Gaggenau VE 260-114 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
2 3
O bs
ł
u ga
O z n a cz e ni a na p o k r
ę
t
ł
a c h p o k a z uj
ą
p o z y cj
ę
da n e go
po l a gr ze j neg o i po zio m gr za n i a .
W
ł ą
c z a n i e
P rz e kre cic o dp o w i edn i e po kre t lo w lewo lub w pr aw o
n a z a d a ny s to pi e n g o to w a n i a . L a m p k a ko n t r o l n a
z a s w i e c i s i e w m o m e n c i e w l a cz e n i a p o l a g r z e j n e go .
W s ka z ó w k i
‒
W pr zy p a dku pó l gr zej ny ch z m o z liwo s c i a
p o w i e k s z e n i a p o l a , p o k r e t l o m o z na w c e l u
w l a cz a ni a pr z e k re ca c t y l ko w l e wo .
‒
S t e ro wa n i e p l y t y g rz e j ne j w l a c z a i wy l a cz a po l a
g r z e j n e . J e s t t o z j a w i s ko n o r m a l n e . Po l a g r z e j n e
p o d gr z e w a j a s i e z a w s z e z p e l n a m o c a i w
z a l e z no s c i o d us t a w i o ne g o p o z i o m u gr z a n i a , s a
o ne w k ró t s z yc h l u b dl u z s z y ch o ds te pa c h
cz a s o w y ch w l a c z a ne ba d z w y l a c z a n e .
‒
N a w e t n a n a j wy z s z ym p o z i o m i e g r z a n i a p o l a
g r z e j n e w l a cz a j a s i e i w y l a c z a j a p o d c z a s
e k s p l o a t a cj i . Je s t t o z j a w i s k o no rm a l n e .
W y
ł ą
c z a n i e
P rz e k r
ę
ci
ć
o dp o w i e d n i e p o k r
ę
t
ł
o na p o z y cj
ę
0 .
W s k a
ź
n i k c i e p
ł
a re s z t ko we go
ś
w i e ci t a k d
ł
u g o , j a k
d
ł
ugo po le gr ze j ne j e s t za g o r
ą
c e d o b e z p i e cz ne g o
do t yk a nia .
W s ka z ó w k a :
W p r z y pa d ku p l gr z e j ny ch z m o
ż
l i wo
ś
ci
ą
po w i
ę
k s z e n i a p o k r
ę
t
ł
o n i e m o
ż
e by
ć
p r z e k r
ę
c a ne
be zpo
ś
re d ni o z po z yc j i po w i
ę
k s z e n i e p o l a n a p o z y c j
ę
0 .
Ro z s ze r ze ni e p o l a g r ze j ne g o
Ty l ko w p r z y p a d k u p l g r z e j nyc h kt r e p o s i a d a j
ą
m o
ż
l i w o
ś ć
p o s z e r z a n i a :
w i e l k o
ś ć
po la gr zej n eg o
m o
ż
e z o s t a
ć
po w i
ę
k s z o n a z a p o m o c
ą
te j f u n k c j i .
W c e l u a k t y w ow a ni a po s z e r z e n i a p o l a g rz e j ne go
po k r
ę
t
ł
o pr z e k r
ę
ci
ć
w lewo po z a po zio m 9 n a p o zyc j
ę
po s z e r z e n i a a na s t
ę
pn ie z po w ro t em na
ż ą
da ny
po z i o m g rz a ni a .
W c e l u w y
ł ą
c z e n i a p r z e k r
ę
ci
ć
p o k r
ę
t
ł
o n a po z yc j
ę
0 .
P rz y po n ow ny m w
ł ą
cz e ni u , p o s z e rz a ni e po l a
g r z e j ne g o b
ę
dz ie w y
ł ą
c z o ne i w r a z i e p o t r z e b y n a l e
ż
y
j e na n o wo a k t y wo wa
ć
.
W s ka z ó w k a :
W p r z y pa d ku p l gr z e j ny ch z m o
ż
l i wo
ś
ci
ą
po w i
ę
k s z e n i a , po k r
ę
t
ł
o ni e m o
ż
e by
ć
p rz e k r
ę
ca n e
be zpo
ś
re d ni o w l e wo d o p o z y cj i 0 .
W s k a
ź
n i k c i e p
ł
a re s z tko w e g o
W c e l u z a p e w ni e n i a b e z pi e c z e
ń
s t w a p
ł
y t a gr z e j na j e s t
w y po s a
ż
o na w po j e dy nc zy w s ka
ź
n i k c i e p
ł
a
r e s z t k o we go . Je s t t o
ś
w i e c
ą
cy c z er w o ny pun k t dla
k a
ż
d e go po la gr zej n eg o .
J e
ś
l i
ś
w i e ci w s k a
ź
n i k c i e p
ł
a re s z t ko we go , da n e p o l e
g r z e j n e j e s t z a go r
ą
ce do b e zp iec z ne go do ty ka n i a .
Tab e la us t a w ie
ń
A by s z yb ko uz y s k a
ć
ż ą
da n
ą
t e m p e r a t u r
ę
, na l e
ż
y
p r z e
ł ą
c z y
ć
n a na j w y
ż
s z y p o z i o m g o t o wa ni a . N a s t
ę
pni e
z aw s z e p o w ró ci
ć
do
ż ą
d a ne g o s t o p ni a go t o wa n i a .
Z a k re s y us t aw i e ni a s
ą
t a k i e s a m e dl a w s z y s t k i ch pó l
g r z e j nyc h.
Wa r t o
ś
ci po d a ne w t a b e l i s
ł
u
ż ą
j e d yn i e o ri e n t a c j i ,
p o ni e wa
ż
u z a l e
ż
n i o n e s
ą
o d ro dz a j u i s t a nu po t ra w i w
z a l e
ż
n o
ś
c i o d wi e l ko
ś
c i i wy p e
ł
ni enia ga r nka ,
w y m a ga ne j e s t wi
ę
ce j l u b m ni e j c i e p
ł
a .
Zakres
ustawie
ń
Sposób gotowania Przyk
ł
ady
9
Podgotowanie
Woda
Przysma
ż
anie
Mi
ę
so
Podgrzewanie
T
ł
uszcz, ciecze
Zagotowanie
Zupy, sosy
Blanszowanie
Warzywa
8 - 6
Sma
ż
enie
Mi
ę
so, ryba, ziemniaki
7 - 5
Zarumienianie
M
ą
ka, cebula
Pra
ż
enie
Migda
ł
y, grzanki do zupy
Pieczenie Potrawy
m
ą
czne, jajeczne
Gotowanie w otwar-
tym naczyniu
Ciecze
6 - 5
Wytapianie
S
ł
onina
Odgotowywanie
Wywary, sosy
5 - 4
Zag
ę
szczanie
Kremy, sosy
Gotowanie na
parze w otwartym
naczyniu
Knedle, kie
ł
basy parzone,
dodatki do zup, mi
ę
so w
zupie, jaja w koszulkach
5 - 3
Gotowanie w
garnku przykrytym
pokrywk
ą
Potrawy m
ą
czne, zupy,
sosy
Gotowanie na
parze
Warzywa, ziemniaki, ryba
Duszenie
Warzywa, owoce, ryba
Podduszanie
Gulasz, rolady, pieczenie,
warzywa
Rozmra
ż
anie
Artyku
ł
y zamro
ż
one
3 - 1
Namaczanie
Ry
ż
, warzywa str
ą
czkowe
Podgrzewanie, pod-
trzymywanie ciep
ł
a
Zupy, potrawy jednogarn-
kowe, warzywa w sosie
Topienie
Mas
ł
o, czekolada
Ś
cinanie
Potrawy z jaj
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)