ś ć - Gaggenau VE 230-134 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Gaggenau VE 230-134 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 22
Ładowanie instrukcji

2 3

O bs

ł

u ga

O z n a cz e ni a na p o k r

ę

t

ł

a c h p o k a z uj

ą

p o z y cj

ę

da n e go

po l a gr ze j neg o i po zio m gr za n i a .

W

ł ą

c z a n i e

P rz e kre cic o dp o w i edn i e po kre t lo w lewo lub w pr aw o
n a z a d a ny s to pi e n g o to w a n i a . L a m p k a ko n t r o l n a
z a s w i e c i s i e w m o m e n c i e w l a cz e n i a p o l a g r z e j n e go .

W s ka z ó w k i

W pr zy p a dku pó l gr zej ny ch z m o z liwo s c i a
p o w i e k s z e n i a p o l a , p o k r e t l o m o z na w c e l u
w l a cz a ni a pr z e k re ca c t y l ko w l e wo .

S t e ro wa n i e p l y t y g rz e j ne j w l a c z a i wy l a cz a po l a
g r z e j n e . J e s t t o z j a w i s ko n o r m a l n e . Po l a g r z e j n e
p o d gr z e w a j a s i e z a w s z e z p e l n a m o c a i w
z a l e z no s c i o d us t a w i o ne g o p o z i o m u gr z a n i a , s a
o ne w k ró t s z yc h l u b dl u z s z y ch o ds te pa c h
cz a s o w y ch w l a c z a ne ba d z w y l a c z a n e .

N a w e t n a n a j wy z s z ym p o z i o m i e g r z a n i a p o l a
g r z e j n e w l a cz a j a s i e i w y l a c z a j a p o d c z a s
e k s p l o a t a cj i . Je s t t o z j a w i s k o no rm a l n e .

W y

ł ą

c z a n i e

P rz e k r

ę

ci

ć

o dp o w i e d n i e p o k r

ę

t

ł

o na p o z y cj

ę

0 .

W s k a

ź

n i k c i e p

ł

a re s z t ko we go

ś

w i e ci t a k d

ł

u g o , j a k

d

ł

ugo po le gr ze j ne j e s t za g o r

ą

c e d o b e z p i e cz ne g o

do t yk a nia .

W s ka z ó w k a :

W p r z y pa d ku p l gr z e j ny ch z m o

ż

l i wo

ś

ci

ą

po w i

ę

k s z e n i a p o k r

ę

t

ł

o n i e m o

ż

e by

ć

p r z e k r

ę

c a ne

be zpo

ś

re d ni o z po z yc j i po w i

ę

k s z e n i e p o l a n a p o z y c j

ę

0 .

Ro z s ze r ze ni e p o l a g r ze j ne g o

Ty l ko w p r z y p a d k u p l g r z e j nyc h kt r e p o s i a d a j

ą

m o

ż

l i w o

ś ć

p o s z e r z a n i a :

w i e l k o

ś ć

po la gr zej n eg o

m o

ż

e z o s t a

ć

po w i

ę

k s z o n a z a p o m o c

ą

te j f u n k c j i .

W c e l u a k t y w ow a ni a po s z e r z e n i a p o l a g rz e j ne go
po k r

ę

t

ł

o pr z e k r

ę

ci

ć

w lewo po z a po zio m 9 n a p o zyc j

ę

po s z e r z e n i a a na s t

ę

pn ie z po w ro t em na

ż ą

da ny

po z i o m g rz a ni a .

W c e l u w y

ł ą

c z e n i a p r z e k r

ę

ci

ć

p o k r

ę

t

ł

o n a po z yc j

ę

0 .

P rz y po n ow ny m w

ł ą

cz e ni u , p o s z e rz a ni e po l a

g r z e j ne g o b

ę

dz ie w y

ł ą

c z o ne i w r a z i e p o t r z e b y n a l e

ż

y

j e na n o wo a k t y wo wa

ć

.

W s ka z ó w k a :

W p r z y pa d ku p l gr z e j ny ch z m o

ż

l i wo

ś

ci

ą

po w i

ę

k s z e n i a , po k r

ę

t

ł

o ni e m o

ż

e by

ć

p rz e k r

ę

ca n e

be zpo

ś

re d ni o w l e wo d o p o z y cj i 0 .

W s k a

ź

n i k c i e p

ł

a re s z tko w e g o

W c e l u z a p e w ni e n i a b e z pi e c z e

ń

s t w a p

ł

y t a gr z e j na j e s t

w y po s a

ż

o na w po j e dy nc zy w s ka

ź

n i k c i e p

ł

a

r e s z t k o we go . Je s t t o

ś

w i e c

ą

cy c z er w o ny pun k t dla

k a

ż

d e go po la gr zej n eg o .

J e

ś

l i

ś

w i e ci w s k a

ź

n i k c i e p

ł

a re s z t ko we go , da n e p o l e

g r z e j n e j e s t z a go r

ą

ce do b e zp iec z ne go do ty ka n i a .

Tab e la us t a w ie

ń

A by s z yb ko uz y s k a

ć

ż ą

da n

ą

t e m p e r a t u r

ę

, na l e

ż

y

p r z e

ł ą

c z y

ć

n a na j w y

ż

s z y p o z i o m g o t o wa ni a . N a s t

ę

pni e

z aw s z e p o w ró ci

ć

do

ż ą

d a ne g o s t o p ni a go t o wa n i a .

Z a k re s y us t aw i e ni a s

ą

t a k i e s a m e dl a w s z y s t k i ch pó l

g r z e j nyc h.

Wa r t o

ś

ci po d a ne w t a b e l i s

ł

u

ż ą

j e d yn i e o ri e n t a c j i ,

p o ni e wa

ż

u z a l e

ż

n i o n e s

ą

o d ro dz a j u i s t a nu po t ra w i w

z a l e

ż

n o

ś

c i o d wi e l ko

ś

c i i wy p e

ł

ni enia ga r nka ,

w y m a ga ne j e s t wi

ę

ce j l u b m ni e j c i e p

ł

a .

Zakres
ustawie

ń

Sposób gotowania Przyk

ł

ady

9

Podgotowanie

Woda

Przysma

ż

anie

Mi

ę

so

Podgrzewanie

T

ł

uszcz, ciecze

Zagotowanie

Zupy, sosy

Blanszowanie

Warzywa

8 - 6

Sma

ż

enie

Mi

ę

so, ryba, ziemniaki

7 - 5

Zarumienianie

M

ą

ka, cebula

Pra

ż

enie

Migda

ł

y, grzanki do zupy

Pieczenie Potrawy

m

ą

czne, jajeczne

Gotowanie w otwar-
tym naczyniu

Ciecze

6 - 5

Wytapianie

S

ł

onina

Odgotowywanie

Wywary, sosy

5 - 4

Zag

ę

szczanie

Kremy, sosy

Gotowanie na
parze w otwartym
naczyniu

Knedle, kie

ł

basy parzone,

dodatki do zup, mi

ę

so w

zupie, jaja w koszulkach

5 - 3

Gotowanie w
garnku przykrytym
pokrywk

ą

Potrawy m

ą

czne, zupy,

sosy

Gotowanie na
parze

Warzywa, ziemniaki, ryba

Duszenie

Warzywa, owoce, ryba

Podduszanie

Gulasz, rolady, pieczenie,
warzywa

Rozmra

ż

anie

Artyku

ł

y zamro

ż

one

3 - 1

Namaczanie

Ry

ż

, warzywa str

ą

czkowe

Podgrzewanie, pod-
trzymywanie ciep

ł

a

Zupy, potrawy jednogarn-
kowe, warzywa w sosie

Topienie

Mas

ł

o, czekolada

Ś

cinanie

Potrawy z jaj

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)