Franke FMA 97 P XS - Instrukcja obsługi - Strona 11

Franke FMA 97 P XS Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

70

* Obrócić potrawę w połowie czasu pieczenia

**Obrócić potrawę po upływie 2/3 czasu pieczenia (w

razie potrzeby)�

*** Szacowany czas: Potrawy można wyjmować

z piekarnika w różnym czasie, w zależności od

indywidualnych preferencji�

Tabela przebadanych receptur jest

opracowana dla instytucji certyfikujących

zgodnie z normami IEC i IEC 60350-1�

Podany czas nie uwzględnia fazy nagrzewania wstępnego: zaleca się umieszczenie potrawy w piekarniku i

ustawienie czasu pieczenia dopiero po osiągnięciu żądanej temperatury�

PRZEPIS

FUNKCJA NAGRZEWANIE TEMPERATURA

(°C)

CZAS TRWANIA

(MIN.)

POZIOM PIEKARNIKA

I AKCESORIA

Lasagne/zapiekany makaron/

cannelloni/zapiekanki

Tak

190-200

45-65

2

Jagnięcina / cielęcina / wołowina /

wieprzowina

1 kg

Tak

190-200

80-110

3

Kotlety wieprzowe z chrupiącą

skórką

2 kg

Tak

180-190

110-150

2

Drób/królik/kaczka

1 kg

Tak

200-230

50-100

2

Indyk/gęś

3 kg

-

190-200

100 - 160

2

Ryba pieczona w całości

(filet, całość)

Tak

170 - 190

30 - 50

2

Nadziewane warzywa

(pomidory, cukinie, bakłażany)

Tak

180-200

50 - 70

2

Tosty

-

250

2 - 6

5

Filety rybne/kawałki

-

230 - 250

20 - 30*

4

3

Kiełbaski/kebab/kotlety/

hamburgery

-

250

15 - 30*

5

4

Kurczak pieczony 1-1,3 kg

Tak

200 - 220

55 - 70**

2

1

Krwisty rostbef

1 kg

Tak

200 - 210

35 - 50**

3

Udziec barani/golonka

Tak

200 - 210

60 - 90**

3

Pieczone ziemniaki

Tak

200 - 210

35 - 55**

3

Zapiekane warzywa

-

200 - 210

25 - 55

3

Mięsa i ziemniaki

Tak

190-200

45 - 100***

4

1

Ryby i warzywa

Tak

180

30 - 50***

4

1

Lazania i mięso

Tak

200

50 - 100***

4

1

Kompletny posiłek: Tarta owocowa

(level 5)

/lasagne

(level 3)

/mięso

(poziom

1)

Tak

180-190

40 - 120***

5

3

1

Pieczeń/nadziewane kawałki mięsa

-

170 - 180

100 - 150

2

FUNKCJE

Konwencjonalne

Grill

Turbogrill

Pizza

Termoobieg

Maxi Cooking

Chleb Auto

Eco termoobieg

AKCESORIA

Ruszt

Naczynie do pieczenia

lub talerz do pieczenia

umieszczony na

ruszcie

Blacha-ociekacz/

Talerz do pieczenia

umieszczony na

ruszcie

Blacha na ściekający

tłuszcz

Blacha na ściekający

tłuszcz napełniona

200 ml wody

Blacha do pieczenia

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)