PROPONOWANE PRZEPISY KULINARNE; Muffinki warzywne; Jesienna frittata pieczona - Candy FVPE729/6X DISP - Instrukcja obsługi - Strona 11

Candy FVPE729/6X DISP Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

68 PL

5.

PROPONOWANE PRZEPISY KULINARNE

Muffinki warzywne

Składniki

• 200 g cukinii
• 200 g ziemniaków
• 200 g batatów

• Posiekaj cukinię i paprykę, pokrój w kostkę ziemniaki i wstaw je do gotowania
na kuchence.
Posiekaj pozostałe warzywa, podsmażaj je przez 5 minut na patelni z oliwą z
oliwek z dodatkiem sproszkowanej papryki, soli i pieprzu.
Ugotowane ziemniaki utłuc na gładką masę, dodać do nich pozostałe warzywa i
pokrojony ser provolone. W międzyczasie przygotować mieszankę z bułki tartej i
parmezanu, połowę porcji dodać do warzyw.
Wysypać mąką foremki do muffinów i napełnić je do wysokości krawędzi,
posypać pozostałą bułką tartą z parmezanem i lekko skropić oliwą z oliwek. Piec
w piekarniku z nastawioną funkcją COOK LIGHT w temperaturze 180 stopni
przez 15-20 minut, do uzyskania pięknego, złotego koloru.

Jesienna frittata pieczona

Składniki:

• 6 jajek
• 10 kwiatów cukinii
• 1 ugotowany ziemniak

• Pokrój i ugotuj ziemniaka. Pokrój dynię na plasterki i rozłóż na papierze do
pieczenia, włóż do piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze 160
stopni.
Gotową dynię rozgnieć widelcem.
Ubij jajka, dodaj ugotowane ziemniaki i rozgniecioną dynię, mleko, parmezan,
kurkumę, sól i pieprz.
Wymieszaj starannie wszystkie składniki, dodaj kwiaty cukinii – starannie
umyte i pokrojone na niewielkie kawałki.
Przełóż masę do formy i zapiekaj z użyciem funkcji COOK LIGHT przez 20
minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

• 1 czerwona papryka
• 1 żółta papryka
• 100 g sera provolone

• 1 łyżka stołowa papryki
• 50 g parmezanu
• 20 g bułki tartej

• 1 kawałek gotowanej dyni
• 200 g parmezanu

• Kurkuma
• 6 łyżek stołowych
mleka

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)