Gotowanie na wolnym ogniu sosu beszamelowego; Gotowanie ry - Bosch PKN652FP1E - Instrukcja obsługi - Strona 15

Bosch PKN652FP1E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

Potrawy testowe

pl

15

Gotowanie na wolnym ogniu sosu beszamelowego

Naczynie: rondel

Temperatura mleka: 7° C
Przepis: 40 g mas

ł

a, 40 g m

ą

ki, 0,5 l mleka

(3,5% zawarto

ś

ci t

ł

uszczu) i szczypta soli na

pole grzejne Ø 14,5 cm

9

2

ok. 5:20

Nie

1

1, 3

Nie

1

Roztopi

ć

mas

ł

o, mieszaj

ą

c

doda

ć

m

ą

k

ę

i sól i zasma

ż

a

ć

przez ok. 3 minuty

2

Do zasma

ż

ki doda

ć

mleko i ci

ą

gle mieszaj

ą

c

doprowadzi

ć

do wrzenia

3

Po zagotowaniu sos beszame-

lowy gotowa

ć

przez 2 minuty na

stopniu 1 ci

ą

gle mieszaj

ą

c

Gotowanie ry

ż

u na mleku - dalsze gotowanie z pokryw

ą

Naczynie: garnek

Temperatura mleka: 7° C
Przepis: 190 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego, 90 g

cukru, 750 ml mleka (3,5% zawarto

ś

ci t

ł

usz-

czu) i 1 g soli na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 6:45

Podgrzewa

ć

mleko do momentu, a

ż

zacznie podchodzi

ć

do góry. Prze

łą

-

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania i doda

ć

do

mleka ry

ż

, cukier i sól

Ca

ł

kowity czas (

łą

cznie z krótkim

gotowaniem) ok. 45 minut

Nie

2

Tak

Po 10 minutach ry

ż

na mleku

zamiesza

ć

Przepis: 250 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego,

120 g cukru, 1 l mleka (3,5% zawarto

ś

ci

t

ł

uszczu) i 1,5 g soli na pole grzejne Ø 18 cm

lub Ø 17 cm

9

ok. 7:20

Podgrzewa

ć

mleko do momentu, a

ż

zacznie podchodzi

ć

do góry. Prze

łą

-

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania i doda

ć

do

mleka ry

ż

, cukier i sól

Ca

ł

kowity czas (

łą

cznie z krótkim

gotowaniem) ok. 45 minut

Nie

2

Tak

Po 10 minutach ry

ż

na mleku

zamiesza

ć

Gotowanie ry

ż

u na mleku - dalsze gotowanie bez pokrywy

Naczynie: garnek

Temperatura mleka: 7° C
Przepis: 190 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego, 90 g

cukru, 750 ml mleka (3,5% zawarto

ś

ci t

ł

usz-

czu) i 1 g soli na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 7:30
Doda

ć

do mleka ry

ż

, cukier oraz sól

i podgrza

ć

, ci

ą

gle mieszaj

ą

c. Przy

temperaturze mleka ok. 90°C prze-

łą

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.
Gotowa

ć

na ma

ł

ym ogniu przez ok.

50 minut

Nie

2

Nie

Potrawy testowe

Podgrzewanie / krótkie gotowanie

Dalsze gotowanie

Stopie

ń

krót-

kiego gotowa-

nia

Czas trwania (min:sek)

Pokrywa Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Pokrywa

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)