Bosch PKF645BB2E - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch PKF645BB2E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

pl 

Podstawowy sposób obsługi

8

¡

Artykuły wymagające mocnego obsmażenia lub wy-
dzielające podczas smażenia dużo płynu najlepiej
podsmażać w kilku małych porcjach.

¡

Porady dotyczące energooszczędnego gotowania.
→ 

Strona 5

Roztapianie

Potrawa

Stopień
mocy
grzania
dla dogo-
towywa-
nia

Dogoto-
wywanie
w minu-
tach

Czekolada, kuwertura

1-1.

-

Masło, miód, żelatyna

1-2

-

Podgrzewanie lub utrzymywanie temperatury

Potrawa jednogarnkowa, np.
zupa z soczewicy

1-2

-

Mleko

1

1.-2.

-

Kiełbaski w wodzie

1

3-4

-

1

Przyrządzać potrawę w naczyniu bez pokrywki.

Rozmrażanie i podgrzewanie

Szpinak, mrożony

2.-3.

10-20

Gulasz, mrożony

2.-3.

20-30

Gotowanie na małym ogniu albo powolne
dogotowywanie

Kluski, knedle

1, 2

4.-5.

20-30

Ryby

1, 2

4-5

10-15

Biały sos, np. sos beszamelowy 1-2

3-6

Sosy ubijane, np. sos berneń-
ski, sos holenderski

3-4

8-12

1

Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.

2

Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.

Gotowanie, gotowanie na parze lub duszenie

Ryż z podwójną ilością wody

2-3

15-30

Ryż na mleku

1.-2.

35-45

Ziemniaki w mundurkach

4-5

25-30

Ziemniaki gotowane

4-5

15-25

Potrawy mączne, makarony

1, 2

6-7

6-10

Potrawa jednogarnkowa, zupa

3.-4.

15-60

Warzywa, świeże

2.-3.

10-20

Warzywa, mrożone

3.-4.

10-20

Potrawa w szybkowarze

4-5

-

1

Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.

2

Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.

Duszenie

Zrazy zawijane

4-5

50-60

Pieczeń duszona

4-5

60-100

Gulasz

2.-3.

50-60

Smażenie na małej ilości oleju

Smażyć potrawy bez pokrywki.

Sznycel, naturalny lub paniero-
wany

6-7

6-10

Sznycel, mrożony

6-7

8-12

Kotlety, naturalne lub
panierowane

1

6-7

8-12

Stek, grubość 3 cm

7-8

8-12

Kotlet mielony, grubość 3 cm

1

4.-5.

30-40

Hamburger, grubość 2 cm

1

6-7

10-20

Pierś drobiowa, grubość 2 cm

1

5-6

10-20

Pierś drobiowa, mrożona

1

5-6

10-30

Ryba lub filet rybny, naturalne

5-6

8-20

Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne

6-7

8-20

Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne i mrożone, np. paluszki ryb-
ne

6-7

8-12

Scampi, krewetki

7-8

4-10

Warzywa lub grzyby świeże,
podsmażanie

7-8

10-20

Warzywa lub mięso w paski na
sposób azjatycki

7.-8.

15-20

Potrawy z patelni, mrożone

6-7

6-10

Naleśniki

6-7

smażenie
ciągłe

Omlet

3.-4.

smażenie
ciągłe

Jaja sadzone

5-6

3-6

1

Kilkakrotnie obrócić potrawę.

Smażenie w głębokim tłuszczu

Smażyć w głębokim tłuszczu artykuły spożywcze por-
cjami po 150-200 g w 1-2 l oleju. Przygotowywać po-
trawy bez pokrywki.

Produkty mrożone, np. frytki
czy chicken nuggets

8-9

-

Krokiety, mrożone

7-8

-

Mięso, np. kurczak

6-7

-

Ryba, panierowana lub w cie-
ście piwnym

5-6

-

Warzywa lub grzyby, paniero-
wane albo w cieście piwnym
Tempura

5-6

-

Drobne wypieki, np. pączki,
owoce w cieście piwnym

4-5

-

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)