CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha - Oursson MG5550/SP - Instrukcja obsługi - Strona 9
Maszynka do mięsa Oursson MG5550/SP – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
- Strona 7 – Montaż maszynki do mięsa,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; Dociskacz; Rys; Przed zmontowaniem lub rozmon-; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika; Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia
- Strona 8 – ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Przystawka do kiełbasy; cisk
- Strona 9 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
- Strona 10 – MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; Maszynka do mielenia nie; DANE TECHNICZNE
- Strona 11 – SERWISOWANIE; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; skutek naruszenia zasad korzystania przez konsu-
- Strona 12 – Korzystanie z produktu po upływie czasu eksploata; ludzkie przed zanieczyszczeniami ze strony pro-; Data produkcji
51
Przystawka do pulpetów
12
Formowanie pulpetów,
kebbe itd.
Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm,
a następnie zamarynować je. Dokładnie
wymieszać masę mięsną.
Pulpety można uformować z mięsa
zmielonego i w kawałkach. Postępować
zgodnie z instrukcjami prawidłowego
montażu urządzenia.
Duża/mała przystawka do tarcia
13
,
14
Aby uniknąć rozsypania składników, pod
zespołem tnącym należy umieścić pojem
-
nik o wymaganym rozmiarze.
Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.
Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do tarki przy użyciu dociskacza.
Przystawka do krojenia w plastry
15
Krojenie w plastry, przygo
-
towywanie sałatek
Składniki muszą być gęste (ogórki,
rzodkiew, świeże ziemniaki, marchew, ka
-
pusta, kiełbasy, twarde sery itd.) W razie
potrzeby pokroić na kawałki. Rozpocząć
dodawanie składników, lekko dociska
-
jąc je dociskaczem do noży tnących.
Docisnąć składniki do ostrzy przy użyciu
dociskacza.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,
Rys.
D
• Natychmiast po zakończeniu użytkowania
wyczyścić wszystkie części maszynki do
mięsa.
• Wyłączyć urządzenie. Wyjąć wtyczkę z kontaktu.
• Zdemontować maszynkę do mięsa.
• Dokładnie umyć wszystkie elementy urządzenia cie
-
płą wodą z dodatkiem łagodnego środka czyszczą
-
cego.
• Części, które nie są wykonane z metalu, można myć
w zmywarce.
Temperatura wody nie może prze
-
kraczać 60°C.
• Wytrzeć korpus urządzenia suchą, miękką ście
-
reczką.
Aby uniknąć porażenia prądem, nie wolno zanu
-
rzać całego urządzenia w wodzie.
• Dokładnie osuszyć wszystkie części.
Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
metalowe części maszynki do mielenia, aby
uniknąć korozji. W celu dodatkowej ochrony
można lekko natłuścić je olejem roślinnym.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
48 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...
49 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-3 Kiełbasa: Rys. C-7,C-8 Pulpety: Rys. C-5,C-6 Warzywa: Rys. C-4 1. Włożyć śrubę 9 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dyszę 13 , 14 , 15 do zespołu tnącego 17 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący 17 w maszyn - ce, obracając go w lewo do mo...
50 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3/5,0 mm 6 , 5 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielone...
Inne modele maszynki do mięsa Oursson
-
Oursson MG2012/RD
-
Oursson MG5000/IV
-
Oursson MG5025/OR
-
Oursson MG5520/GA
-
Oursson MG5530/RD
-
Oursson MG5540/RD