Odgłosy podczas pracy; Opisane odgłosy są normalnym; Przykłady zastosowania w - Electrolux EIT60428C - Instrukcja obsługi - Strona 48

Electrolux EIT60428C Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 58
Ładowanie instrukcji

Patrz „Dane techniczne”.

6.2 Odgłosy podczas pracy

Jeżeli słychać:
• odgłos trzaskania: naczynie jest

wykonane z różnych materiałów

(konstrukcja wielowarstwowa).

• gwizd: pole grzejne jest ustawione na

wysoką moc grzania, a naczynie jest

wykonane z różnych materiałów

(konstrukcja wielowarstwowa).

• odgłos brzęczenia: ustawiono wysoką

moc grzania.

• odgłos klikania: odbywa się przełączanie

obwodów elektrycznych.

• odgłos syczenia, brzęczenia:

uruchomiony jest wentylator.

Opisane odgłosy są normalnym

zjawiskiem i nie świadczą o usterce

urządzenia.

6.3 Przykłady zastosowania w

gotowaniu

Zależność między ustawieniem mocy grzania

a poborem mocy przez pole grzejne nie jest

liniowa. Zwiększenie mocy grzania nie

powoduje proporcjonalnego zwiększenia

poboru mocy. Przy ustawieniu średniej mocy

grzania pole grzejne wykorzystuje mniej niż

połowę swojej mocy.

Dane przedstawione w tabeli

mają wyłącznie charakter

orientacyjny.

Ustawienie

mocy grzania

Zastosowanie:

Czas

(min)

Wskazówki

- 1

Podtrzymywanie temperatury ugotowa‐

nych potraw.

zależnie

od potrzeb

Przykryć naczynie.

1 - 2

Sos holenderski, roztapianie: masła,

czekolady, żelatyny.

5 - 25

Mieszać od czasu do czasu.

1 - 2

Ścinanie: puszystych omletów, smażo‐

nych jajek.

10 - 40

Gotować pod przykryciem.

2 - 3

Gotowanie ryżu lub potraw mlecznych,

podgrzewanie gotowych potraw.

25 - 50

Dodać co najmniej dwukrotnie więcej

płynu niż ryżu. Potrawy mleczne mie‐

szać od czasu do czasu.

3 - 4

Gotowanie na parze warzyw, ryb, mię‐

sa.

20 - 45

Dodać kilka łyżek wody.

4 - 5

Gotowanie ziemniaków na parze.

20 - 60

Użyć maksymalnie ¼ l wody na 750 g

ziemniaków.

4 - 5

Gotowanie większej ilości składników,

potraw duszonych i zup.

60 - 150

Do 3 litrów wody + składniki.

6 - 7

Delikatne smażenie: eskalopków, cor‐

don bleu z cielęciny, kotletów, bryzoli,

kiełbasek, wątróbki, zasmażek, jajek,

naleśników, pączków.

zależnie

od potrzeb

Obrócić po upływie połowy czasu.

7 - 8

Intensywne smażenie np. placków

ziemniaczanych, polędwicy, steków.

5 - 15

Obrócić po upływie połowy czasu.

9

Gotowanie wody, gotowanie makaronu, obsmażanie mięsa (gulasz, mięso duszone w sosie

własnym), smażenie frytek.

Gotowanie dużej ilości wody. Funkcja PowerBoost jest włączona.

110

POLSKI

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)