Strona 6 - Ważne; wypadek konieczności użycia w przyszłości.; Wyłącznik bezpieczeństwa; PoLski
80 Ważne Przed pierwszym użyciem urządzenia zapoznaj się dokładnie z jego instrukcją obsługi i zachowaj ją na wypadek konieczności użycia w przyszłości. Przed podłączeniem urządzenia upewnij się, czy napięcie podane na urządzeniu jest zgodne z napięciem w sieci elektrycznej. Podłączaj urządzenie wył...
Strona 7 - Olej/tłuszcz w stanie płynnym Tłuszcz w stanie stałym; olej i tłuszcz; uszkodzeniu elementu grzejnego.; Zasady używania
Jeśli chcesz umieścić frytownicę na płycie kuchenki, sprawdź, czy jej palniki zostały wyłączone i nie są gorące. Rozłóż uchwyt kosza. (rys. 1) 3 Otwórz pokrywkę poprzez lekkie naciśnięcie przycisku zwalniającego. Pokrywka otworzy się samoczynnie. (rys. 2) 4 Wyjmij koszyk z frytownicy. 5 Napełnij suc...
Strona 9 - urządzenia, należy regularnie czyścić metalowy filtr.
4 Po upływie ustawionego czasu słychać sygnał dźwiękowy. Po 20 sekundach sygnał dźwiękowy zostaje powtórzony. Sygnał dźwiękowy można wyłączyć, naciskając przycisk na zegarze. Po zakończeniu smażenia 1 Rozłóż uchwyt kosza. Otwórz pokrywkę. (rys. 2) Uważaj na gorącą parę i rozpryskujący się olej. 3 Os...
Strona 10 - Wymiana oleju lub tłuszczu; tym celu postępuj zgodnie z poniższą instrukcją.; usuwanie zużytego oleju lub tłuszczu
Wyjmij filtr, wyciągając go z wnętrza pokrywki. Może to wymagać użycia pewnej siły. Pozostaw filtr do całkowitego wyschnięcia przed umieszczeniem go z powrotem w pokrywce i ponownym użyciem urządzenia. (rys. 12) 3 Umieść filtr z powrotem w pokrywce i dokręć śruby po wewnętrznej stronie pokrywki. Wym...
Strona 11 - Podgrzej olej lub tłuszcz do temperatury 160; ochrona środowiska; oficjalnego punktu zbiórki surowców wtórnych.; gwarancja i serwis; Domestic Appliances and Personal Care BV.
Zamrożone jedzenie Mrożone fr ytki zostały już wcześniej podsmażone, dlatego smaży się je we fr ytownicy jednokrotnie, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jedzenie wyjęte bezpośrednio z zamrażarki (-16 do -18 c C) po zanurzeniu w oleju lub tłuszczu powoduje znaczne obniżenie jego temperatur y. Pon...
Strona 12 - rozwiązywanie problemów
rozwiązywanie problemów Problem Przyczyna Rozwiązanie Smażone pożywienie nie ma złotobrązowego odcienia i nie jest chrupiące. Temperatura jest za niska lub jedzenie nie smażyło się wystarczająco długo. Sprawdź na opakowaniu pożywienia lub w tabelach znajdujących się na końcu niniejszej instrukcji, c...
Strona 13 - Czasy i temperatury smażenia
Problem Przyczyna Rozwiązanie Olej lub tłuszcz pienią się mocno podczas smażenia. Pożywienie zawiera za dużo wody. Osusz pożywienie przed smażeniem. Używany olej lub tłuszcz nie nadaje się do głębokiego smażenia. Nie mieszaj różnych rodzajów oleju lub tłuszczu i stosuj olej lub tłuszcz z dodatkiem ś...