Gorenje MMC1000XE Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
30
trzepaczkę (w zależności od preferowanej
konsystencji).
Obracając trzonkiem
wyregulować wysokość: ustawić końcówki w
idealnej pozycji.
3.
Wcisnąć głowicę wielofunkcyjną (7) urządzenia
aż usłyszy się kliknięcie.
4.
W czasie przygotowywania przez otwór w
pokrywie można dodawać składniki.
5.
Aby zatrzymać pracę urządzenia, przekręcić
pokrętło (1) z powrotem do pozycji 0.
6.
Przed pierwszym użyciem przeczyścić
wszystkie elementy końcówek wodą z mydłem,
a następnie przepłukać i wysuszyć je.
7.
Postawić urządzenie na płaskiej, czystek i
suchej
powierzchni, a następnie podłączyć
urządzenie do prądu.
Czyszczenie
Wyłączyć urządzenie z prądu.
2.
Nigdy nie zanurzać części zawierającej silnik w
wodzie ani nie płukać jej pod bieżącą wodą.
Wytrzeć ją miękką suchą lub lekko wilgotną
szmatką.
3.
Dla łatwiejszego czyszczenia szybko
przepłukać końcówki po użyciu. Całkowicie
zdemontować końcówkę miksera. Zachować
ostrożność przy dotykaniu łopatek, ponieważ
niektóre z nich posiadają ostre krawędzie
tnące.
4.
Jeśli końcówki zmienią kolor ze względu na
rodzaj żywności (marchewki, pomarańcze, itp.),
przetrzeć je delikatnie ręcznikiem kuchennym
umoczonym
w oleju jadalnym, a następnie
oczyścić je tak jak zwykle.
Końcówka
Rodzaj
żywności
Maksymalna
ilość
Czas pracy
Prędkośc
i
Przygotowani
e
Trzepaczka
Śmietana
(38%
tłuszczu)
500 ml
3-5 minut
5-6
/
Biała mąka
12 szt.
3 minuty
5-6
/
Ugniatarka
do ciasta
Mąka
1500 g
1 minuta i 30 sekund przy
prędkości MIN, a następnie 3
minuty i 30 sekund przy
prędkości I. Urządzenie nie
powinno pracować przez dłużej
niż 5 minut.
/
Sól
10 g
Drożdże
20 g
Cukier
10 g
Woda
(43°C)
750 g
Smalec
30 g
Mieszadło
łopatkowe
Mąka
200 g
5 minut
3-4
/
Cukier puder
200 g
Margaryna
200 g
Jajka
4 szt.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)