Electrolux EIT60428C Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Patrz „Dane techniczne”.
6.2 Odgłosy podczas pracy
Jeżeli słychać:
• odgłos trzaskania: naczynie jest
wykonane z różnych materiałów
(konstrukcja wielowarstwowa).
• gwizd: pole grzejne jest ustawione na
wysoką moc grzania, a naczynie jest
wykonane z różnych materiałów
(konstrukcja wielowarstwowa).
• odgłos brzęczenia: ustawiono wysoką
moc grzania.
• odgłos klikania: odbywa się przełączanie
obwodów elektrycznych.
• odgłos syczenia, brzęczenia:
uruchomiony jest wentylator.
Opisane odgłosy są normalnym
zjawiskiem i nie świadczą o usterce
urządzenia.
6.3 Przykłady zastosowania w
gotowaniu
Zależność między ustawieniem mocy grzania
a poborem mocy przez pole grzejne nie jest
liniowa. Zwiększenie mocy grzania nie
powoduje proporcjonalnego zwiększenia
poboru mocy. Przy ustawieniu średniej mocy
grzania pole grzejne wykorzystuje mniej niż
połowę swojej mocy.
Dane przedstawione w tabeli
mają wyłącznie charakter
orientacyjny.
Ustawienie
mocy grzania
Zastosowanie:
Czas
(min)
Wskazówki
- 1
Podtrzymywanie temperatury ugotowa‐
nych potraw.
zależnie
od potrzeb
Przykryć naczynie.
1 - 2
Sos holenderski, roztapianie: masła,
czekolady, żelatyny.
5 - 25
Mieszać od czasu do czasu.
1 - 2
Ścinanie: puszystych omletów, smażo‐
nych jajek.
10 - 40
Gotować pod przykryciem.
2 - 3
Gotowanie ryżu lub potraw mlecznych,
podgrzewanie gotowych potraw.
25 - 50
Dodać co najmniej dwukrotnie więcej
płynu niż ryżu. Potrawy mleczne mie‐
szać od czasu do czasu.
3 - 4
Gotowanie na parze warzyw, ryb, mię‐
sa.
20 - 45
Dodać kilka łyżek wody.
4 - 5
Gotowanie ziemniaków na parze.
20 - 60
Użyć maksymalnie ¼ l wody na 750 g
ziemniaków.
4 - 5
Gotowanie większej ilości składników,
potraw duszonych i zup.
60 - 150
Do 3 litrów wody + składniki.
6 - 7
Delikatne smażenie: eskalopków, cor‐
don bleu z cielęciny, kotletów, bryzoli,
kiełbasek, wątróbki, zasmażek, jajek,
naleśników, pączków.
zależnie
od potrzeb
Obrócić po upływie połowy czasu.
7 - 8
Intensywne smażenie np. placków
ziemniaczanych, polędwicy, steków.
5 - 15
Obrócić po upływie połowy czasu.
9
Gotowanie wody, gotowanie makaronu, obsmażanie mięsa (gulasz, mięso duszone w sosie
własnym), smażenie frytek.
Gotowanie dużej ilości wody. Funkcja PowerBoost jest włączona.
110
POLSKI
Spis treści
- 37 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Przed przystąpieniem do instalacji i rozpoczęciem
- 40 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie do sieci
- 44 Układ powierzchni gotowania; Układ panelu sterowania; Wskazania ustawień mocy grzania
- 45 Wskaźnik ciepła resztkowego; CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Włączanie i wyłączanie; Funkcja ta powoduje samoczynne
- 46 Wybór pola grzejnego; Aby włączyć funkcję dla pola grzejnego:; Blokada uruchomienia; sekund ustawić moc grzania. Teraz można; Zarządzanie energią
- 47 WSKAZÓWKI I PORADY; Naczynie nadaje się do gotowania na
- 48 Odgłosy podczas pracy; Opisane odgłosy są normalnym; Przykłady zastosowania w
- 49 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Informacje ogólne; wystarczająco ostygnie: ślady osadu; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 50 Jeśli nie można znaleźć
- 51 Tabliczka znamionowa; Parametry pól grzejnych; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- 52 Oszczędzanie energii; OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)