Bosch HBA43S460E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
36
Porady i praktyczne wskazówki dotycz
ą
ce
pieczenia
Quiche
Forma do tart z blachy stalo-
wej ocynkowanej, Ø 31 cm.
1
%
220-230
40-50
Ciasta*
Forma do ciast z blachy stalo-
wej ocynkowanej, Ø 28 cm.
2
%
180-200
50-60
Ciasta pieczone w blasze do
pieczenia
Poziom
Funkcja grzew-
cza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia w
minutach
Pizza
Blacha do pieczenia
2
%
200-220
25-35
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka
blacha do pieczenia
1+3
N
170-180
30-40
Blacha aluminiowa + g
łę
boka
blacha uniwersalna
1+3
N
170-180
30-40
Ciasto francuskie
Blacha do pieczenia
3
N
170-190
20-30
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka
blacha do pieczenia
1+3
N
170-190
30-45
Blacha aluminiowa + g
łę
boka
blacha uniwersalna
1+3
N
170-190
30-45
Dodatkow
ф
blach
ę
do pieczenia mo na naby
ц
w sklepie specjalistycznym lub za po rednictwem Serwisu Technicznego.
Chleb i bu
ł
ki
Poziom
Funkcja grzew-
cza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia w
minutach
Chleb na dro d ach z 1,2 kg m
ф
ki*
(nagrza
ц
piekarnik)
Blacha emaliowana
2
%
270
8
200
35-45
Chleb na zakwasie z 1,2 kg m
ф
ki*
(nagrza
ц
piekarnik)
Blacha emaliowana
2
%
270
8
200
40-50
Bu
ł
ki (np. ytnie)
Blacha emaliowana
3
%
200-220
20-20
* Nigdy nie wlewa
ц
wody bezpo rednio do wn
ę
trza nagrzanego piekarnika.
Ciastka
Poziom
Funkcja grzew-
cza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia w
minutach
Ciasteczka i herbatniki
Blacha emaliowana
3
%
150-160
20-30
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka bla-
cha do pieczenia
1+3
N
140-150
25-30
Blacha aluminiowa + g
łę
boka bla-
cha uniwersalna
1+3
N
140-150
25-30
Bezy
Blacha emaliowana
3
N
80-90
180-210
P
ф
czki
Blacha emaliowana
2
%
190-210
30-40
Kruche ciastka z migda
ł
ami Blacha emaliowana
3
%
110-130
30-40
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka bla-
cha do pieczenia
1+3
N
100-120
35-45
Blacha aluminiowa + g
łę
boka bla-
cha uniwersalna
1+3
N
100-120
35-45
Blachy dodatkowe dost
ę
pne s
ф
jako opcjonalne akcesoria kuchenne w sklepach specjalistycznych.
Ciasta pieczone w formie
Forma do postawienia na
ruszcie
Poziom
Funkcja grzew-
cza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia w
minutach
* Aby upiec jednocze nie wi
ę
cej ni jedno ciasto, nale y umie ci
ц
na ruszcie kilka form.
Pieczenie na podstawie w
ł
asnego przepisu.
Porówna
ц
z podobnym produktem w tabeli potraw.
Sprawdzanie, czy ciasto jest ju upieczone.
Na oko
ł
o 10 minut przed up
ł
ywem czasu pieczenia podanego w przepisie,
nak
ł
u
ц
ciasto w najwy szym punkcie cienkim drewnianym patyczkiem. Je li
patyczek wychodzi z ciasta czysty (bez przyklejonych kawa
ł
ków ciasta), ciasto
jest gotowe.
Ciasto jest ma
ł
o wyro ni
ę
te.
Przy kolejnym pieczeniu doda
ц
mniej sk
ł
adników p
ł
ynnych lub zaprogramowa
ц
temperatur
ę
pieczenia o 10 stopni ni sz
ф
. Przestrzega
ц
czasów mieszania odpo-
wiednich sk
ł
adników podanych w przepisie na ciasto.
Spis treści
- 22 Spis tre ci; Rady i wskazówki dotycz; Przed monta
- 24 Panel sterowania
- 26 Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 27 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 29 Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie; Przed oczyszczaniem
- 30 Po oczyszczeniu; Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
- 32 Co zrobi
- 33 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku; Serwis; Nr) i numer fabryczny; Rady dotycz
- 34 Utylizacja odpadów w sposób przyjazny dla; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 36 Mi
- 41 Pieczenie; enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)