Gaggenau CG 291-210 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
2 3
pl
Porady dot ycz
ą
ce got owania
▯
D o p r z y r z
ą
d z a n i a z u p k r e m ó w i w a r z y w
s t r
ą
c z k o w y c h u
ż
y w a
ć
s z y b k o w a r u . C z a s g o t o w a n i a
u l e g n i e w ó w c z a s z n a c z n e m u s k r ó c e n i u . W
p r z y p a d k u k o r z y s t a n i a z s z y b k o w a r u s t o s o w a
ć
s i
ę
d o z a l e c e
ń
p r o d u c e n t a . W s z y s t k i e d o d a t k i w
ł
o
ż
y
ć
o d r a z u n a p o c z
ą
t k u g o t o w a n i a .
▯
P o d c z a s g o t o w a n i a z i e m n i a k ó w i r y
ż
u z a w s z e
u
ż
y w a
ć
p o k r y w k i . C z a s g o t o w a n i a u l e g n i e
z n a c z n e m u s k r ó c e n i u . P r z e d w
ł
o
ż
e n i e m m a k a r o n u ,
r y
ż
u l u b z i e m n i a k ó w w o d a m u s i s i
ę
z a g o t o w a
ć
.
N a s t
ę
p n i e d o p a s o w a
ć
s t o p i e
ń
m o c y g r z a n i a , a b y
k o n t y n u o w a
ć
g o t o w a n i e .
▯
W p r z y p a d k u p o t r a w p r z y r z
ą
d z a n y c h n a p a t e l n i e
n a j p i e r w r o z g r z a
ć
o l e j . P o r o z p o c z
ę
c i u s m a
ż
e n i a
u t r z y m y w a
ć
s t a
ł ą
t e m p e r a t u r
ę
, d o s t o s o w u j
ą
c w
r a z i e p o t r z e b y s t o p i e
ń
m o c y g r z a n i a . W p r z y p a d k u
p r z y r z
ą
d z a n i a k i l k u p o r c j i o d c z e k a
ć
, a
ż
ż ą
d a n a
t e m p e r a t u r a z o s t a n i e p o n o w n i e o s i
ą
g n i
ę
t a .
R e g u l a r n i e o b r a c a
ć
p o t r a w y .
▯
W p r z y p a d k u g o t o w a n i a z u p , k r e m ó w l u b
c i e c i e r z y c y w s z y s t k i e d o d a t k i w
ł
o
ż
y
ć
r ó w n o c z e
ś
n i e
d o n a c z y n i a .
C z y s z c z e n i e i k o n s e r w a c j a
C z y s z c z e n i e
P o o s t y g n i
ę
c i u u r z
ą
d z e n i a , o c z y
ś
c i
ć
j e p r z y u
ż
y c i u g
ą
b k i
i w o d y z m y d
ł
e m .
P o k a
ż
d o r a z o w y m u
ż
y c i u , o d c z e k a
ć
, a
ż
p a l n i k o s t y g n i e i
o c z y
ś
c i
ć
p o w i e r z c h n i
ę
w s z y s t k i c h j e g o e l e m e n t ó w .
N a w e t n a j d r o b n i e j s z e z a n i e c z y s z c z e n i a ( r e s z t k i p o t r a w ,
k r o p l e t
ł
u s z c z u , i t p . ) p o z o s t a w i o n e n a p
ł
y c i e k u c h e n k i
p r z y l g n
ą
d o n i e j , c o u t r u d n i i c h u s u n i
ę
c i e . A b y z a p e w n i
ć
p r a w i d
ł
o w e w y d o b y w a n i e s i
ę
p
ł
o m i e n i a , o t w o r y i r o w k i
p a l n i k a p o w i n n y b y
ć
c z y s t e .
N a s k u t e k p r z e s u w a n i a n i e k t ó r y c h n a c z y
ń
m o g
ą
p o z o s t a
ć
ś
l a d y m e t a l u n a r u s z t a c h .
O c z y
ś
c i
ć
p a l n i k i i r u s z t y w o d
ą
z m y d
ł
e m , p o c i e r a j
ą
c
n i e m e t a l o w
ą
s z c z o t e c z k
ą
.
Nale
ż
y zachowa
ć
ostro
ż
no
ść
podczas czyszczenia rusztów
wyposa
ż
onych w gumowe podk
ł
adki. Je
ś
li podk
ł
adki
odpadn
ą
, ruszt mo
ż
e porysowa
ć
p
ł
yt
ę
kuchenki.
Z a w s z e d o k
ł
a d n i e o s u s z a
ć
p a l n i k i i r u s z t y . O b e c n o
ś ć
k r o p l i w o d y l u b w i l g o t n y c h m i e j s c n a p o c z
ą
t k u
g o t o w a n i a m o
ż
e s p o w o d o w a
ć
u s z k o d z e n i e e m a l i i .
P o o c z y s z c z e n i u i w y s u s z e n i u p a l n i k ó w , s p r a w d z i
ć
, c z y
n a k
ł
a d k i s
ą
p r a w i d
ł
o w o z a
ł
o
ż
o n e n a d y f u z o r .
U w a g a !
–
W c e l u w y c z y s z c z e n i a u r z
ą
d z e n i a n i e u s u w a
ć
e l e m e n t ó w o b s
ł
u g i . W n i k a j
ą
c a w i l g o
ć
m o
ż
e
s p o w o d o w a
ć
u s z k o d z e n i e u r z
ą
d z e n i a .
–
Nie u
ż
ywa
ć
urz
ą
dze
ń
do czyszczenia parowego.
Mog
ł
oby to spowodowa
ć
uszkodzenie p
ł
yty kuchenki.
–
J e
ż
e l i p
ł
y t a k u c h e n k i p o s i a d a p o k r y w
ę
s z k l a n
ą
l u b
a l u m i n i o w
ą
, n i e n a l e
ż
y u
ż
y w a
ć
n o
ż
a , s k r o b a k a l u b
p o d o b n y c h n a r z
ę
d z i w c e l u o c z y s z c z e n i a
p o
ł ą
c z e n i a z c z
ę ś
c i
ą
m e t a l o w
ą
.
K o n s e r w a c j a
N a t y c h m i a s t u s u w a
ć
r o z l a n e p
ł
y n y . W t e n s p o s ó b
z a p o b i e g n i e s i
ę
p r z y k l e j e n i u r e s z t e k p o t r a w i u n i k n i e s i
ę
w y k o n y w a n i a n i e p o t r z e b n y c h c z y n n o
ś
c i .
Z e w z g l
ę
d u n a w p
ł
y w w y s o k i c h t e m p e r a t u r p a l n i k w o k
o r a z m i e j s c a w y k o n a n e z e s t a l i n i e r d z e w n e j ( f o r m a n a
t
ł
u s z c z , o b r z e
ż
e p a l n i k ó w i t d . ) m o g
ą
z m i e n i
ć
k o l o r . J e s t
t o n o r m a l n e z j a w i s k o . P o k a
ż
d o r a z o w y m u
ż
y c i u n a l e
ż
y
o c z y
ś
c i
ć
w y m i e n i o n e m i e j s c a , s t o s u j
ą
c o d p o w i e d n i
ś
r o d e k d o s t a l i n i e r d z e w n e j .
Z a l e c a s i
ę
r e g u l a r n e s t o s o w a n i e p r o d u k t u d o
c z y s z c z e n i a , d o s t
ę
p n e g o w n a s z y m S e r w i s i e
T e c h n i c z n y m ( k o d p r o d u k t u 4 6 4 5 2 4 ) .
U w a g a !
N i e n a l e
ż
y u
ż
y w a
ć
ś
r o d k a d o c z y s z c z e n i a s t a l i
n i e r d z e w n e j w s t r e f i e w o k ó
ł
p o k r
ę
t e
ł
. O z n a c z e n i a
( n a d r u k i ) m o g
ą
z o s t a
ć
s t a r t e .
N i e p o z o s t a w i a
ć
k w a
ś
n y c h p
ł
y n ó w ( s o k z c y t r y n y , o c e t ,
i t d . ) n a p
ł
y c i e k u c h e n k i .
Pudding hiszpa
ń
ski**
P. o du
ż
ej mocy 3-8
›
*
5
3-8
Palnik zwyk
ł
y
8-13
›
*
5
8-13
Palnik Wok
3-8
›
*
2
3-8
Ciasto ucierane (w k
ą
pieli wodnej)
P. o du
ż
ej mocy 35-40
›
9
35-40
Palnik Wok
40-45
›
9
40-45
Palnik zwyk
ł
y
45-50
›
9
45-50
Potrawa
Ca
ł
ko-
wity
czas w
min
Krok 1
Krok 2
Palnik
˜
§
v
˜
§
v
Spis treści
- 7 ł ą; y t k o w a n i e z g o d n e z; łą
- 13 W s k a z ó w k a :; P o d a n e w t a b e l i m e t o d y g o t o w a n i a
- 14 łę
- 15 łż
- 16 C z y s z c z e n i e i k o n s e r w a c j a; Potrawa
- 17 Anomalia
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)