Candy CH 64 C/2 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Candy CH 64 C/2 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

.

DOPALACZ (BOOSTER)

W

łączani

e boostera

• Wcisn

ąć

przycisk ON-OFF

• W

łączyć

wybrane pole i ustawi

ć

znakiem „+” do mocy 9,

zwolni

ć

znak „+” a nast

ępnie

wcisn

ąć

go ponownie,

wy

świetlacz

pokazuje na zmian

ę

„A” oraz 9.

• Mo

żna

zmniejszy

ć

moc pola, wy

świetlacz

poka

że

na zmian

ą

„A” oraz nowy poziom mocy.

0

:

0

%

:

0

:

0

H

:

2.5

%

:

0

:

2

H

1

:

3

%

:

1

:

6

H

2

:

6

%

:

3

:

6

H

3

:

11

%

:

5

:

5

H

4

:

16

%

:

6,5

:

5

H

5

:

19

%

:

8,5

:

4

H

6

:

32

%

:

2,5

:

1,5

H

7

:

45

%

:

3,5

:

1,5

H

8

:

65

%

:

4,5

:

1,5

H

9

:

100

%

:

0

:

1,5

H

Przyk

ład:

dla pola o mocy 1800W i ustawienia 6 = 32% mocy

uruchomienie boostera powoduje zadzia

łanie

pola z moc

ą

1800W przez 2,5 minuty a nast

ępnie

z moc

ą

576W.

Dla bezpiecze

ństwa

pola wy

łączane

s

ą

automatycznie po

przekroczeniu maksymalnego czasu gotowania. Czas ten
zale

ży

od ustawionej mocy.

Wy

łączanie

boostera

• Aktywowa

ć

sterowanie pola, znakiem „-” ustawi

ć

normalny

poziom mocy gotowania, ustawi

ć

wymagany poziom albo doj

ść

do 0 i wy

łączyć

pole.

8.

U

Ż

YTKOWANIE

• Przed przyst

ąpieniem

do czyszczenia p

łyty

poczeka

ć

a

ż

ostygnie.
• Dopuszczalne jest jedynie u

żywanie

środków

i skrobaków

przeznaczonych do p

łyt

ceramicznych, dost

ępne

s

ą

one w

sklepach AGD.
• Prosz

ę

unika

ć

rozlewania potraw; wszystko co dostanie si

ę

na

p

łytę

podczas gotowania szybko si

ę

przypali utrudniaj

ąc

czyszczenie p

łyty.

• Prosz

ę

trzyma

ć

z dala od p

łyty

wszelkie

łatwo

topi

ące

si

ę

substancje takie jak plastiki, cukier lub wyroby zawieraj

ące

cukier.

CZYSZCZENIE

• nala

ć

kilka kropel preparatu do czyszczenia p

łyt

na

powierzchni

ę

p

łyty

• usun

ąć

zabrudzenia szmatk

ą

lub lekko zwil

żonym

r

ęcznikiem

papierowym
• wytrze

ć

do sucha szmatk

ą

lub r

ęcznikiem

papierowym a

ż

do

uzyskania czystej powierzchni

Je

żeli

na p

łycie

nadal jest brud:

• nala

ć

ponownie kilka kropel preparatu do czyszczenia p

łyt

na

powierzchni

ę

p

łyty

• u

żyć

skrobaka pod k

ątem

30o do powierzchni p

łyty

a

ż

do

usuni

ęcia

zabrudze

ń

• wytrze

ć

do sucha szmatk

ą

lub r

ęcznikiem

papierowym a

ż

do

uzyskania czystej powierzchni
• w razie potrzeby czynno

ść

powtórzy

ć

KILKA WSKAZÓWEK

Cz

ęste

czyszczenie p

łyty

pozostawia na niej warstw

ę

ochronn

ą.

Gotowanie winno odbywa

ć

si

ę

na czystej p

łycie.

Ślady

po wodzie

mo

żna

usun

ąć

za pomoc

ą

kilku kropli octu lub soku z cytryny.

Nast

ępnie

nale

ży

przetrze

ć

p

łytę

środkiem

do czyszczenia p

łyt.

Powierzchnia p

łyty

jest odporna na przesuwanie po niej naczy

ń

o

p

łaskim

dnie ale zalecamy ich unoszenie przed zmian

ą

pola

gotowania.

UWAGA:

- Nie u

żywać

zbyt mokrej g

ąbki

- Nie u

żywać

nigdy no

ża

ani

śrubokręta

- Skrobak nie uszkodzi p

łyty

je

żeli

trzymany jest pod

k

ątem

30°

- Nigdy nie zostawiaj skrobaka w zasi

ęgu

dzieci

- Nigdy nie u

żywaj

substancji

ściernych

lub

metalowych wiórków

Ramka wokó

ł

p

łyty:

czy

ścić

wod

ą

z detergentem, sp

łukać

i wytrze

ć

mi

ękką

szmatk

ą.

3 0° Max i

Ustawienie

mocy

Moc (%)

Czas

dzia

łania

boostera

(min)

Maksymalny
czas pracy
(godziny)*

64 PL

W s z e l k i e z m i a n y w k o l o r z e p o w i e r z c h n i s z k

ł a

ceramicznego nie mają wpływu na jego działanie lub
trwałość powierzchni. Takie przebarwienia są głównie
wynikiem spalonych resztek jedzenia lub korzystania z
naczyń kuchennych wykonanych z materiałów takich jak
aluminium lub miedź; plamy te są trudne do usunięcia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)