Gaggenau VG 232-220 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
3 4
pl
T a b e l a u s t a w i e
ń
i p o r a d y
W y
ł ą
c z a n i e
O b r ó c i
ć
p o k r
ę
t
ł
o o b s
ł
u g i w p r a w o n a p o z y c j
ę
0 .
m
O s t r z e
ż
e n i e – N i e b e z p i e c z e
ń
s t w o p o p a r z e n i a !
J e
ś
l i u r z
ą
d z e n i e j e s t p r z y k r y t e p o k r y w
ą
, m o
ż
e d o j
ś ć
d o
p r z e g r z a n i a u r z
ą
d z e n i a . P o k r y w
ę
nak
ł
a d a
ć
dopiero, gdy
u r z
ą
d z e n i e o s t y g n i e . N i g d y n i e w
ł ą
c z a
ć
u r z
ą
d z e n i a
p r z y k r y t e g o p o k r y w
ą
. P o k r y w y u r z
ą
d z e n i a n i e u
ż
y w a
ć
d o
u t r z y m y w a n i a c i e p
ł
a p o t r a w a n i d o o d s t a w i a n i a n a c z y
ń
.
W s k a
ź
n i k c i e p
ł
a r e s z t k o w e g o
P o w y
ł ą
c z e n i u p o d
ś
w i e t l a n y p i e r
ś
c i e
ń
n a p o k r
ę
t l e
o b s
ł
u g i m i g a p o w o l i n a p o m a r a
ń
c z o w o , o i l e u r z
ą
d z e n i e
j e s t z b y t g o r
ą
c e , a b y b e z p i e c z n i e g o d o t k n
ą ć
. N i e
d o t y k a
ć
u r z
ą
d z e n i a , d o p ó k i m i g a w s k a
ź
n i k c i e p
ł
a
r e s z t k o w e g o .
T a b e l a u s t a w i e
ń
i p o r a d y
Tabela ustawie
ń
i porady
W s k a z ó w k i d o t y c z
ą
c e g o t o w a n i a i
s m a
ż
e n i a
W a r t o
ś
c i t a b e l i n a s t a w c z e j s
ł
u
ż ą
j e d y n i e j a k o w a r t o
ś ć
w y t y c z n a , p o n i e w a
ż
z a l e
ż
n i e o d r o d z a j u i s t a n u p o t r a w
o r a z w i e l k o
ś
c i i n a p e
ł
n i e n i a g a r n k a n i e z b
ę
d n e j e s t m n i e j
l u b w i
ę
c e j c i e p
ł
a .
D z i
ę
k i d u
ż
e j m o c y n a s t
ę
p u j e s z y b k i e p o d g r z a n i e o l e j u i
t
ł
u s z c z u . N i e p o z o s t a w i a
ć
p i e c z e n i b e z n a d z o r u , t
ł
u s z c z
m o
ż
e z a p a l i
ć
s i
ę
a p i e c z e
ń
s p a l i
ć
.
P o t r a w y , k t ó r e m u s z
ą
d
ł
u
ż
e j g o t o w a
ć
s i
ę
, n a l e
ż
y
p r z y g o t o w y w a
ć
n a t y l n y c h p a l n i k a c h .
U
ż
y w a
ć
d o z a g o t o w y w a n i a , f r y t o w a n i a i p r z y s m a
ż
a n i a
d u
ż
y c h i l o
ś
c i n a j l e p i e j p a l n i k ó w d u
ż
e j m o c y .
Stopie
ń
mocy
grzania
Sposób gotowania Przyk
ł
ady
9
Podgrzewanie
Woda, niezag
ę
szczone
zupy
Blanszowanie
Warzywa
Sma
ż
enie w g
łę
bo-
kim t
ł
uszczu
Frytki, wypieki
7 - 9
Obsma
ż
anie
Mi
ę
so
Sma
ż
enie w wyso-
kich temperaturach
Mi
ę
so, ziemniaki
6 - 8
Kontynuowanie
gotowania ze zdj
ę
t
ą
pokrywk
ą
P
ł
yny, produkty m
ą
czne
5 - 7
Pieczenie
Potrawy m
ą
czne
Sma
ż
enie w
ś
red-
nich temperaturach
Drób, ryby
4 - 5
Sma
ż
enie w niskich
temperaturach
Kie
ł
basa, cebula,
potrawy z jaj
Rozmra
ż
anie
Artyku
ł
y mro
ż
one
4
Gotowanie na
ma
ł
ym ogniu ze
zdj
ę
t
ą
pokrywk
ą
Knedle, kie
ł
basy
parzone
Podgrzewanie
Warzywa, zupy, potrawy
jednogarnkowe
3 - 4
Duszenie
Zrazy zawijane, piecze-
nie
Duszenie
Warzywa
2 - 4
Kontynuowanie
gotowania z na
ł
o-
ż
on
ą
pokrywk
ą
Zupy, warzywa
1
P
ę
cznienie
Ry
ż
, ry
ż
na mleku, zbo
ż
a
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)