Electrolux EHD 60015 P Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
•
nieodpowiedni:
aluminium, mied
ź
, mo-
si
ą
dz, szk
ł
o, ceramika, porcelana.
Naczynie nadaje si
ę
do u
ż
ywania na
p
ł
ycie indukcyjnej, je
ż
eli:
• ... mo
ż
na szybko zagotowa
ć
niewielk
ą
ilo
ś
ci wody w naczyniu postawionym na
polu grzejnym ustawionym na maksymal-
n
ą
moc.
• ... do dna naczynia przywiera magnes.
Dno naczynia
powinno by
ć
mo
ż
liwie
jak najgrubsze i p
ł
askie.
Wymiary naczy
ń
: indukcyjne pola
grzejne w pewnym stopniu dopasowu-
j
ą
si
ę
automatycznie do
ś
rednicy dna
naczy
ń
.
ODG
Ł
OSY PODCZAS OGRZEWANIA
Je
ż
eli s
ł
ycha
ć
• odg
ł
os trzaskania: naczynie jest wykona-
ne z ró
ż
nych materia
ł
ów (konstrukcja
wielowarstwowa).
• odg
ł
os gwizdania: jedno lub wi
ę
cej pól
grzejnych jest ustawione na wysok
ą
moc
grzania, a naczynia s
ą
wykonane z ró
ż
-
nych materia
ł
ów (konstrukcja wielowar-
stwowa).
• odg
ł
os brz
ę
czenia: ustawiona jest wyso-
ka moc grzania.
• odg
ł
os klikania: nast
ę
puje prze
łą
czanie
elektryczne.
• odg
ł
os syczenia, brz
ę
czenia: uruchomio-
ny jest wentylator.
Odg
ł
osy te s
ą
normalnym zjawiskiem i
nie
ś
wiadcz
ą
o usterce urz
ą
dzenia.
OSZCZ
Ę
DNO
ŚĆ
ENERGII
• W miar
ę
mo
ż
liwo
ś
ci nale
ż
y zawsze
przykrywa
ć
naczynia pokrywk
ą
.
• Naczynie do gotowania nale
ż
y po-
stawi
ć
na polu grzejnym przed jego
w
łą
czeniem.
PRZYK
Ł
ADY ZASTOSOWA
Ń
Dane przedstawione w tabeli maj
ą
wy
łą
cz-
nie orientacyjny charakter.
Moc
grza-
nia
Zastosowanie:
Czas
Wskazówki
1
Podtrzymywanie ciep
ł
a ugotowanej po-
trawy
zale
ż
nie
od po-
trzeb
Przykry
ć
naczynie
1-2
Sos holenderski, roztapianie: mas
ł
a,
czekolady,
ż
elatyny
5-25
min
Miesza
ć
od czasu do czasu
1-2
Ś
cinanie: puszystych omletów, jajek
sma
ż
onych
10-40
min
Gotowa
ć
pod przykryciem
2-3
Gotowanie ry
ż
u lub potraw mlecznych,
podgrzewanie gotowych potraw
25-50
min
Wla
ć
przynajmniej dwukrotnie wi
ę
-
cej p
ł
ynu ni
ż
ry
ż
u; potrawy mleczne
miesza
ć
od czasu do czasu
3-4
Gotowanie na parze warzyw, ryb, mi
ę
sa
20-45
min
Doda
ć
kilka
ł
y
ż
ek wody
4-5
Gotowanie ziemniaków na parze
20-60
min
U
ż
y
ć
maksymalnie 0,25 litra wody
na 750 g ziemniaków
4-5
Gotowanie wi
ę
kszej ilo
ś
ci potraw, da
ń
duszonych i zup
60-150
min
Do 3 litrów wody + sk
ł
adniki
6-7
Delikatne sma
ż
enie: eskalopków, cor-
don bleu z ciel
ę
ciny, kotletów, bryzoli,
kie
ł
basek, w
ą
tróbki, zasma
ż
ek, jajek,
nale
ś
ników, p
ą
czków
w razie
potrzeby
Obróci
ć
po up
ł
ywie po
ł
owy czasu
7-8
Intensywne sma
ż
enie, np. placków
ziemniaczanych, pol
ę
dwicy, steków
5-15
min
Obróci
ć
po up
ł
ywie po
ł
owy czasu
9
Zagotowanie wi
ę
kszej ilo
ś
ci wody, gotowanie makaronu, obsma
ż
anie mi
ę
sa (gulasz, mi
ę
-
so duszone w sosie w
ł
asnym), sma
ż
enie frytek
electrolux
9
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)