Praktyczne porady dotyczące pieczenia - Hotpoint-Ariston 7OFK 838J C(AN)RU/HA - Instrukcja obsługi - Strona 12

Hotpoint-Ariston 7OFK 838J C(AN)RU/HA Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 16
Ładowanie instrukcji

52

PL

Praktyczne porady dotyczące pieczenia

!

Do pieczenia z wentylacją nie używać poziomów 1 i

5: podlegają one bezpośredniemu działaniu gorącego
powietrza, co mogłoby spowodować przypalenie
delikatnych potraw.

!

Podczas pieczenia w trybie GRILL oraz GRATIN,

umieścić
brytfannę w pozycji 1 w celu zebrania resztek
z pieczenia (sosy i/lub tłuszcze).

MULTICOOKING
• Używać poziomów 2 i 4, wykorzystując poziom 2

do potraw, które wymagają wyższej temperatury.

• Blachę umieścić na dole, a ruszt na górze.

GRILL
• Włożyć ruszt na poziom 3 lub 4, umieszczając

potrawę na środku rusztu.

• Zaleca się nastawienie maksymalnego poboru

energii. Nie należy się niepokoić, jeśli górny
grzejnik nie będzie stale włączony: jego działanie
kontroluje termostat.

PIEKARNIK DO PIZZY
• Użyć lekkiej blachy aluminiowej, stawiając ją na

ruszcie znajdującym się w wyposażeniu
piekarnika. Zastosowanie blachy uniwersalnej
powoduje wydłużenie czasu pieczenia, przez co
trudno jest przygotować chrupiącą pizzę.

• W przypadku pizzy z dużą ilością dodatków

zaleca się dodanie mozzarelli dopiero w połowie
pieczenia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)