Elica NIKOLATESLA HP BL/A/83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
176
Nigdy nie stosowa
ć
okapu bez
prawid
ł
owo zamontowanej kratki!
U
ż
ywa
ć
wy
łą
cznie
ś
rub mocuj
ą
cych
znajduj
ą
cych si
ę
w wyposa
ż
eniu
produktu lub, je
ż
eli ich brak, zakupi
ć
ś
ruby odpowiedniego rodzaju. U
ż
y
ć
ś
rub
o odpowiedniej d
ł
ugo
ś
ci, wskazanych w
Instrukcji monta
ż
u.
Podczas równoczesnego funkcjonowania
okapu kuchennego i innych urz
ą
dze
ń
zasilanych energi
ą
inn
ą
ni
ż
elektryczna,
negatywne ci
ś
nienie w pomieszczeniu
nie mo
ż
e przekracza
ć
4 Pa (4 × 10-5
barów).
Urz
ą
dzenie zosta
ł
o oznaczone zgodnie z Dyrektyw
ą
Europejsk
ą
2012/19/WC, Waste Electrical and Electronic
Equipment (WEEE). Dokonuj
ą
c prawid
ł
owej utylizacji
produktu, u
ż
ytkownik przyczynia si
ę
do zapobiegania
potencjalnemu negatywnemu wp
ł
ywowi na
ś
rodowisko
naturalne i zdrowie.
Symbol
umieszczony na produkcie lub na za
łą
czonej
dokumentacji oznacza,
ż
e nie powinien on by
ć
traktowany
jako odpad domowy, nale
ż
y go odda
ć
do odpowiedniego
punktu zbiórki sprz
ę
tu elektrycznego i elektronicznego. Nale
ż
y
si
ę
go pozby
ć
zgodnie z lokalnymi przepisami dotycz
ą
cymi
utylizacji odpadów. Aby uzyska
ć
wi
ę
cej informacji na temat
utylizacji, z
ł
omowania i recyklingu produktu, nale
ż
y
skontaktowa
ć
si
ę
z w
ł
a
ś
ciwym biurem lokalnym, centrum
zbiórki odpadów lub ze sklepem, w którym zosta
ł
zakupiony.
Urz
ą
dzenie zosta
ł
o zaprojektowane, przetestowane i
wyprodukowane zgodnie z normami dotycz
ą
cymi:
•
Bezpiecze
ń
stwa: EN/IEC 60335-1; EN/IEC 60335-2-6,
EN/IEC 60335-2-31, EN/IEC 62233.
•
Osi
ą
gów: EN/IEC 61591; ISO 5167-1; ISO 5167-3; ISO
5168; EN/IEC 60704-1; EN/IEC 60704-2-13; EN/IEC 60704-3;
ISO 3741; EN 50564; IEC 62301.
•
EMC: EN 55014-1; CISPR 14-1; EN 55014-2; CISPR 14-2;
EN/IEC 61000-3-3; EN/IEC 61000-3-12. Porady dotycz
ą
ce
prawid
ł
owego u
ż
ytkowania ograniczaj
ą
cego wp
ł
yw na
ś
rodowisko: Podczas rozpocz
ę
cia gotowania w
łą
czy
ć
okap z
minimaln
ą
pr
ę
dko
ś
ci
ą
, pozostawiaj
ą
c go w
łą
czonym równie
ż
na kilka minut po zako
ń
czeniu gotowania. Zwi
ę
kszy
ć
pr
ę
dko
ść
tylko w przypadku du
ż
ej ilo
ś
ci spalin i oparów,
u
ż
ywaj
ą
c funkcji booster wy
łą
cznie w ekstremalnych
wypadkach. Aby utrzyma
ć
skuteczno
ść
systemu redukcji
nieprzyjemnych zapachów, wymienia
ć
, gdy jest to konieczne
filtr/y w
ę
glowy/e. Aby zachowa
ć
skuteczno
ść
filtra
przeciwt
ł
uszczowego, w razie konieczno
ś
ci nale
ż
y go
wyczy
ś
ci
ć
. Aby zwi
ę
kszy
ć
skuteczno
ść
i zredukowa
ć
ha
ł
as,
zastosowa
ć
maksymaln
ą
ś
rednic
ę
systemu odprowadzania
wskazan
ą
w niniejszej instrukcji.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)