Posmaruj płytki opiekające niewielką ilością masła lub oleju. - Philips HD 2384 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Philips HD 2384

Opiekacz do kanapek Philips HD 2384 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

- Zawsze czyść urządzenie po użyciu.

Pola elektromagnetyczne (EMF)

Niniejsze urządzenie firmy Philips spełnia wszystkie normy dotyczące pól elektromagnetycznych. Jeśli

użytkownik odpowiednio się z nim obchodzi i używa go zgodnie z zaleceniami zawar tymi w

instrukcji obsługi, urządzenie jest bezpieczne w użytkowaniu, co potwierdzają wyniki aktualnych

badań naukowych.

Przed pierwszym użyciem

1

Usuń wszystkie nalepki i przetrzyj obudowę opiekacza wilgotną szmatką.

2

Pociągnij zacisk blokujący w górę (1) i otwórz opiekacz do kanapek (2) (rys. 2).

3

Przetrzyj płytki opiekające wilgotną, miękką szmatką lub gąbką (rys. 3).

Uwaga: Podczas pierwszego użycia z urządzenia może wydostawać się dym. Jest to zjawisko normalne.

Zasady używania

Przygotowywanie zapiekanych kanapek

1

Posmaruj płytki opiekające niewielką ilością masła lub oleju.

2

Aby dostosować długość przewodu, nawiń go wokół uchwytu na przewód.

3

Podłącz wtyczkę przewodu sieciowego do gniazdka elektrycznego i ustaw wyłącznik w

pozycji „I” (rys. 4).

,

Włączy się czerwony wskaźnik zasilania. Wskaźnik ten świeci się, dopóki urządzenie jest

podłączone do sieci elektrycznej (rys. 5).

,

Zaświeci się zielony wskaźnik podgrzewania.

,

Zielony wskaźnik podgrzewania wyłącza się, gdy urządzenie jest gotowe do użytku.

4

Podczas nagrzewania urządzenia przygotuj składniki na kanapki.

Uwaga: Do przygotowania każdej kanapki potrzebne są dwie kromki chleba oraz odpowiednie nadzienie.

Propozycje kanapek można znaleźć w rozdziale „Przepisy”.
Uwaga: Lekko posmaruj masłem te strony chleba, które stykają się z płytkami opiekającymi, aby kanapki

równomiernie się przypiekły na złocisty kolor.
Uwaga: Aby kanapki dobrze się skleiły, nie umieszczaj nadzienia zbyt blisko krawędzi kromek chleba.

5

Otwórz opiekacz. (rys. 2)

6

Połóż przygotowane kanapki na dolnej płytce opiekającej (rys. 6).

Uwaga: Możesz również opiekać tylko jedną kanapkę.

7

Aby zamknąć opiekacz do kanapek, ostrożnie opuść górną płytę opiekającą na kromki chleba

(1), aż zacisk blokujący automatycznie zatrzaśnie płyty (2) (rys. 7).

Uwaga: Podczas opiekania zielony wskaźnik podgrzewania na przemian włącza się i wyłącza. To

oznacza, że elementy grzejne są na przemian włączane i wyłączane w celu utrzymania prawidłowej

temperatury.

8

Po 3–4 minutach otwórz opiekacz do kanapek i sprawdź, czy kanapki zarumieniły się na

złocisty kolor.

Uwaga: Czas opiekania kanapek konieczny do uzyskania żądanej chrupkości i złocistego koloru zależy

od rodzaju chleba, nadzienia oraz indywidualnych upodobań.

9

Wyjmij kanapki (rys. 8).

Polski

43

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - Polski

42 Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy wśród użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/ welcome. Korzystając z tego niewielkiego urządzenia można bardzo łatwo przygotować różnego rodzaju op...

Strona 7 - Posmaruj płytki opiekające niewielką ilością masła lub oleju.

- Zawsze czyść urządzenie po użyciu. Pola elektromagnetyczne (EMF) Niniejsze urządzenie firmy Philips spełnia wszystkie normy dotyczące pól elektromagnetycznych. Jeśli użytkownik odpowiednio się z nim obchodzi i używa go zgodnie z zaleceniami zawar tymi w instrukcji obsługi, urządzenie jest bezpiecz...

Strona 8 - używaj metalowych, ostr ych ani szorstkich przyborów kuchennych.; Czyszczenie; internetową

Do wyjęcia kanapek z opiekacza użyj drewnianego lub plastikowego przyrządu (np. łopatki). Nie używaj metalowych, ostr ych ani szorstkich przyborów kuchennych. 10 Jeśli chcesz przygotować więcej kanapek, przed umieszczeniem w opiekaczu kolejnej porcji poczekaj, aż zgaśnie zielony wskaźnik podgrzewan...