Siemens ET651FF17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
7
Tabela gotowania
W poni szej tabeli zamieszczono kilka przyk
ł
adów.
Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale
ф
od rodzaju,
wagi i jako ci potraw. Dlatego mo liwe s
ф
odchylenia.
Do gotowania u ywa
ц
9. stopnia mocy grzania.
G
ę
ste potrawy od czasu do czasu zamiesza
ц
.
Stopie
ń
mocy grza-
nia do dalszego
gotowania
Dalsze gotowanie w
minutach
Roztapianie
Czekolada, kuwertura
Mas
ł
o, miód, elatyna
1-1
1-2
-
-
Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw
Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
Mleko**
Kie
ł
baski podgrzewane w wodzie**
1-2
1-2
3-4
-
-
-
Rozmra
ż
anie i podgrzewanie
Szpinak mro ony
Gulasz mro ony
2-3
2-3
10-20 min
20-30 min
Gotowanie na ma
ł
ym ogniu, powolne dogotowywanie
Kluski, knedle
Ryba
Bia
ł
e sosy, np. sos beszamelowy
Sosy ubijane, np. sos bernaise, sos holenderski
4.-5.*
4-5*
1-2
3-4
20-30 min
10-15 min
3-6 min
8-12 min
Gotowanie, gotowanie na parze, duszenie
Ry (z dwiema miarkami wody)
Ry na mleku
Ziemniaki w mundurkach
Gotowane ziemniaki
Potrawy m
ф
czne, makarony
Potrawa jednogarnkowa, zupy
Warzywa
Warzywa mro one
Gotowanie w szybkowarze
2-3
1-2
4-5
4-5
6-7*
3-4
2-3
3-4
4-5
15-30 min
35-45 min
25-30 min
15-25 min
6-10 min
15-60 min
10-20 min
10-20 min
-
Duszenie
Zrazy zawijane
Piecze
ń
duszona
Gulasz
4-5
4-5
2-3
50-60 min
60-100 min
50-60 min
Sma
ż
enie**
Sznycel, naturalny lub panierowany
Sznycel, mro ony
Kotlet, naturalny lub panierowany***
Stek (3 cm grubo ci)
Hamburgery, kotlety mielone (3 cm grubo ci)***
Pier kurczaka (2 cm grubo ci)***
Pier kurczaka, mro ona***
Ryba i filet rybny, naturalne
Ryba i filet rybny, panierowane
Ryba i filet rybny, panierowane i mro one, np. paluszki rybne
Langusty i krewetki
Potrawy z patelni, mro one
Nale niki
Omlet
Jajka sadzone
6-7
6-7
6-7
7-8
4-5
5-6
5-6
5-6
6-7
6-7
7-8
6-7
6-7
3-4
5-6
6-10 min
8-12 min
8-12 min
8-12 min
30-40 min
10-20 min
10-30 min
8-20 min
8-20 min
8-12 min
4-10 min
6-10 min
sma enie ci
ф
g
ł
e
sma enie ci
ф
g
ł
e
3-6 min
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz
ę
sto obraca
ц
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)