Strona 2 - INFORMAC JE OGÓLNE; warunkach użytkowania (między 15°C a 45°C); NORMY BEZPIECZEŃSTWA; Przeznaczenie użytkowe
• 62 • INFORMAC JE OGÓLNE Ekspres do kawy jest przeznaczony do przygotowywania kawy espresso z kawy ziarnistej i kawy mielonej; wyposażony jest w urządzenie do przygotowywania pary i gorącej wody. Elegancko zaprojektowany ekspres przeznaczony jest do użytku domowego i nie nadaje się do intensyw-nego...
Strona 3 - niebezpieczeństwo poparzeń!
• 63 • Polski Ochrona osób Nie pozostawiać dzieci bez opieki, aby uniknąć by bawiły się urządzeniem. Dzieci nie zdają sobie sprawy z zagrożeń powodowanych przez sprzęt domowego użytku. Nie zostawiać materiałów użytych do opakowania urządzenia w zasięgu dzieci. Niebezpieczeństwo poparzeń Unikać kiero...
Strona 5 - INSTALAC JA; Opakowanie
• 65 • Polski INSTALAC JA Dla własnego bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa innych osób, należy skrupulatnie zastosować się do in-strukcji podanych w rozdziale „Normy bezpieczeństwa”. Opakowanie Oryginalne opakowanie zostało zaprojek-towane i wyprodukowane w celu ochrony urządzenia podczas transportu....
Strona 6 - Napełnianie obwodu
• 66 • • 66 • Migają • Ustawić wyłącznik główny na „I”, aby móc włączyć urządzenie. Napełnianie obwodu • Aby napełnić obwód, należy ustawić pojemnik pod rurką wylotu pary (przy-stawką Pannarello, jeśli jest). • Upewnić się, że przełącznik znajduje się w pozycji “ ”; jeśli to konieczne, przekręcić go...
Strona 8 - REGULAC JA; Regulacja młynka
• 68 • • 68 • REGULAC JA Urządzenie, które Państwo kupili umoż-liwia w ykonanie kilku regulacji, które pozwolą używać go jak najlepiej. Gaggia Adapting System Kawa jest produktem naturalnym i jej cechy mogą zmieniać się w zależności od pochodzenia, rodzaju mieszanki i palenia. Ekspres do kawy Gaggia...
Strona 9 - Regulacja dozownika
• 69 • Polski W tym momencie przycisk “ “ jest za- programowany; przy każdym wciśnięciu i zwolnieniu przycisku urządzenie zaparzy taką samą ilość kawy, jaka została właśnie zaprogramowana. Tą samą operację można w ykonać za pomocą przycisku “ “. Po dwukrotnym wciśnięciu przycisku “ “ lub “ “ do parz...
Strona 10 - Regulacja „Aromat”; PARZENIE KAWY; podczas fazy; Używając kawy ziarnistej
• 70 • • 70 • Przy stosowaniu dużych kubków. • Pod dozownikiem można ustawić dwa kubki/fi liżanki, aby zaparzyć równocze-śnie dwie kawy. Regulacja „Aromat” Urządzenie jest przystosowane do umoż-liwienia regulacji ilości kawy do zmielenia od 7 gr do 10,5 gr na kawę. Naciskanie i zwalnianie przycisku ...
Strona 11 - • Jeśli nie zostanie wsypana kawa; NALEWANIE GORĄCE J
• 71 • Polski • Parzenie kawy zostanie automatycznie zatrzymane, kiedy ustawiony poziom zostanie osiągnięty; jednakże istnieje możliwość przerwania parzenia kawy poprzez wciśnięcie wcześniej urucho-mionego przycisku. Urządzenie jest tak wyregu-lowane, aby pr z ygotować prawdziwe włoskie espresso. Ce...
Strona 12 - dującej się w rurce wylotu pary.
• 72 • • 72 • • Pr zekręcić pr zełącznik w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara aż do punktu “ ”. zewnątrz rurkę w ylotu paru (lub przystawkę Pannarello, jeśli jest). Zapewni to doskonałe wyczyszczenie wszystkich części z ewentualnych pozostałości mleka. A by z a p a r z yć c a p p u c c i n o...
Strona 13 - C Z Y S Z C Z E N I E I K O N ; będzie stosowane przez kilka dni.
• 73 • Polski • Aby ogrzać mleko od razu w fi liżance, należy zanurzyć rurkę w ylotu par y (przystawkę Pannarello, jeśli jest) w mleku do rozgrzania. • Przekręcić przełącznik w kierunku prze- ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż do punku “ ”; obracać pojemnik powolnym ruchem od dołu do góry, aby umoż...
Strona 14 - Blok kawy
• 74 • • 74 • rurce wylotu pary (upewnić się, czy jest prawidłowo włożona). Zamontować ponownie zewnętrzną część przystawki Pannarello. • Zaleca się codzienne czyszczenie po- jemnika na wodę; aby ułatwić wycią-gnięcie pojemnika na wodę, podnieść rurkę wylotu pary/przystawkę Panna-rello: - Wyjąć mały...
Strona 15 - ODWAPNIANIE
• 75 • Polski ODWAPNIANIE Tworzenie się kamienia jest naturalną konsekwencją użytkowania urządzenia. Konieczność w ykonania odwapnienia wskazywana jest poprzez zapalenie się symbolu na wyświetlaczu. Ważna informacja: zalec a się przeczytanie kolejnego paragrafu „Uwagi na temat odwap-niania”, w który...
Strona 18 - Sygnały informacyjne; WYŚWIETLACZ PANELU; Sygnały gotowości
• 78 • • 78 • • Urządzenie w fazie przepłukiwania. Po c ze k a ć, a ż u r z ą d ze n i e z a ko ń c z y tę operację. • Urządzenie wymaga cyklu odwapniania. • Urządzenie w ymaga c yklu napełniania obwodu wodnego. Sygnały informacyjne • Urządzenie w fazie rozgrzewania przed parzeniem kawy, nalewaniem ...
Strona 19 - Sygnały alarmowe
• 79 • Polski • Brak ziaren w pojemniku na kawę. Po napełnieniu pojemnika można uruchomić ponownie cykl. • Opróżnić kasetkę na fusy. • Włożyć kasetkę na fusy. • Napełnić pojemnik na wodę. Sygnały alarmowe • Ustawić pokrętło wylotu rurki gorącej wody / pary we właściwej pozycji. • Należy włożyć Blok ...
Strona 20 - ROZWIĄ Z Y WANIE PROBLEMÓW
• 80 • Zachowanie Przyczyny Rozwiązanie Urządzenie nie włącza się. Urządzenie nie jest połączone do sieci elektrycznej. Podłączyć urządzenie do sieci elektrycznej. Kawa nie jest wystarczająco gorąca Filiżanki są zimne. Ogrzać fi liżanki gorącą wodą. Nie wypływa gorąca woda lub para. Otwór rurki wylo...
Strona 21 - DANE TECHNICZNE
• 81 • Polski DANE TECHNICZNE Producent zastrzega sobie prawo do modyfi kacji właściwości technicznych produktu. Napięcie nominalne - Moc nominalna - Zasilanie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Patrz tabliczka umieszczona w obrębie drzwic...