C z y s z c z e n i e i k o n s e r w a c j a; Potrawa - Gaggenau CG 291-210 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Gaggenau CG 291-210 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

2 3

pl

Porady dot ycz

ą

ce got owania

D o p r z y r z

ą

d z a n i a z u p k r e m ó w i w a r z y w

s t r

ą

c z k o w y c h u

ż

y w a

ć

s z y b k o w a r u . C z a s g o t o w a n i a

u l e g n i e w ó w c z a s z n a c z n e m u s k r ó c e n i u . W
p r z y p a d k u k o r z y s t a n i a z s z y b k o w a r u s t o s o w a

ć

s i

ę

d o z a l e c e

ń

p r o d u c e n t a . W s z y s t k i e d o d a t k i w

ł

o

ż

y

ć

o d r a z u n a p o c z

ą

t k u g o t o w a n i a .

P o d c z a s g o t o w a n i a z i e m n i a k ó w i r y

ż

u z a w s z e

u

ż

y w a

ć

p o k r y w k i . C z a s g o t o w a n i a u l e g n i e

z n a c z n e m u s k r ó c e n i u . P r z e d w

ł

o

ż

e n i e m m a k a r o n u ,

r y

ż

u l u b z i e m n i a k ó w w o d a m u s i s i

ę

z a g o t o w a

ć

.

N a s t

ę

p n i e d o p a s o w a

ć

s t o p i e

ń

m o c y g r z a n i a , a b y

k o n t y n u o w a

ć

g o t o w a n i e .

W p r z y p a d k u p o t r a w p r z y r z

ą

d z a n y c h n a p a t e l n i e

n a j p i e r w r o z g r z a

ć

o l e j . P o r o z p o c z

ę

c i u s m a

ż

e n i a

u t r z y m y w a

ć

s t a

ł ą

t e m p e r a t u r

ę

, d o s t o s o w u j

ą

c w

r a z i e p o t r z e b y s t o p i e

ń

m o c y g r z a n i a . W p r z y p a d k u

p r z y r z

ą

d z a n i a k i l k u p o r c j i o d c z e k a

ć

, a

ż

ż ą

d a n a

t e m p e r a t u r a z o s t a n i e p o n o w n i e o s i

ą

g n i

ę

t a .

R e g u l a r n i e o b r a c a

ć

p o t r a w y .

W p r z y p a d k u g o t o w a n i a z u p , k r e m ó w l u b
c i e c i e r z y c y w s z y s t k i e d o d a t k i w

ł

o

ż

y

ć

r ó w n o c z e

ś

n i e

d o n a c z y n i a .

C z y s z c z e n i e i k o n s e r w a c j a

C z y s z c z e n i e

P o o s t y g n i

ę

c i u u r z

ą

d z e n i a , o c z y

ś

c i

ć

j e p r z y u

ż

y c i u g

ą

b k i

i w o d y z m y d

ł

e m .

P o k a

ż

d o r a z o w y m u

ż

y c i u , o d c z e k a

ć

, a

ż

p a l n i k o s t y g n i e i

o c z y

ś

c i

ć

p o w i e r z c h n i

ę

w s z y s t k i c h j e g o e l e m e n t ó w .

N a w e t n a j d r o b n i e j s z e z a n i e c z y s z c z e n i a ( r e s z t k i p o t r a w ,
k r o p l e t

ł

u s z c z u , i t p . ) p o z o s t a w i o n e n a p

ł

y c i e k u c h e n k i

p r z y l g n

ą

d o n i e j , c o u t r u d n i i c h u s u n i

ę

c i e . A b y z a p e w n i

ć

p r a w i d

ł

o w e w y d o b y w a n i e s i

ę

p

ł

o m i e n i a , o t w o r y i r o w k i

p a l n i k a p o w i n n y b y

ć

c z y s t e .

N a s k u t e k p r z e s u w a n i a n i e k t ó r y c h n a c z y

ń

m o g

ą

p o z o s t a

ć

ś

l a d y m e t a l u n a r u s z t a c h .

O c z y

ś

c i

ć

p a l n i k i i r u s z t y w o d

ą

z m y d

ł

e m , p o c i e r a j

ą

c

n i e m e t a l o w

ą

s z c z o t e c z k

ą

.

Nale

ż

y zachowa

ć

ostro

ż

no

ść

podczas czyszczenia rusztów

wyposa

ż

onych w gumowe podk

ł

adki. Je

ś

li podk

ł

adki

odpadn

ą

, ruszt mo

ż

e porysowa

ć

p

ł

yt

ę

kuchenki.

Z a w s z e d o k

ł

a d n i e o s u s z a

ć

p a l n i k i i r u s z t y . O b e c n o

ś ć

k r o p l i w o d y l u b w i l g o t n y c h m i e j s c n a p o c z

ą

t k u

g o t o w a n i a m o

ż

e s p o w o d o w a

ć

u s z k o d z e n i e e m a l i i .

P o o c z y s z c z e n i u i w y s u s z e n i u p a l n i k ó w , s p r a w d z i

ć

, c z y

n a k

ł

a d k i s

ą

p r a w i d

ł

o w o z a

ł

o

ż

o n e n a d y f u z o r .

U w a g a !

W c e l u w y c z y s z c z e n i a u r z

ą

d z e n i a n i e u s u w a

ć

e l e m e n t ó w o b s

ł

u g i . W n i k a j

ą

c a w i l g o

ć

m o

ż

e

s p o w o d o w a

ć

u s z k o d z e n i e u r z

ą

d z e n i a .

Nie u

ż

ywa

ć

urz

ą

dze

ń

do czyszczenia parowego.

Mog

ł

oby to spowodowa

ć

uszkodzenie p

ł

yty kuchenki.

J e

ż

e l i p

ł

y t a k u c h e n k i p o s i a d a p o k r y w

ę

s z k l a n

ą

l u b

a l u m i n i o w

ą

, n i e n a l e

ż

y u

ż

y w a

ć

n o

ż

a , s k r o b a k a l u b

p o d o b n y c h n a r z

ę

d z i w c e l u o c z y s z c z e n i a

p o

ł ą

c z e n i a z c z

ę ś

c i

ą

m e t a l o w

ą

.

K o n s e r w a c j a

N a t y c h m i a s t u s u w a

ć

r o z l a n e p

ł

y n y . W t e n s p o s ó b

z a p o b i e g n i e s i

ę

p r z y k l e j e n i u r e s z t e k p o t r a w i u n i k n i e s i

ę

w y k o n y w a n i a n i e p o t r z e b n y c h c z y n n o

ś

c i .

Z e w z g l

ę

d u n a w p

ł

y w w y s o k i c h t e m p e r a t u r p a l n i k w o k

o r a z m i e j s c a w y k o n a n e z e s t a l i n i e r d z e w n e j ( f o r m a n a
t

ł

u s z c z , o b r z e

ż

e p a l n i k ó w i t d . ) m o g

ą

z m i e n i

ć

k o l o r . J e s t

t o n o r m a l n e z j a w i s k o . P o k a

ż

d o r a z o w y m u

ż

y c i u n a l e

ż

y

o c z y

ś

c i

ć

w y m i e n i o n e m i e j s c a , s t o s u j

ą

c o d p o w i e d n i

ś

r o d e k d o s t a l i n i e r d z e w n e j .

Z a l e c a s i

ę

r e g u l a r n e s t o s o w a n i e p r o d u k t u d o

c z y s z c z e n i a , d o s t

ę

p n e g o w n a s z y m S e r w i s i e

T e c h n i c z n y m ( k o d p r o d u k t u 4 6 4 5 2 4 ) .

U w a g a !

N i e n a l e

ż

y u

ż

y w a

ć

ś

r o d k a d o c z y s z c z e n i a s t a l i

n i e r d z e w n e j w s t r e f i e w o k ó

ł

p o k r

ę

t e

ł

. O z n a c z e n i a

( n a d r u k i ) m o g

ą

z o s t a

ć

s t a r t e .

N i e p o z o s t a w i a

ć

k w a

ś

n y c h p

ł

y n ó w ( s o k z c y t r y n y , o c e t ,

i t d . ) n a p

ł

y c i e k u c h e n k i .

Pudding hiszpa

ń

ski**

P. o du

ż

ej mocy 3-8

*

5

3-8

Palnik zwyk

ł

y

8-13

*

5

8-13

Palnik Wok

3-8

*

2

3-8

Ciasto ucierane (w k

ą

pieli wodnej)

P. o du

ż

ej mocy 35-40

9

35-40

Palnik Wok

40-45

9

40-45

Palnik zwyk

ł

y

45-50

9

45-50

Potrawa

Ca

ł

ko-

wity
czas w
min

Krok 1

Krok 2

Palnik

˜

§

v

˜

§

v

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)