Siemens HB43GB540 - Instrukcja obsługi - Strona 37

Siemens HB43GB540 Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 47
Ładowanie instrukcji

38

Tabele

W tabeli znajduj

ф

si

ę

optymalne funkcje grzewcze dla ka dego

rodzaju ciasta lub deseru. Temperatura i czas pieczenia zale

ф

od ilo ci i konsystencji ciasta. Z tego powodu, w tabelach
potraw podane s

ф

zawsze zakresy czasu. Nale y zawsze

zacz

фц

od najni szego zakresu. W ni szej temperaturze

powierzchnia ciasto przyrumienia si

ę

w sposób bardziej

równomierny. W razie konieczno ci, przy nast

ę

pnej okazji

b

ę

dzie mo na wyd

ł

u y

ц

czas.

Je li piekarnik zosta

ł

nagrzany przed wstawieniem potrawy,

nale y skróci

ц

podany czas o 5 lub 10 minut.

Dodatkowe informacje znajduj

ф

si

ę

w dodatku do tabel, pod

tytu

ł

em: Sugestie dotycz

ф

ce pieczenia.

Aby piec tylko jedno ciasto na jednym poziomie, umie ci

ц

form

ę

na emaliowanej blasze.

Je li pieczonych jest kilka ciast w tym samym czasie, mo na
umie ci

ц

formy na ruszcie obok siebie.

Ciasto w formie

Forma na ruszcie

Wysoko

ć

Rodzaj
grzania

Temperatura
w °C

Czas pieczenia
w minutach

Tarta

Forma do tarty z blachy ocynkowanej, Ø 31cm 1

%

220-240

40-50

1+3

2

190-200

35-45

Quiche

Forma do tarty z blachy ocynkowanej, Ø 31cm 1

%

220-230

40-50

Ciasto*

Forma do ciasta z blachy ocynkowanej, Ø 28
cm

2

%

180-200

50-60

Ciasto biszkoptowe, pro-
ste

Forma z kominkiem / forma prostok

ф

tna

2

2

160-180

55-70

3 formy prostok

ф

tne

3+1

2

140-160

70-90

* W celu pieczenia kilku ciast równocze nie nale y ustawi

ц

na ruszcie kilka formy.

Ciasta pieczone w blasze
do pieczenia

Poziom

Funkcja
grzewcza

Tempera-
tura w °C

Czas pieczenia
w minutach

Pizza

Blacha do pieczenia

2

%

200-220

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do pieczenia 1+3

2

170-180

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uniwer-

salna

1+3

2

170-180

35-45

Ciasto francuskie

Blacha do pieczenia

3

2

180-200

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do pieczenia 1+3

2

170-190

30-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uniwer-

salna

1+3

2

170-190

30-45

Pierogi tureckie börek

Blacha uniwersalna

2

%

190-200

40-55

Dodatkow

ф

blach

ę

do pieczenia mo na naby

ц

w sklepie specjalistycznym lub za po rednictwem Serwisu Technicznego.

Chleb i bu

ł

ki

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia
w minutach

Chleb na dro d ach z 1,2 kg m

ф

ki* (nagrza

ц

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

35-45

Chleb na zakwasie z 1,2 kg m

ф

ki* (nagrza

ц

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

40-50

Bu

ł

ki (np. ytnie)

Blacha emaliowana

3

%

200-220

20-20

* Nigdy nie wlewa

ц

wody bezpo rednio do wn

ę

trza nagrzanego piekarnika.

Ciastka

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia
w minutach

Ciasteczka i herbatniki

Blacha emaliowana

3

%

150-160

20-30

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do pie-

czenia

1+3

2

140-150

20-30

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uni-

wersalna

1+3

2

140-150

20-30

Bezy

Blacha emaliowana

3

2

80-90

180-210

P

ф

czki

Blacha emaliowana

2

%

190-210

30-40

Kruche ciastka z migda

ł

ami Blacha emaliowana

3

%

110-130

30-40

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do pie-

czenia

1+3

2

100-120

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uni-

wersalna

1+3

2

100-120

35-45

Blachy dodatkowe dost

ę

pne s

ф

jako opcjonalne akcesoria kuchenne w sklepach specjalistycznych.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)