Elica NIKOLATESLA SWITCH BL/F/83 - Instrukcja obsługi - Strona 69

Elica NIKOLATESLA SWITCH BL/F/83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 88
Ładowanie instrukcji

179

4.1 Tabela mocy



Poziom mocy

Rodzaj gotowania

U

ż

ywany poziom

(wskazanie powi

ą

zane z do

ś

wiadczeniem i

przyzwyczajeniami podczas gotowania)

Max moc

Boost

Szybkie

podgrzanie

Idealny do szybkiego wzrostu temperatury po

ż

ywienia,

do szybkiego zagotowania wody lub szybkiego
podgrzania cieczy gotowania

8-9

Sma

ż

enie – gotowanie

Idealny do sma

ż

enia, rozpocz

ę

cia gotowania, sma

ż

enia

zamro

ż

onych produktów, szybkiego gotowania.

Wysoka moc

7-8

Pieczenie – sma

ż

enie -

gotowanie – grillowanie

Ideale per soffriggere, mantenere bolliture vive, cuocere
e grigliare (per breve durata, 5-10 minuti)

6-7

Pieczenie - gotowanie – powolne

gotowanie – sma

ż

enie-

grillowanie

Idealny do pieczenia, utrzymania lekkiego zagotowania,
gotowania i grillowania (w

ś

rednim czasie 10-20 minut),

podgrzewania akcesoriów.

Ś

rednia moc

4-5

Gotowanie – powolne gotowanie

– sma

ż

enie- grillowanie

Idealny do powolnego gotowania, utrzymania
delikatnego zagotowania, gotowania (w d

ł

ugim czasie).

Homogenizacja ciasta.

3-4

Gotowanie - duszenie –

zapiekanie - homogenizacja

dealny do przed

ł

u

ż

onego gotowania (ry

ż

, sosy,

pieczenie, ryby) w przypadku towarzysz

ą

cych cieczy

(np. woda, wino, rosó

ł

, mleko), homogenizacji ciasta

2-3

Gotowanie - duszenie –

zapiekanie - homogenizacja

Idealny do przed

ł

u

ż

onego gotowania (ilo

ś

ci mniejsze od

1 litra: ry

ż

, sosy, pieczenie, ryby) w przypadku

towarzysz

ą

cych cieczy (np. woda, wino, rosó

ł

, mleko)

Niska moc

1-2

Stopienie – rozmra

ż

anie –

utrzymanie temperatury-

homogenizacja

Idealny do rozgrzania mas

ł

a, delikatnego rozpuszczania

czekolady, rozmra

ż

ania produktów o ma

ł

ych

wymiarach.

1

Stopienie – rozmra

ż

anie –

utrzymanie temperatury-

homogenizacja

Idealny do utrzymania w ciep

ł

ocie ma

ł

ych porcji dopiero

co ugotowanego po

ż

ywienia lub utrzymania

temperatury posi

ł

ków i homogenizacji risotto.

OFF

Moc

Zero

Powierzchnia oparcia

Powierzchnia gotowania w pozycji stand-by lub
wy

łą

czenia (mo

ż

liwa obecno

ść

pozosta

ł

o

ś

ci ciep

ł

a w

zwi

ą

zku z zako

ń

czonym gotowaniem, sygnalizacja za

pomoc

ą

H-L-O)

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)