Obsługa; Przygotowanie; Tarcze do rozdrabniania - Bosch MCM 3201B - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch MCM 3201B Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 36
Ładowanie instrukcji

139

pl

Obsługa

Obsługa

Urządzenie i wyposażenie należy przed 

pierwszym użyciem dokładnie wyczyścić, 

patrz „Czyszczenie urządzenia”.

Przygotowanie

■ Postawić korpus urządzenia na gładkiej, 

stabilnej i czystej powierzchni.

■ Z modułu napędowego wyciągnąć kabel 

na potrzebną długość.

Ważne wskazówki

– Urządzenie włączać i wyłączać tylko 

 przełącznikiem obrotowym.

– Nigdy nie wyłączać urządzenia poprzez 

kręcenie miski, miksera lub narzędzia.

– Urządzenie włączać tylko z całkowicie 

zamontowanym wyposażeniem lub 

narzędziami.

Miska z wyposażeniem/

narzędziami

W

Niebezpieczeństwo skaleczenia

obracającymi się narzędziami!

Podczas pracy urządzenia nie wolno wkła­

dać rąk do miski. Do popychania składni­

ków używać tylko i wyłącznie popychacza. 

Po wyłączeniu urządzenia napęd pracuje 

jeszcze przez krótki czas. Narzędzia wymie­

niać tylko wtedy, gdy napęd jest wyłączony i 

nieruchomy.

Uwaga!

Przy pracy z miską można włączyć urządze­

nie tylko wtedy, gdy miska jest założona a 

pokrywa miski jest założona i dokręcona.

Nóż uniwersalny

do rozdrabniania, siekania, ucierania 

i zagniatania.

W

Niebezpieczeństwo skaleczenia

ostrymi nożami!

Nie dotykać ostrzy noża uniwersalnego 

gołymi rękami. Jeżeli nóż uniwersalny nie jest 

używany, wtedy należy go umieścić w osło­

nie. Nóż uniwersalny chwytać tylko za uchwyt 

z tworzywa sztucznego (brzeg).

Haki do zagniatania

do zagniatania ciast oraz mieszania 

składników, które nie powinny ulec rozdrob­

nieniu (np. rodzynki, płatki czekoladowe).

Tarcza do ubijania

do bitej śmietany, piany z białek i 

majonezu.

Rysunek

B

■ Nałożyć miskę (strzałkę na misce na 

punkt na urządzeniu 

.

) i przekręcić aż 

do oporu w kierunku zgodnym z ruchem 

wskazówek zegara (

,

).

■ Włożyć nośnik narzędzi do miski.

■ Nóż uniwersalny, tarczę do ubijania lub hak 

do zagniatania nałożyć na nośnik narzędzi 

i puścić. 

Przy wkładaniu narzędzi uwzględnić ich

położenie! Narzędzia wcisnąć w dół, aż

do oporu.

Uwaga!

Produkty przeznaczone do przetwarzania 

wkładać dopiero po założeniu narzędzi.

■ Włożyć składniki.

■ Nałożyć pokrywę z popychaczem (strzałkę 

na pokrywie na punkt na misce 

.

) i 

przekręcić w kierunku zgodnym z ruchem 

wskazówek zegara (

,

). Nosek pokrywy 

musi wejść aż do oporu do wycięcia w 

uchwycie miski.

■ Włożyć wtyczkę do gniazdka.

■ Nastawić przełącznik obrotowy na żądany 

zakres.

■ W celu dodawania składników przekręcić 

przełącznik obrotowy do pozycji 

P

.

■ Wyjąć popychacz i włożyć składniki przez 

otwór wsypowy. Popychacz można także 

używać jako miarki do odmierzania.

Tarcze do rozdrabniania

W

Niebezpieczeństwo skaleczenia

ostrymi nożami!

Nie dotykać ostrych noży i krawędzi tarcz 

rozdrabniających. Tarcze chwytać tylko za 

część z tworzywa sztucznego w środku. Nie 

wkładać rąk do otworu wsypowego. Produkty 

popychać tylko popychaczem.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)