Bosch PKN675DP1D Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Podstawowy sposób obsługi
pl
9
5.7 Wyłączanie pola grzewczego
Po upływie ok. 10 sekund od wyłączenia pola grzew-
czego pojawia się wskaźnik ciepła resztkowego.
1.
Wybrać pole grzewcze przy użyciu .
2.
W strefie ustawień wybrać 0.
5.8 Zalecane ustawienia przy gotowaniu
W tym miejscu dostępny jest przegląd różnych potraw i
dostosowanych do nich stopni mocy grzania.
Czas gotowania może być różny w zależności od ro-
dzaju, wagi, grubości i jakości potraw. Stopień mocy
dogotowywania jest zależny od używanego naczynia do
gotowania.
Wskazówki dotyczące przygotowywania potraw
¡
Do podgotowania używać 9 stopnia mocy grzania.
¡
Gęste potrawy od czasu do czasu zamieszać.
¡
Artykuły wymagające mocnego obsmażenia lub wy-
dzielające podczas smażenia dużo płynu najlepiej
podsmażać w kilku małych porcjach.
¡
Porady dotyczące energooszczędnego gotowania.
→
Roztapianie
Potrawa
Stopień
mocy
grzania
dla dogo-
towywa-
nia
Dogoto-
wywanie
w minu-
tach
Czekolada, kuwertura
1-1,5
-
Masło, miód, żelatyna
1-2
-
Podgrzewanie lub utrzymywanie temperatury
Potrawa jednogarnkowa, np.
zupa z soczewicy
1-2
-
Mleko
1
1,5-2,5
-
Kiełbaski w wodzie
1
3-4
-
1
Przyrządzać potrawę w naczyniu bez pokrywki.
Rozmrażanie i podgrzewanie
Szpinak, mrożony
2,5-3,5
10-20
Gulasz, mrożony
2,5-3,5
20-30
Gotowanie na małym ogniu albo powolne
dogotowywanie
Kluski, knedle
1, 2
4,5-5,5
20-30
Ryby
1, 2
4-5
10-15
Biały sos, np. sos beszamelowy 1-2
3-6
Sosy ubijane, np. sos berneń-
ski, sos holenderski
3-4
8-12
1
Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.
2
Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.
Gotowanie, gotowanie na parze lub duszenie
Ryż z podwójną ilością wody
2-3
15-30
Ryż na mleku
1,5-2,5
35-45
Ziemniaki w mundurkach
4-5
25-30
Ziemniaki gotowane
4-5
15-25
Potrawy mączne, makarony
1, 2
6-7
6-10
Potrawa jednogarnkowa, zupa
3,5-4,5
15-60
Warzywa, świeże
2,5-3,5
10-20
Warzywa, mrożone
3,5-4,5
10-20
Potrawa w szybkowarze
4-5
-
1
Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.
2
Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.
Duszenie
Zrazy zawijane
4-5
50-60
Pieczeń duszona
4-5
60-100
Gulasz
2,5-3,5
50-60
Smażenie na małej ilości oleju
Smażyć potrawy bez pokrywki.
Sznycel, naturalny lub paniero-
wany
6-7
6-10
Sznycel, mrożony
6-7
8-12
Kotlety, naturalne lub
panierowane
1
6-7
8-12
Stek, grubość 3 cm
7-8
8-12
Kotlet mielony, grubość 3 cm
1
4,5-5,5
30-40
Hamburger, grubość 2 cm
1
6-7
10-20
Pierś drobiowa, grubość 2 cm
1
5-6
10-20
Pierś drobiowa, mrożona
1
5-6
10-30
Ryba lub filet rybny, naturalne
5-6
8-20
Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne
6-7
8-20
Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne i mrożone, np. paluszki ryb-
ne
6-7
8-12
Scampi, krewetki
7-8
4-10
Warzywa lub grzyby świeże,
podsmażanie
7-8
10-20
Warzywa lub mięso w paski na
sposób azjatycki
7,5-8,5
15-20
Potrawy z patelni, mrożone
6-7
6-10
Naleśniki
6-7
smażenie
ciągłe
Omlet
3,5-4,5
smażenie
ciągłe
Jaja sadzone
5-6
3-6
1
Kilkakrotnie obrócić potrawę.
Smażenie w głębokim tłuszczu
Smażyć w głębokim tłuszczu artykuły spożywcze por-
cjami po 150-200 g w 1-2 l oleju. Przygotowywać po-
trawy bez pokrywki.
Spis treści
- 3 Spis treści; Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem
- 4 Powierzchnia grzewcza bardzo się nagrzewa.
- 5 Wykluczanie szkód materialnych; Przegląd najczęstszych uszkodzeń; Ochrona środowiska i oszczędność; Usuwanie opakowania
- 6 Oszczędzanie energii
- 7 Poznawanie urządzenia
- 8 Podstawowy sposób obsługi
- 10 Funkcja PowerBoost; Włączanie funkcji PowerBoost; Wyłączanie funkcji PowerBoost; Zabezpieczenie przed dziećmi; Włączanie zabezpieczenia przed dziećmi; Funkcje czasowe
- 11 Automatyczne wyłączanie
- 12 0 Funkcja podtrzymywania ciepła; Aktywacja blokady ustawień; 2 Wskaźnik zużycia energii; Przegląd ustawień podstawowych
- 13 Zmiana ustawień podstawowych; 4 Czyszczenie i pielęgnacja; Środki czyszczące; Czyszczenie ceramiki szklanej
- 14 5 Usuwanie usterek; Wskazówki na wyświetlaczu
- 15 6 Utylizacja; Utylizacja zużytego urządzenia
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)