RUSSELL HOBBS 26095-56 Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
71
GRILLOWANIE
•
Przed grillowaniem rozgrzej piekarnik przez 5 minut. Aby uzyskać najlepszy rezultat, użyj górnej
półki. Upewnij się, że jedzenie lub naczynie do pieczenia nie znajduje się bliżej jak 40 mm od
górnego elementu grzejnego.
1. Ustaw pokrętło wyboru temperatury na
grill
.
2. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu
grillowania. Wybierz ustawienie
stay on
, aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować
czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.
•
UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze
czasowym 1 lub ustawić na
stay on
.
3. Po nagrzaniu piekarnika otwórz drzwiczki i włóż produkt. Zamknij drzwiczki.
4. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy
się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (
stay on
), musisz ręcznie wyłączyć
urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.
5. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby
wyjąć jedzenie.
6. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.
AIR FRY - SMAŻENIE POWIETRZEM
Technologia Air Fry wykorzystuje gorące powietrze o silnym przepływie, które przyrumienia i przysmaża
potrawy z niewielką ilością lub bez oleju. Stosuj proponowane czasy gotowania przedstawione w
poniższej tabeli lub postępuj zgodnie z zaleceniami dotyczącymi przygotowania potrawy. Pamiętaj, że
smażenie powietrzem różni się od tradycyjnego pieczenia, więc dla uzyskania najlepszych wyników może
być konieczne dostosowanie czasu obóbki cieplnej.
UWAGA: podgrzanie piekarnika do smażenia powietrzem nie jest konieczne.
UWAGA: aby uzyskać najlepszy rezultat, ułóż jedzenie na ruszcie z siatki w jednej warstwie.
1. Ułóz jedzenie na ruszcie z siatki.
2. Otwórz drzwiczki i wsuń ruszt z siatki w dolne lub środkowe położenie.
3. Ustaw pokrętło sterowania Temperaturą /Gotowaniem na pozycję
Airfry
.
4. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu
grillowania. Wybierz ustawienie
stay on
, aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować
czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.
•
UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze
czasowym 1 lub ustawić na
stay on
.
5. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy
się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (
stay on
), musisz ręcznie wyłączyć
urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.
6. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby
wyjąć jedzenie.
•
UWAGA: Jeśli używasz funkcji Airfry, częściej czyść tackę na okruchy.
7. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.
SUGEROWANE CZASY SMAŻENIA AIRFRY
Poniższe czasy należy traktować wyłącznie jako wskazówkę. Przed podaniem sprawdź, czy jedzenie jest
dostatecznie przygotowane . W razie wątpliwości smaż trochę dłużwej. Smaż airfryj drób, wieprzowinę,
hamburgery itp.,aż soki będą czyste.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)