Electrolux EOA5220AOR Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
10. WSKAZÓWKI I PORADY
Patrz rozdział dotyczący
bezpieczeństwa.
10.1 Zalecenia dotyczące pieczenia
Potrawy można umieszczać w piekarniku na
pięciu poziomach.
Poziomy półek liczone są od dna piekarnika.
Ten piekarnik może piec inaczej, niż Twój
poprzedni piekarnik.
Pieczenie ciast
Nie otwierać drzwi piekarnika przed upływem
¾ ustawionego czasu pieczenia.
Korzystając jednocześnie z dwóch blach do
pieczenia należy pozostawić jeden pusty
poziom pomiędzy nimi.
Funkcja Pieczenie konwencjonalne w
domyślnej temperaturze jest idealna do
pieczenia chleba.
Gotowanie mięsa i ryb
Do pieczenia bardzo tłustych potraw należy
używać głębokiej blachy, aby zapobiec
powstawaniu trwałych plam w piekarniku.
Przed porcjowaniem pozostawić mięso na ok.
15 minut, aby sok nie wyciekał.
Aby zapobiec zbyt dużej ilości dymu w
piekarniku podczas pieczenia, należy wlać
nieco wody do głębokiej blachy do pieczenia.
Aby zapobiec powstawaniu dymu, należy za
każdym razem dodawać wodę po
wyschnięciu.
Czas pieczenia
Czas pieczenia zależy od rodzaju potrawy, jej
konsystencji i objętości.
Początkowo należy monitorować wydajność
pieczenia. Znajdź najlepsze ustawienia
(stopień temperatury, czas gotowania itp.) dla
swoich naczyń, przepisów i ilości podczas
korzystania z tego urządzenia.
10.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni.
Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni.
Blacha do pizzy
Forma do pieczenia
Kokilki
Forma do tarty
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
W ciemnym kolorze, matowa
średnica: 26 cm
Ceramiczne
średnica: 8 cm,
wysokość: 5 cm
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
10.3 Termoobieg wilgotny
Aby uzyskać najlepsze efekty, należy
przestrzegać zaleceń z poniższej tabeli.
226 POLSKI
Spis treści
- 53 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- 55 Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 56 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- 60 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 61 Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Funkcje pieczenia
- 62 Termoobieg wilgotny; A. Okienko ustawień zegara
- 63 pieczenia; KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- 64 Używanie prowadnic; Wentylator chłodzący
- 65 WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia; Gotowanie mięsa i ryb; Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- 67 Informacja dla instytucji wykonujących testy
- 68 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- 69 Prowadnice blach / panele
- 72 Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 73 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu; Pieczenie z termoobiegiem
- 74 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)