CANDY CID30 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
najbardziej odpowiadać.
Ustawienie
temperatury
Zalecenie
1 - 2
• delikatne podgrzewanie małych ilości jedzenia
• topienie czekolady, masła i składników, które szybko się
przypalają
• delikatne gotowanie na wolnym ogniu
• wolne podgrzewanie
3 - 4
• ponowne podgrzewanie
• szybkie gotowanie na wolnym ogniu
• gotowanie ryżu
5 - 6
• przygotowywanie naleśników
7 - 8
• sautéing
• gotowanie makaronu
9
• smażenie na sposób chiński
• przysmażanie
• zagotowywanie zup
• gotowanie wody
Czyszczenie i konserwacja
Co?
Jak?
Ważne!
Codzienne
zabrudzenia szkła
(odciski palców,
zabrudzenia
pozostawione przez
jedzenie lub
niezawierające
cukru plamy na
szkle)
1. Wyłącz zasilanie płyty.
2. Nałóż środek do czyszczenia
płyt, gdy szkło jest ciągle
ciepłe (ale nie gorące!)
3. Spłucz i wytrzyj do sucha
czystą ściereczką lub
papierem.
4. Włącz zasilanie płyty.
• Po wyłączeniu zasilania płyty nie
będą wyświetlane ostrzeżenia o
gorących polach grzewczych, ale
mogą one być dalej nagrzane!
Zachowaj wyjątkową ostrożność.
• Druciaki do uporczywych
zabrudzeń, niektóre druciaki
nylonowe i ścierne środki
czyszczące mogą zarysować szkło.
Zawsze sprawdź na etykiecie, czy
produkt jest przeznaczony do płyt
indukcyjnych.
• Nie zostawiaj na płycie resztek
środka czyszczącego: może on
spowodować zaplamienie szkła.
Wykipiałe ciecze,
stopione resztki i
Usuń natychmiast łopatką,
szpatułką lub skrobakiem
• Plamy powstałe na skutek stopienia
lub wykipienia produktów
PL-16
Spis treści
- 2 Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
- 5 Gratulujemy
- 6 Omówienie produktu; Widok od góry; Panel sterowania; Zasada działania
- 7 Korzystanie z przycisków dotykowych
- 8 Użytkowanie indukcyjnej płyty grzewczej; Rozpoczęcie gotowania
- 10 Po zakończeniu gotowania; LUB
- 11 Blokowanie przycisków; Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- 12 Automatyczne wyłączanie; Korzystanie z czasomierza; Używanie czasomierza jako minutnika; Jeżeli nie wybierasz żadnego pola grzewczego
- 15 Wytyczne dotyczące gotowania; Gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie ryżu
- 16 Smażenie steków; Smażenie na sposób chiński (krótkie, z intensywnym mieszaniem); Ustawienia temperatury
- 17 Zalecenie; Czyszczenie i konserwacja
- 18 Wskazówki i podpowiedzi
- 20 Wyświetlane błędy i sprawdzanie; Dane techniczne; Płyta grzewcza
- 21 Montaż; Dobór sprzętu do montażu
- 22 Przed zainstalowaniem płyty grzewczej, upewnij się, że
- 23 Po zainstalowaniu kuchenki upewnij się, że; Przed rozmieszczeniem uchwytów mocujących
- 24 Środki ostrożności; Podłączenie płyty do zasilania
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)