CERTYFIKACJA WYROBU; wanych punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG.; Dane techniczne - Oursson JM6001/OR - Instrukcja obsługi - Strona 12

Oursson JM6001/OR

Sokowirówka Oursson JM6001/OR – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

54

Miąższ jest bar

-

dzo wilgotny

• Na początku wyciskania soku miąższ może być wilgotny.

• Odzyskany miąższ może być wilgotny w przypadku używania nieświeżych składników.

• Przed wyciśnięciem soku ze składników przechowywanych długo w lodówce należy je umie

-

ścić w czystej wodzie pitnej na 1–2 godziny.

Naczynie

wibruje

• Podczas pracy urządzenia są dopuszczalne nieznaczne wibracje naczynia na sok. Nie jest to

usterka.

Urządzenie

przestało

działać

• Upewnić się, że ilość owoców i warzyw nie jest zbyt duża, a silnik nie jest przeciążony.

• Upewnić się, że z owoców wyjęto duże pestki.

• Wyłączyć urządzenie i włączyć tryb ODWR (odwrotne obroty) na 2–3 sekundy. Ponownie

włączyć urządzenie.

Pokrywka

naczynia nie

otwiera się

prawidłowo

• Po zakończeniu wyciskania soku włączyć tryb ODWR (odwrotne obroty) na czas od 2 do 5

sekund, aby ułatwić demontaż, oraz użyć większej siły podczas obracania pokrywki w lewo.

Podczas pracy

urządzenia

śruba docisko

-

wa nagle się

zatrzymuje

• Najpierw należy wyłączyć urządzenie poprzez ustawienie przełącznika w pozycji neutralnej.

Następnie wybrać pozycję ODWR na 2–3 sekundy, aby usunąć składniki blokujące śrubę do

-

ciskową. Włączyć urządzenie. Jeśli ta metoda nie zadziała, odłączyć urządzenie od zasilania,

rozmontować i wyczyścić.

CERTYFIKACJA WYROBU

Informacje na temat atestów i certyfikatów można uzyskać na stronie

http://www.oursson.com

lub u sprzedawcy.

Naprawa sokownika może być wykonywana wyłącznie przez wykwalifikowanych specjalistów z autoryzo

-

wanych punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG.

Dane techniczne

Model

JM7002/JM7005

JM6001

Pobór mocy [W]

max 240

max 240

Napięcie znamionowe

220–240 V~; 50–60 Hz

220-240 V~; 50-60 Hz

Klasa ochrony

I

I

Wymagana temperatura magazynowania i transportu*

–25°C do +35°C

–25°C do +35°C

Wymagana temperatura pracy

+5°C do +35°C

+5°C do +35°C

Wymagana wilgotność

15–75%

15-75%

Wymiary (Wys.×Szer.×Dł.) [mm]

480×240×210

483×250×183

Masa [kg]

7,3

7,34

*Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze poniżej 25°C.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 8 - INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,; Przy obchodzeniu się z tym urządzeniem; ZALECENIA

50 Pl ich bezpieczeństwo, lub po poinstruowaniu, jak bez - piecznie go używać. Nie należy pozwalać dzieciom bawić się tym urządzeniem. • Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do użytku domowego. • Uszkodzony przewód zasilający musi zostać wymie - niony przez specjalistę z autoryzowanego punktu ser ...

Strona 9 - Przed; KOLEJNOŚć CZYNNOŚCI; W przypadku owoców z dużymi

51 Aby uniknąć przegrzania silnika, nie należy używać urządzenia dłużej niż 30 minut bez przerwy. Po każdych 30 minutach pracy na - leży zrobić 5-minutową przerwę, aby schło - dzić urządzenie. Do wpychania składników do wlotu należy używać wyłącznie dociskacza, który został dołączony do urządzenia. ...

Strona 10 - niste; ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA

52 Właściwości produktu Produkty Zalecenia Twarde pestki Morele, brzoskwinie, mango, nektarynki, śliwki itp. Produkty z pestkami lub twardymi pestkami należy pozbawić pestek. Twarde i nieja - dalne skóry Mango, pomarańcze, ananasy, arbuzy, melony itp. Obrać ze skóry i usunąć pestki. Owoce mrożo - ne...

Inne modele sokowirówki Oursson