Ustawienia temperatury - CANDY CID30/G3 - Instrukcja obsługi - Strona 23

CANDY CID30/G3 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 37
Ładowanie instrukcji

PL-16

Taki sposób gotowania jest kluczowy przy przygotowywaniu znakomitych zup
i duszeniu

mięsa,

ponieważ

pozwala na uzyskanie aromatu bez nadmiernego

rozgotowania składników. Poniżej temperatury wrzenia powinieneś gotować

także

sosy na bazie jajek i

zagęszczane

mąką.

Niektóre potrawy, w tym gotowanie

ryżu

metodą

absorpcji,

mogą

wymagać

ustawienia wyższego niż najniższe, aby zapewnić właściwe ugotowanie

potrawy w zalecanym czasie.

Smażenie

steków

Aby

usmażyć

soczyste i smakowite steki:

1.

Przed

rozpoczęciem

smażenia

pozostaw

mięso

w temperaturze pokojowej

przez

około

20 minut.

2.

Rozgrzej

patelnię

z grubym dnem.

3.

Natrzyj obie strony steku olejem. Nalej

małą

ilość

oleju na

rozgrzaną

patelnię

i

połóż

mięso

na patelni.

4.

Podczas smażenia obróć stek tylko raz. Dokładny czas smażenia zależy od

grubości

steku i

żądanego

poziomu

wysmażenia.

Czas ten wynosi od

około

2

do 8 minut na każdą stronę. Naciśnij stek, aby sprawdzić, jak jest

wysmażony

im jest twardszy, tym jest lepiej

wysmażony.

5.

Przed podaniem pozostaw stek na ogrzanym talerzu przez kilka minut, aby

się

rozluźnił

i

nabrał miękkości.

Smażenie

na sposób

chiński

(krótkie, z intensywnym mieszaniem)

1.

Wybierz

patelnię

z

płaskim

dnem lub

dużą

patelnię,

przeznaczoną

do

płyt

indukcyjnych.
2.

Przygotuj składniki i sprzęt. Smażenie na sposób chiński powinno być

krótkie.

Jeżeli

masz do

usmażenia

duże

ilości

składników,

podziel je na mniejsze

porcje.
3.

Krótko podgrzej

wstępnie

patelnię

i nalej dwie

łyżki

oleju.

4.

Najpierw

usmaż

mięso,

odłóż

na bok i trzymaj w cieple.

5.

Usmaż

warzywa. Gdy

będą

gorące,

ale dalej chrupkie, zmniejsz ustawienie

temperatury, dodaj

mięso

i sos.

6.

Delikatnie zamieszaj

składniki,

aby

dokładnie

się

nagrzały.

7.

Podawaj od razu.

Ustawienia temperatury

Poniższe

ustawienia

mają

charakter wskazówkowy.

Dokładne

ustawienie

zależy

od wielu czynników, w tym garnków i

ilości

przygotowywanego jedzenia.

Eksperymentuj z

płytą

grzewczą,

aby

znaleźć

ustawienie, które

będzie

Ci

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)