Profi Cook PC-SV 1126 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Spis treści:
- Strona 3 – Übersicht der Bedienelemente
- Strona 5 – Instrukcja obsługi; Spis treści; Ogólne uwagi
- Strona 6 – Specjalne wskazówki bezpieczeństwa dla urządzenia
- Strona 7 – Użytkowanie zgodnie z przeznaczeniem; Nie; Wypakowanie urządzenia
- Strona 10 – Przygotowanie jogurtu; Czyszczenie; • Przed czyszczeniem wyłączaj zawsze urządzenie i wyciągaj
- Strona 12 – Usuwanie
52
PC-SV1126_IM
19.09.16
• Podwoić czas dla twardego mięsa.
OSTRZEŻENIE:
Temperatury wyszczególnione w tabelach
nie mogą być
skracane!
– Mięso: Temperatura 58 °C - 62 °C
Grubość
Czas w minutach
10 mm
30
20 mm
45
30 mm
95
40 mm
120
50 mm
180
60 mm
250
– Drób: Temperatura 63 °C - 65 °C
Grubość
Czas w minutach
10 mm
20
20 mm
40
30 mm
75
40 mm
90
– Ryby: Temperatura 55 °C - 58 °C
Grubość
Czas w minutach
10 mm
10
20 mm
20
30 mm
30
40 mm
40
50 mm
50
60 mm
60
– Warzywa: Temperatura 80 °C - 85 °C
Rodzaj
Czas w minutach
Ziemniaki
40
Szparagi
25
Warzywa korzeniowe
70
Warzywa kruche
70
Zanik zasilania
Jeśli przerwane jest zasilanie, proces należy ponownie
uruchomić.
Obsługa
1. Zamontować urządzenie na odpowiednim garnku.
2. Umieścić w garnku żywność w opakowaniu.
3. Nalać ciepłej wody na garnek, aby zmniejszyć czas
ogrzewania.
4. Nacisnąć , aby włączyć urządzenie. Słychać dźwięk, a
wskaźnik temperatury zaczyna migać.
5. Za pomocą pokrętła, aby wybrać i ustawić temperaturę.
6. Potwierdź ustawienie, naciskając przycisk . Zacznie
migać wskazanie godziny.
7. Za pomocą pokrętła, aby wybrać i ustawić temperaturę.
8. Potwierdź ustawienie, naciskając przycisk . Wyświe-
tlacz minut oraz wskaźnik kontrolny przycisku zaczyna
migać.
9. Za pomocą pokrętła wybrać i ustawić minuty.
10. Nacisnąć przycisk . Wyświetla cię aktualna temperatura
wody. Urządzenie zaczyna ogrzewać wodę. Zapala się
kontrolka zasilania na niebiesko.
11. Kiedy urządzenie osiągnie ustawioną temperaturę,
słychać dwa sygnały typu beep. Dwukropek na godzinie z
zegara oraz wskaźnik pracy zaczynają migać. Uruchamia
się timer odliczania.
12. Z chwilą upływu zadanego czasu słyszalny jest sygnał
dźwiękowy. Powiadomienie „ “ pojawia się na wyświe-
tlaczu. Urządzenie wyłączy się automatycznie. Wyjmij
wtyczkę z gniazdka.
Przedwczesne zakończenie pracy
• Można również wcześniej anulować pracę w każdym mo-
mencie. Przytrzymać przycisk dociśnięty przez około
3 sekundy.
• Wyjąć wtyczkę z gniazda.
Po ugotowaniu
Po zakończonym procesie gotowania tak przygotowaną
żywność można wykorzystać na dwa sposoby:
Utrzymywanie żywności w stanie ciepłym
Można utrzymywać pasteryzację ugotowanego jedzenia w
temperaturze co najmniej 55 °C aż do momentu podania do
stołu. Utrzymując jedzenie w tej temperaturze zapobiega się
rozwojowi wszelkich zarazków. Mięso i warzywa są gotowane
i mogą się rozgotować, gdy będą ciepłe zbyt długo. Zależy
to od temperatury i rodzaju żywności. Twarde czy żylaste
kawałki mięsa wołowego można gotować i utrzymywać ciepłe
przez 24 do 48 godzin w wodzie o temperaturze 55 °C. Jed-
nak większość dań można utrzymywać w takich warunkach
tylko przez 8 do 10 godzin, zanim nie rozgotują się.
Brytfannę Sous Vide należy użytkować w sposób opisany
powyżej.
• Ustawić temperaturę 55 °C.
• Wybrać maksymalny czas utrzymywania jedzenia wstanie
ciepłym po ugotowaniu.
Oto kilka pomocnych wskazówek:
Produkt żywnościowy
Czas maks. (godziny)
Mięso
6 - 10
Drób
2 - 3
Ryby
1
Warzywa
2
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Übersicht der Bedienelemente Overzicht van de bedieningselementen • Liste des différents éléments de commande Indicación de los elementos de manejo • Elementi di comando • Overview of the Components Przegląd elementów obsługi • A kezelőelemek áttekintése Обзор деталей прибора • 3 PC-SV1126_IM 19.09....
48 PC-SV1126_IM 19.09.16 Instrukcja obsługi Dziękujemy za wybór naszego produktu. Mamy nadzieję, że korzystanie z urządzenia sprawi Państwu radość. Symbole użyte w tej instrukcji obsługi Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa użytkownika są specjalnie wyróżnione. Koniecznie stosuj się do tych wsk...
49 PC-SV1126_IM 19.09.16 Specjalne wskazówki bezpieczeństwa dla urządzenia OSTRZEŻENIE: Ryzyko oparzeń! Podczas i po zakończeniu operacji, temperatura dostępnych po- wierzchni będzie bardzo wysoka. • Zawsze trzymać urządzenie wyłącznie za obudowę silnika. UWAGA: Nie zanurzać obudowy w wodzie w cel...