ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA:; Nazwa produktu - Oursson MO4225/RD - Instrukcja obsługi - Strona 10

Oursson MO4225/RD
Ładowanie instrukcji

62

ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA:

Nazwa produktu

Tryb przygotowania Pozycja

rusztu/tacy

Temperatura Czas goto

-

wania

Uwaga

Gaļa

Wieprzo-

wina

(800 g)

200

о

С

35- 40 min

Zamarynuj przed
pieczeniem, potnij

na małe kawałki

(3 × 3 × 3 cm).

Wołowina/
jagnięcina

(800 g)

200

о

С

40- 45 min

Zamarynuj przed
pieczeniem, potnij

na małe kawałki

(3 × 3 × 3 cm).

Mięsne

produkty

garmaże

-

ryjne

Kiełbaski

(500 g)

160

о

С

15-20 min

Zrób małe nacięcie.
Włóż tacę na okru

-

chy

7

.

Parówki

na hot dogi
(500 g)

160

о

С

15-20 min

Zdejmij osłonkę
parówek. Włóż tacę

na okruchy

7

.

Klopsy
(800 g)

MO2620

МО3030

120

о

С

20-25 min

Wlej 150 ml wody
na tacę.

Stek
(350 g)

160

о

С

15-20 min

Zrób niewielkie
nacięcia w kształcie
siatki, natrzyj solą,
przyprawami i
ziołami.

Drób

Filet

(500 g)

(na końcu pr

-

zygotowania,

aby skórka

była krucha)

1.

2.

MO2620

МО3030

160

о

С

25-30 min

Aby zachować
soczystość, użyj rę

-

kawa do pieczenia.
Natrzyj solą, przy

-

prawami i ziołami.

Kiełbaski

(500 g)

MO2620

МО3030

160

о

С

25-30 min

Aby zachować
soczystość, użyj rę

-

kawa do pieczenia.
Natrzyj solą, przy

-

prawami i ziołami.

Skrzydełka

(500 g)

180

о

С

15-20 min

Natrzyj solą, przy

-

prawami i ziołami.

Noga
(500 g)

MO2620

МО3030

160

о

С

25-30 min

Natrzyj solą, przy

-

prawami i ziołami.
Wlej 150 ml wody
na tacę.

Cały kurc

-

zak (900 g)

(na końcu pr

-

zygotowania,

aby skórka

była krucha)

1.

2.

MO2620

МО3030

160

о

С

30-40 min

Wlej 150 ml wody
na tacę.
Natrzyj solą, przy

-

prawami i ziołami.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 7 - Symbol ryzyka oparzenia; temperaturach; ZALECENIA; Symbol zagrożenia; Przypomina użytkownikowi o obecności wysok; Symbol ostrzeżenia; Przypomina użytkownikowi o konieczności; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,

59 PL Symbol ryzyka oparzenia Przypomnienie o wysokich temperaturach chenek ani piekarników gazowych i elektrycznych. • Po użyciu należy odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej. • Należy chronić urządzenie przed wstrząsami, upadkami, wibracjami i innymi oddziaływaniami mechanicznymi. • Przed czysz...

Strona 8 - Nie wolno obudo; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA,; mierne pieczenie produktu); Przełącznik kuchenki elektryczne,; Pozycja; Przełącznik trybu przygotowywania.; Pozycja

60 wysokie temperatury, przystosowanych do prodiży. • Nie należy umieszczać w urządzeniu puszek, bu - telek ani szczelnie zamkniętych oraz za dużych pojemników. Może to prowadzić do obrażeń lub uszkodzenia urządzenia. • Nie wolno kłaść surowego mięsa/ryb bezpośred - nio na ruszcie. Tłuszcz lub olej ...

Strona 9 - Zacisk; Przygotowywanie do pracy; Przed pierwszym użyciem; Kolejność czynności,; Użycie: Piekarnik do pieczenia; Nie należy pozostawiać pracującego urządzenia

61 • Jednoczesne podgrzewanie od góry i od spodu (Konwekcja i rożen) (w modelah MO2620, MO3030) Czasomierz, rys. C-2-3 • Czasomierz, wybór czasu od 0 do 60 min. • Pozycja STOP służąca do zatrzymywania pro - cesu gotowania. Rożen, rys. C-5 1 Podpórka 2 Zacisk 3 Klamra 4 Rożen 5 Sprzęgło silnika Przy...

Inne modele piekarniki Oursson