw,
orzechów, pasztetów, sosów,
rozdrabniania zup, a także do kruszenia
biszkoptów i suchego chleba. Jeśli w
zestawie nie ma załączonego narzędzia
do wyrabiania ciasta, można użyć do
tego celu noża.

Do wyrabiania ciasta drożdżowego
używać specjalnego narzędzia.

w

ws

sk

ka

az

ów

wk

kii

n

óż

ż

Przed przetwarzaniem pociąć mięso, chleb, warzywa na kostki
o wielkości ok. 2cm (3/4 cala).

Biszkopty połamać na kawałki i dodawać, gdy urządzenie
pracuje.

Przy przygotowywaniu ciasta dodawać tłuszcz wprost z lodówki
pokrojony na 2-cm kostki.

Uważać, aby nie przetwarzać zbyt długo.
n

na

arrz

ęd

dz

ziie

e d

do

o c

ciia

as

stta

a

Umieścić suche składniki w misce i poprzez podajnik dodać
płyny podczas pracy urządzenia. Przetwarzać aż do
otrzymania gładkiej elastycznej kuli (60-90 sekund).

Ponownie wyrabiać tylko ręcznie. Nie zaleca się ponownego
wyrabiania w misce, gdyż urządzenie może wpaść w drgania.

trzepaczka podwójna z

przekładnią

Należy używać jej tylko do lekkich mieszanek, jak białka,
śmietana, mleko zagęszczone i do ubijania jajek z cukrem do
biszkoptów bez tłuszczu. Cięższe mieszanki, jak tłuszcz i
mąka, mogą zniszczyć trzepaczkę.

jak używać trzepaczki

1 Umieścić wałek napędzający i miskę na

korpusie.

2 Oba bijaki włożyć dobrze do głowicy

napędzającej

.

3 Założyć trzepaczkę, ostrożnie ją

przekręcając, aż zaskoczy na wałku
napędzającym.

4 Dodać składniki.
5 Założyć pokrywkę tak, aby koniec wałka

znajdował się w centrum pokrywki.

6 Włączyć urządzenie.

ważne

Trzepaczka nie nadaje się do przygotowywania
jednostopniowych ciast w proszku ani do ucierania tłuszczu i
cukru, a użycie do tego celu tej trzepaczki doprowadzi do jej
uszkodzenia. Do przygotowywania ciasta należy zawsze
używać zespołu noży tnących.

w

ws

sk

ka

az

ów

wk

kii

Najlepsze rezultaty można osiągnąć wtedy, gdy jajka mają
temperaturę pokojową.

Miska i bijaki powinny być czyste przed każdym ubijaniem.

osłona maxi-blend

Podczas mieszania płynów należy
używać wraz z nożem osłony maxi-
blend. Pozwala to na zwiększenie
objętości płynu z 1 l do 1,5 l, zapobiega
wylewaniu się płynów i poprawia
wydajność noża.

1 Umieścić wałek napędzający i miskę na

korpusie.

2 Przymocować nóż.
3 Włożyć składniki, które mają być

przetwarzane.

4 Założyć osłonę nad nożem i oprzeć ją na

występie wewnątrz miski

. N

Niie

e

n

na

ac

ciis

sk

ka

ć n

na

a o

os

słło

on

ę,, p

prrz

zy

yttrrz

zy

ym

my

yw

wa

ć jją

ą z

za

a

ś

śrro

od

dk

ko

ow

wy

y u

uc

ch

hw

wy

ytt..

5 Założyć pokrywkę i włączyć urządzenie.

tarcze krojące/siekające

tta

arrc

cz

ze

e o

ob

bu

us

sttrro

on

nn

ne

e k

krro

ojją

ąc

ce

e //s

siie

ek

ka

ajją

ąc

ce

e –

g

grru

ub

be

e

c

ciie

en

nk

kiie

e

Strony siekającej należy używać do
serów, marchewki, ziemniaków i
żywności o podobnej konsystencji.
Strony krojącej należy używać do serów,
marchewki, ziemniaków, kapusty,
ogórków, cukini, buraczków i cebuli.
tta

arrc

cz

za

a d

do

o d

drro

ob

bn

ne

eg

go

o s

siie

ek

ka

an

niia

a ((s

stty

yll

J

Ju

ulliie

en

nn

ne

e))

Służy do siekania: ziemniaków na frytki
(francuski styl Julienne), twardych
składników do sałatek, do dekorowania
potraw, zapiekanek oraz do siekania
warzyw (np. marchewki, rzepy, cukini,
ogórków).
T

Ta

arrc

cz

za

a d

drro

ob

bn

na

a

Do tarcia parmezanu i ziemniaków na
knedle.

bezpieczeństwo

N

Niig

gd

dy

y n

niie

e z

zd

de

ejjm

mo

ow

wa

ć p

po

ok

krry

yw

wk

kii z

za

an

niim

m tta

arrc

cz

za

a ttn

ąc

ca

a n

niie

e

z

za

attrrz

zy

ym

ma

a s

siię

ę c

ca

ałłk

ko

ow

wiic

ciie

e..

O

Ob

bc

ch

ho

od

dz

ziić

ć s

siię

ę o

os

sttrro

żn

niie

e z

z tta

arrc

cz

za

am

mii,, g

gd

dy

ż s

ą b

ba

arrd

dz

zo

o o

os

sttrre

e..

53

0

m

in

m

ax

m

ulti

pro

P

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)