∏y ̋eczka; Placek dro ̋d ̋owy - Philips HR7727 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Philips HR7727
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
38 Strona 38
Strona: / 38

Spis treści:

  • Strona 2 – OPIS; wbudowany zamek bezpieczeƒstwa); polski
  • Strona 3 – pulsacyjne) albo pr ́dkoÊci; WA ̊NE
  • Strona 4 – - Oznakowanie na pokrywie i na uchwycie
  • Strona 6 – Ubijak
  • Strona 7 – Grzanki
  • Strona 10 – Akcesoria; - dwustronna tarcza tràca na grube wiórki
  • Strona 11 – Majonez; ∏y ̋eczki; Ciasto czekoladowo-waniliowe; PRZEPISY
  • Strona 12 – ∏y ̋eczka; Placek dro ̋d ̋owy
  • Strona 13 – Sa∏atka z marchewki; pó∏ ∏y ̋eczki; Zapiekane ziemniaki; Przystawka dla 4 osób); NaleÊniki
  • Strona 14 – Koktajl mleczny; Potrawka dla dzieci; ∏y ̋eczki; Zupa z broku∏
Ładowanie instrukcji

27

Pizza

© £

(przepis na trzy okràg∏e pizze)

Ciasto:

400 g

màki

40 ml

oleju

1 ∏y˝eczka

cukru

1 ∏y˝eczka

soli

1 paczka

dro˝d˝y suszonych

240 ml

wody.

Sos:

1

cebula

2

zàbki czosnku

2

p∏askie ∏y˝ki oleju z oliwek

400 ml

przetartych pomidorów

2 ∏y˝eczki

mieszanki suszonych lub Êwie˝ych
w∏oskich zió∏, sól, pieprz, cukier.

Dodatki do pizzy: oliwki, salami, karczochy, grzyby, krewetki, ser
mozzarella, papryka, tarty dojrza∏y ser, szynka i olej z oliwek
zale˝nie od gustu.

Wlaç wod´, w∏o˝yç dro˝d˝e i cukier do pojemnika i miksowaç
mieszakiem sk∏adniki przez ok. 15 sekund.
Dodaç màk´, oliw´ oraz sól i wyrabiaç ciasto na najwy˝szych
obrotach przez minut´.
Uformowaç z ciasta kul´ i prze∏o˝yç do innego pojemnika.
Pozostawiç do wyroÊni´cia, przykryte wilgotnà Êciereczkà, na
45 minut.
Metalowym ostrzem posiekaç cebul´ i czosnek. Podsma˝yç, a˝
b´dà szkliste.
Dodaç przetarte pomidory, zio∏a, podgrzewaç przez oko∏o 10 minut.
Doprawiç solà, pieprzem i cukrem.
Odczekaç, a˝ sos ostygnie.
Nagrzaç piecyk do 250°C.
Na powierzchni posypanej uprzednio màkà rozwa∏kowaç ciasto i
uformowaç trzy okràg∏e blaty.

U∏o˝yç ciasto na nat∏uszczonej brytfannie. Polaç sosem, u∏o˝yç
dodatki, posypaç po wierzchu tartym serem i skropiç kilkoma
kroplami oliwy.
Piec przez 12-15 minut.

JeÊli chcesz zrobiç wi´kszà pizz´, pami´taj, ˝e maksymalna iloÊç
màki, jakà mo˝na przetworzyç jednorazowo w robocie kuchennym to
700 g (ca∏kowita waga ciasta 1,2 kg).

Placek dro˝d˝owy

©

(Przepis na brytfann´ o d∏ugoÊci oko∏o 30 cm.)

500 g

màki

15 g

mas∏a

25 g

Êwie˝ych dro˝d˝y (lub 20 g suszonych
dro˝d˝y) 260 ml wody

10 g

soli

10 g

cukru.

Zamontuj mieszak.
W∏ó˝ do pojemnika màk´, sól, cukier i mas∏o. Dodaj dro˝d˝e i wod´.
Za∏ó˝ pokryw´ bez popychacza. Ustaw maksymalnà pr´dkoÊç i
wyrabiaj ciasto oko∏o 2 minut.
PrzenieÊ ciasto z pojemnika do innej, du˝ej miski. Przykryj je
wilgotnà Êcierkà i odczekaj 20 minut, a˝ ciasto uroÊnie w ciep∏ym
miejscu.
Rozwa∏kuj wyroÊni´te ciasto i uformuj je w kul´. Odczekaj kolejne
20 minut, by uros∏o w cieple.
Znowu rozwa∏kuj je i odczekaj kolejne 20 minut, by uros∏o.
Rozwa∏kuj je i uformuj w kul´.
W∏ó˝ ciasto do wysmarowanej t∏uszczem brytfanny. Odczekaj
kolejne 45 minut, a˝ uroÊnie. Piecz w dolnej cz´Êci nagrzanego
uprzednio piekarnika w temperaturze ok. 225°C przez ok. 35 minut.

JeÊli chcesz upiec wi´kszy bochenek, pami´taj, ˝e maksymalna
iloÊç màki, jakà mo˝na przetworzyç jednorazowo w robocie
kuchennym to 700g (ca∏kowita waga ciasta 1,2 kg).

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 2 - OPIS; wbudowany zamek bezpieczeƒstwa); polski

17 L M G J H I P D C B K O F E A N OPIS (rys. 1) A Cz´Êç nap´dowa urzàdzenia B Pojemnik C Pokrywa pojemnika D Zatrzask (zamyka i otwiera wbudowany zamek bezpieczeƒstwa) E Dziobek (zamyka otwór w ràczce) F Wbudowany zamek bezpieczeƒstwa G Metalowy nó˝ £ H Dwustronna tarcza tnàca naplastry/wiórki (Êre...

Strona 3 - pulsacyjne) albo pr ́dkoÊci; WA ̊NE

Automatyczny wy∏àcznik Przed pierwszym u˝yciem urzàdzenia, przeczytaj uwa˝nie t´instrukcj´. Aby zapobiec uszkodzeniu urzàdzenia spowodowanego jegoprzegrzaniem, robot kuchenny zosta∏ wyposa˝ony w systemautomatycznego wy∏àczania. W przypadku przegrzania system tenautomatycznie wy∏àczy dop∏yw pràdu do ...

Strona 4 - - Oznakowanie na pokrywie i na uchwycie

1 2 CLICK 2 3 CLICK 4 CLICK 5 CLICK 6 7 8 9 Nak∏adanie pojemnika (B) rys. 2 - Na∏ó˝ pojemnik zgodnie z rysunkiem (1).- Przesuwaj ràczk´ pojemnika w kierunku wskazanym strza∏kà a˝ do oporu i domomentu, gdy us∏yszyszcharakterystyczne klikni´cie (2). Zak∏adanie pokrywy (C) - UmieÊç pokryw´ zgodnie z ry...

Inne modele roboty kuchenne Philips

Wszystkie roboty kuchenne Philips