Electrolux EKM3700 - Instrukcja obsługi - Strona 20

Electrolux EKM3700 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 22
Ładowanie instrukcji

96

www.electrolux.com

ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI

Przepis

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas/Prędkość

Sposób przyrządzenia

Ciasto drożdżowe
(chlebowe), ilości
minimalne

Mąka

750

g

300~360s

Ustawienie niskie

(ustawienie 1-2)

Umieścić wszystkie składniki w misce i ugniatać aż
do wyrobienia.

Ciepła woda

400

mL

Cukier

20

g

Margaryna

20

g

Sól

10

g

Suche drożdże

3

g

Ciasto drożdżowe*
(na pizzę), ilości
maksymalne

Mąka pszenna

700

g

Co najmniej 360s

Ustawienie niskie

(ustawienie 1-2)

Ciepła woda

300

mL

Olej

75

mL

Świeże jajko

1

szt

Sól

3

łyżeczka

Cukier

1

łyżeczka

Suche drożdże

10

g

Method
1. Połowę drożdży, sól i cukier wymieszać w pojemniku, odstawić.
2. Resztę drożdży, wodę i olej umieścić w misce miksera stojącego.
3. Ciasto należy mieszać standardowymi ubijaczami, z minimalną prędkością, do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.
4. Następnie dodać jajko oraz drożdże wymieszane z solą i cukrem.
5. Zwiększyć prędkość do średniej i stopniowo dodawać mąkę.
6. Gdy masa zacznie wystawać ponad ubijacze, należy je wymienić na ubijacze do ciężkiego ciasta.
7. Wsypać resztę mąki i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
8. Na tym etapie należy obserwować moc pobieraną przez mikser stojący, czy nie przekracza wartości maksymalnej podanej przez producenta.
9. Masa jest gotowa, gdy odrywa się od dłoni.

*Podczas wyrabiania ciasta drożdżowego nie należy przekraczać 2. stopnia prędkości. Może to uszkodzić hak do
wyrabiania ciasta. Masa ciasta nie powinna przekraczać 1200 g. Wyrabianie zbyt dużo ciasta może doprowadzić do
uszkodzenia haka.

ROMÂNĂ

Vă mulțumim pentru că ați ales un produs Electrolux. Pentru asigurarea celor mai bune rezultate, folosiți

întotdeauna accesorii și piese de schimb originale Electrolux. Acestea au fost proiectate special pentru produsul

dumneavoastră. Acest produs este proiectat cu atenție față de mediu. Toate piesele din plastic sunt marcate în

scopul reciclării.

COMPONENTE

A.

Unitate cap motor (înclinabilă)

B.

Selector de viteze

C.

Carcasa

D.

Buton de blocare

E.

Cuplaj accesorii frontale

F.

Buton eliberare cuplaj accesorii frontale

G.

Capac cuplaj accesorii spate

H.

Ax pentru accesorii

I.

Bol din oţel inoxidabil

J.

Placă blocare recipient

K.

Picioare anti-derapante

L.

Cablu de alimentare

M.

Tel de sârmă

N.

Tel plat

O.

Tel tip cârlig pentru aluat

P.

Aparat de feliere/Tocător *

Q.

Maşină de tocat carnea *

R.

Blender *

S.

Capac blender cu pahar de măsură *

T.

Pâlnie transparentă cu protecție

U.

Tub transparent

* Doar la anumite modele

Imagine pagina 2-3

GHID DE INIŢIERE

1

Înainte de prima utilizare a aparatului:

îndepărtaţi toate materialele de ambalare precum plastic, etichete,

autocolante care pot fi ataşate pe carcasă, vase sau accesorii.

Curăţaţi aparatul şi accesoriile

(consultaţi instrucţiunile): “Curăţarea şi îngrijirea”.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)