PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; Naczynia - AEG HK654070IB - Instrukcja obsługi - Strona 13

AEG HK654070IB Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

• po zakończeniu odliczania minutnika

• wyłącznik czasowy wyłącza się

• po położeniu dowolnego przedmiotu na panelu sterowania.

Włączanie dźwięków

Wyłączyć urządzenie.

Dotknąć symbolu na 3 sekundy. Wyświetlacz zaświeci się i zgaśnie. Dotknąć na 3

sekundy. Zaświeci się , ponieważ wyłączył się sygnał dźwiękowy. Dotknąć , zaświeci

się . Rozlega się sygnał dźwiękowy.

PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI

Naczynia

• Dno naczynia powinno być jak najbardziej grube i płaskie.

• Naczynia wykonane ze stali emaliowanej lub z dnem aluminiowym lub miedzianym mogą

pozostawiać przebarwienia na powierzchni szkła ceramicznego.

Oszczędność energii

• W miarę możliwości należy zawsze przykrywać naczynia pokrywką.

• Naczynie do gotowania należy postawić na polu grzejnym przed jego włączeniem.

• Wyłączyć pola grzejne na kilka minut przed zakończeniem gotowania, aby wykorzystać

ciepło resztkowe.

• Rozmiar dna naczynia powinien być dobrany do wielkości pola grzejnego.

Öko Timer (zegar eko)

Aby zaoszczędzić energię, grzałka pola grzejnego wyłącza się zanim zabrzmi sygnał wy‐

łącznika czasowego. Różnica w czasie pracy urządzenia zależy od poziomu ustawienia na‐

grzewania oraz czasu gotowania.

Przykłady zastosowań

Dane przedstawione w tabeli mają wyłącznie orientacyjny charakter.

Moc

grzania

Zastosowanie:

Godzina

Wskazówki

1

Podtrzymywanie temperatury ugotowa‐

nych potraw

w razie

potrzeby

Przykryć naczynie.

1-3

Sos holenderski, roztapianie: masła,

czekolady, żelatyny

5-25 min Mieszać od czasu do czasu.

1-3

Ścinanie: puszystych omletów, jajek

smażonych

10–40

min

Gotować pod przykryciem.

3-5

Powolne gotowanie ryżu i potraw mlecz‐

nych, podgrzewanie gotowych potraw

25–50

min

Wlać przynajmniej dwukrotnie wię‐

cej płynu niż ryżu; potrawy mleczne

mieszać od czasu do czasu.

Przydatne rady i wskazówki

27

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)