Potrawy testowe; Roztapianie czekolady; Zupa z soczewicy zgodnie z norm; Gotowanie na wolnym ogniu sosu beszamelowego - Bosch PKF645FP1G - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch PKF645FP1G Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

pl

Potrawy testowe

14

E

Potrawy testowe

Potrawy t

estowe

Poni

ż

sza tabela zosta

ł

a stworzona dla instytutów

testuj

ą

cych w celu u

ł

atwienia im przetestowania

naszych urz

ą

dze

ń

.

Dane w tabeli dotycz

ą

naczy

ń

firmy Schulte-Ufer (4-

cz

ęś

ciowy komplet garnków indukcyjnych

HEZ 390042) o nast

ę

puj

ą

cych wymiarach:

rondel Ø 16 cm, 1,2 l, na pole jednostrefowe grzejne

Ø 14,5 cm

garnek Ø 16 cm, 1,7 l, na pole jednostrefowe

grzejne Ø 14,5 cm

garnek Ø 22 cm, 4,2 l, na pole grzejne Ø 18 cm lub

Ø 17 cm

patelnia Ø 24 cm, na pole grzejne Ø 18 cm lub Ø 17

cm

Potrawy testowe

Podgrzewanie / krótkie gotowanie

Dalsze gotowanie

Stopie

ń

krót-

kiego gotowa-

nia

Czas trwania (min:sek)

Pokrywa Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Pokrywa

Roztapianie czekolady

Naczynie: rondel
Kuwertura czekoladowa (np. gorzka firmy Dr.

Oetker, 150 g) na polu grzejnym Ø 14,5 cm

-

-

-

1.

Nie

Podgrzewanie i utrzymanie ciep

ł

a zupy z soczewicy

Naczynie: garnek

Zupa z soczewicy zgodnie z norm

ą

DIN

44550

Temperatura pocz

ą

tkowa 20 °C

Ilo

ść

450 g na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 2:00 bez mieszania

Tak

1.

Tak

Ilo

ść

: 800 g na pole grzejne Ø 18 cm lub

Ø 17 cm

9

ok. 2:00 bez mieszania

Tak

1.

Tak

Zupa z soczewicy z puszki

np. zupa z soczewicy z kie

ł

baskami firmy Erasco:

Temperatura pocz

ą

tkowa 20 °C

Ilo

ść

500 g na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 2:00

(zamiesza

ć

po ok. 1:30)

Tak

1.

Tak

Ilo

ść

: 1000 g na pole grzejne Ø 18 cm lub

Ø 17 cm

9

ok. 2:30

(zamiesza

ć

po ok. 1:30)

Tak

1.

Tak

Gotowanie na wolnym ogniu sosu beszamelowego

Naczynie: rondel

Temperatura mleka: 7° C
Przepis: 40 g mas

ł

a, 40 g m

ą

ki, 0,5 l mleka

(3,5% zawarto

ś

ci t

ł

uszczu) i szczypta soli na

pole grzejne Ø 14,5 cm

9

2

ok. 5:20

Nie

1

1, 3

Nie

1

Roztopi

ć

mas

ł

o, mieszaj

ą

c

doda

ć

m

ą

k

ę

i sól i zasma

ż

a

ć

przez ok. 3 minuty

2

Do zasma

ż

ki doda

ć

mleko i ci

ą

gle mieszaj

ą

c

doprowadzi

ć

do wrzenia

3

Po zagotowaniu sos beszame-

lowy gotowa

ć

przez 2 minuty na

stopniu 1 ci

ą

gle mieszaj

ą

c

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)