CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha - Oursson MG5550/SP - Instrukcja obsługi - Strona 9

Oursson MG5550/SP

Maszynka do mięsa Oursson MG5550/SP – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

51

Przystawka do pulpetów

12

Formowanie pulpetów,
kebbe itd.

Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm,
a następnie zamarynować je. Dokładnie
wymieszać masę mięsną.

Pulpety można uformować z mięsa
zmielonego i w kawałkach. Postępować
zgodnie z instrukcjami prawidłowego
montażu urządzenia.

Duża/mała przystawka do tarcia

13

,

14

Aby uniknąć rozsypania składników, pod
zespołem tnącym należy umieścić pojem

-

nik o wymaganym rozmiarze.

Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.

Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do tarki przy użyciu dociskacza.

Przystawka do krojenia w plastry

15

Krojenie w plastry, przygo

-

towywanie sałatek

Składniki muszą być gęste (ogórki,
rzodkiew, świeże ziemniaki, marchew, ka

-

pusta, kiełbasy, twarde sery itd.) W razie
potrzeby pokroić na kawałki. Rozpocząć
dodawanie składników, lekko dociska

-

jąc je dociskaczem do noży tnących.
Docisnąć składniki do ostrzy przy użyciu
dociskacza.

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,

Rys.

D

• Natychmiast po zakończeniu użytkowania

wyczyścić wszystkie części maszynki do
mięsa.

• Wyłączyć urządzenie. Wyjąć wtyczkę z kontaktu.
• Zdemontować maszynkę do mięsa.
• Dokładnie umyć wszystkie elementy urządzenia cie

-

płą wodą z dodatkiem łagodnego środka czyszczą

-

cego.

• Części, które nie są wykonane z metalu, można myć

w zmywarce.

Temperatura wody nie może prze

-

kraczać 60°C.

• Wytrzeć korpus urządzenia suchą, miękką ście

-

reczką.

Aby uniknąć porażenia prądem, nie wolno zanu

-

rzać całego urządzenia w wodzie.

• Dokładnie osuszyć wszystkie części.

Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha

metalowe części maszynki do mielenia, aby

uniknąć korozji. W celu dodatkowej ochrony

można lekko natłuścić je olejem roślinnym.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,

48 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...

Strona 7 - Montaż maszynki do mięsa,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; Dociskacz; Rys; Przed zmontowaniem lub rozmon-; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika; Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia

49 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-3 Kiełbasa: Rys. C-7,C-8 Pulpety: Rys. C-5,C-6 Warzywa: Rys. C-4 1. Włożyć śrubę 9 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dyszę 13 , 14 , 15 do zespołu tnącego 17 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący 17 w maszyn - ce, obracając go w lewo do mo...

Strona 8 - ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Przystawka do kiełbasy; cisk

50 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3/5,0 mm 6 , 5 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielone...

Inne modele maszynki do mięsa Oursson