Czyszczenie - Profi Cook Profi Cook PC-KG 1029 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Grill Profi Cook Profi Cook PC-KG 1029 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 4 – Instrukcja obsługi; Symbole użyte w tej instrukcji obsługi; Spis treści; nie
- Strona 5 – Niebezpieczeństwo uduszenia!
- Strona 6 – dzieci
- Strona 7 – Należy uważać, aby nie uszkodzić; Połączenie elektryczne; Moc znamionowa
- Strona 8 – Przed pierwszym użyciem; Obsługa; Używanie w postaci grilla kontaktowego
- Strona 9 – Czyszczenie
- Strona 10 – Przechowywanie; Urządzenie nie działa
- Strona 11 – Gwarancja nie obejmuje:
- Strona 12 – Usuwanie- Znaczenie symbolu
54
Mięso
Zastoso
-
wanie
Regula-
tor tem-
peratury
Czas
grillowania
Filet z piersi
z kurczaka
Grill
kontaktowy MAX
ok. 3 minut
Kotlet
schabowy
Grill
kontaktowy MAX
ok. 6 minut
Kotlet
schabowy
Grill
stołowy
MAX
2 x ok.
4 minut, z
obróceniem
podczas
grillowania
WSKAZÓWKA:
Temperatura wewnątrz produktu wskazuje, kiedy
jest on gotowy. Zalecane jest korzystanie z ter
-
mometru do pieczenia. Przy jego użyciu można
sprawdzać temperaturę wewnątrz mięsa. Dzięki
temu nie trzeba rozkrajać potrawy.
Wskazówki dotyczące wartości temperatury
wewnątrz różnych produktów
Produkt
żywnościowy
Konsystencja Temperatura
wewnątrz
Wołowina
Polędwica
wołowa, pieczeń
wołowa
krwista
45 – 50°C
średnio
wysmażona
50 – 55°C
dobrze
wysmażona
60 – 65°C
Cielęcina
Górka cielęca
lekko różowa
60 – 65°C
Udziec cielęcy,
górna zrazowa,
pieczeń
78°C
Wieprzowina
Polędwiczka
wieprzowa
65°C
Karkówka
70 – 75°C
Kotlet schabowy
75 – 80°C
Wędzona
wieprzowina
soczysta
60 – 68°C
Produkt
żywnościowy
Konsystencja Temperatura
wewnątrz
Jagnięcina
Comber
jagnięcy
65°C
Udziec jagnięcy
80°C
Dziczyzna
Filet z dzika
lekko różowy
60 – 62°C
Drób
Pierś z kurczaka
70°C
Pierś z indyka/
pierś z kaczki
dobrze
wysmażona
80°C
Pierś z kaczki
różowa
62 – 65°C
Struś, stek z
polędwicy
58°C
Ryby
Łosoś
60°C
Lucjan czerwony
55°C
Sandacz
62°C
Zakończenie pracy
1. Ustaw regulator temperatury w pozycji
MIN
.
2. Wyłącz urządzenie za pomocą przełącznika
ON / OFF
. Zgaśnie wskaźnik świetlny zasilania
POWER
.
3. Odłącz od zasilania.
4. Przed rozpoczęciem czyszczenia odstaw urzą
-
dzenie w celu ostygnięcia.
Czyszczenie
OSTRZEŻENIE:
• Przed przystąpieniem do czyszczenia, nale
-
ży odłączyć urządzenie od sieci zasilania.
• Nie należy zanurzać urządzenia w wodzie!
Może to spowodować porażenie prądem
elektrycznym lub pożar.
• Do urządzenia nie może dostać się żaden
płyn!
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
49 Instrukcja obsługi Dziękujemy za wybór naszego produktu. Mamy nadzieję, że korzystanie z urządzenia sprawi Pań - stwu radość. Symbole użyte w tej instrukcji obsługi Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa użytkownika są specjalnie wyróżnione. Koniecz - nie stosuj się do tych wskazówek, aby unik...
50 • Proszę stosować tylko oryginalne akcesoria. • Dla bezpieczeństwa dzieci proszę nie zosta - wiać swobodnie dostępnych części opakowa - nia (torby plastikowe, kartony, styropian itp.). Szczególne wskazówki dotyczące bezpiecznego użytkowania Na produkcie znajdują się następujące ikony ostrzegawcz...
51 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Urządzenie to jest przeznaczone do domowego pieczenia na grillu.Jest ono przeznaczone do użytku w prywatnych gospodarstwach domowych i podobnych miej - scach. Z urządzenia można korzystać wyłącznie w sposób opisany w instrukcji użytkowania. Urządze - nia nie na...