Czyszczenie - Profi Cook Profi Cook PC-KG 1029 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Profi Cook Profi Cook PC-KG 1029

Grill Profi Cook Profi Cook PC-KG 1029 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

54

Mięso

Zastoso

-

wanie

Regula-

tor tem-

peratury

Czas

grillowania

Filet z piersi

z kurczaka

Grill

kontaktowy MAX

ok. 3 minut

Kotlet

schabowy

Grill

kontaktowy MAX

ok. 6 minut

Kotlet

schabowy

Grill

stołowy

MAX

2 x ok.

4 minut, z

obróceniem

podczas

grillowania

WSKAZÓWKA:

Temperatura wewnątrz produktu wskazuje, kiedy

jest on gotowy. Zalecane jest korzystanie z ter

-

mometru do pieczenia. Przy jego użyciu można

sprawdzać temperaturę wewnątrz mięsa. Dzięki

temu nie trzeba rozkrajać potrawy.

Wskazówki dotyczące wartości temperatury

wewnątrz różnych produktów

Produkt

żywnościowy

Konsystencja Temperatura

wewnątrz

Wołowina

Polędwica

wołowa, pieczeń

wołowa

krwista

45 – 50°C

średnio

wysmażona

50 – 55°C

dobrze

wysmażona

60 – 65°C

Cielęcina

Górka cielęca

lekko różowa

60 – 65°C

Udziec cielęcy,

górna zrazowa,

pieczeń

78°C

Wieprzowina

Polędwiczka

wieprzowa

65°C

Karkówka

70 – 75°C

Kotlet schabowy

75 – 80°C

Wędzona

wieprzowina

soczysta

60 – 68°C

Produkt

żywnościowy

Konsystencja Temperatura

wewnątrz

Jagnięcina

Comber

jagnięcy

65°C

Udziec jagnięcy

80°C

Dziczyzna

Filet z dzika

lekko różowy

60 – 62°C

Drób

Pierś z kurczaka

70°C

Pierś z indyka/

pierś z kaczki

dobrze

wysmażona

80°C

Pierś z kaczki

różowa

62 – 65°C

Struś, stek z

polędwicy

58°C

Ryby

Łosoś

60°C

Lucjan czerwony

55°C

Sandacz

62°C

Zakończenie pracy

1. Ustaw regulator temperatury w pozycji

MIN

.

2. Wyłącz urządzenie za pomocą przełącznika

ON / OFF

. Zgaśnie wskaźnik świetlny zasilania

POWER

.

3. Odłącz od zasilania.

4. Przed rozpoczęciem czyszczenia odstaw urzą

-

dzenie w celu ostygnięcia.

Czyszczenie

OSTRZEŻENIE:

• Przed przystąpieniem do czyszczenia, nale

-

ży odłączyć urządzenie od sieci zasilania.

• Nie należy zanurzać urządzenia w wodzie!

Może to spowodować porażenie prądem

elektrycznym lub pożar.

• Do urządzenia nie może dostać się żaden

płyn!

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 4 - Instrukcja obsługi; Symbole użyte w tej instrukcji obsługi; Spis treści; nie

49 Instrukcja obsługi Dziękujemy za wybór naszego produktu. Mamy nadzieję, że korzystanie z urządzenia sprawi Pań - stwu radość. Symbole użyte w tej instrukcji obsługi Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa użytkownika są specjalnie wyróżnione. Koniecz - nie stosuj się do tych wskazówek, aby unik...

Strona 5 - Niebezpieczeństwo uduszenia!

50 • Proszę stosować tylko oryginalne akcesoria. • Dla bezpieczeństwa dzieci proszę nie zosta - wiać swobodnie dostępnych części opakowa - nia (torby plastikowe, kartony, styropian itp.). Szczególne wskazówki dotyczące bezpiecznego użytkowania Na produkcie znajdują się następujące ikony ostrzegawcz...

Strona 6 - dzieci

51 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Urządzenie to jest przeznaczone do domowego pieczenia na grillu.Jest ono przeznaczone do użytku w prywatnych gospodarstwach domowych i podobnych miej - scach. Z urządzenia można korzystać wyłącznie w sposób opisany w instrukcji użytkowania. Urządze - nia nie na...