MOŻLIWE PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIA; Możliwy problem - Oursson EM1500/RD - Instrukcja obsługi - Strona 10

Oursson EM1500/RD

Ekspres do kawy Oursson EM1500/RD – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

52

MOŻLIWE PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIA

Możliwy problem

Prawdopodobna przyczyna

Rozwiązania

Urządzenie nie włącza się

Brak napięcia w gniazdku.

Odłączyć urządzenie od zasilania i

zaczekać, aż wróci napięcie.

Kawa nie wypływa z wylewki

w obsadzie filtra

Za mało wody w zbiorniku

Wylewki w obsadzie filtra są zatkane.

Filtr jest zatkany.

Zbiornik na wodę jest nieprawidłowo

włożony.

Nalać wymaganą ilość wody do

zbiornika.

Wyczyścić obsadę filtra zgodnie z

instrukcjami.

Upewnić się, że zbiornik na wodę jest

prawidłowo włożony.

Espresso wypływa przez

krawędzie obsady filtra, a nie

przez otwory

Obsada filtra jest nieprawidłowo

włożona.

Zatkany jest filtr lub otwory w obsadzie

filtra.

Włożyć prawidłowo obsadę filtra do

urządzenia.

Wyczyścić obsadę filtra i filtr.

Espresso jest zimne

Ekspres do kawy nie zdołał się rozgrzać

i gdy wypływa z niego kawa, wskaźnik

miga, zamiast świecić światłem ciągłym.

Ekspres do kawy i filiżanki nie zostały

podgrzane.

Zaczekać, aż wskaźnik przestanie migać

i zacznie świecić światłem ciągłym.

Wstępnie nagrzać ekspres do kawy i

filiżanki.

Głośna praca pompy

Za mało wody w zbiorniku.

Zbiornik na wodę jest nieprawidłowo

włożony.

Nalać wymaganą ilość wody do zbiornika

powyżej znacznika MIN.

Upewnić się, że zbiornik na wodę jest

prawidłowo włożony.

Odrobina piany na

powierzchni kawy / kawa

wypływa szybko

Kawa mielona jest słabo ubita.

Za mało kawy.

Kawa jest grubo zmielona

Ubić kawę mocniej.

Zwiększyć ilość kawy mielonej.

Użyć drobniej zmielonej kawy.

Ciemna piana na
powierzchni kawy / kawa

wypływa wolno

Kawa mielona jest zbyt mocno ubita

Za dużo kawy.

Sito warnika lub filtr są zatkane.

Kawa jest bardzo drobno zmielona.

Nie ubijać kawy zbyt mocno.

Zmniejszyć ilość kawy.

Wyczyścić sito warnika lub filtr.

Używać kawy mielonej o grubości

odpowiedniej do robienia espresso w

ekspresach do kawy.

Podczas przyrządzania

cappuccino mleko słabo się

pieni.

Mleko jest ciepłe.

Dysza pary jest zatkana.

Używać tylko zimnego mleka z lodówki.

Wyczyścić wylot pary i dyszę.

MODEL

EM1500 / EM1505

Pobór mocy (W)

Maks. 1100

Napięcie znamionowe

220-240 V~; 50/60 Hz

Temperatura przechowywania i transportu

od -25°C do +35°C

Temperatura pracy

od +5°C do +35°C

Wymagania dotyczące wilgotności podczas transportu, magazynowania i uż

ytkowania

15-75% (bez kondensacji)

Klasa ochrony

I

Wymiary (mm)

190×300×315 / 201x290x309

Masa (kg)

3,2 / 3,58

DANE TECHNICZNE

* Produkt należy przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu składowania, w temperaturze nie niższej niż -25°С.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - kami, drganiem i innymi czynnikami mechanicznymi.; ZALECENIA; Wszystkie ilustracje w tej instrukcji to schematyczne; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,

48 • Po użyciu należy odłączyć urządzenie od sieci elek - tr ycznej. • Należy chronić urządzenie przed wstrząsami, upad - kami, drganiem i innymi czynnikami mechanicznymi. • Przed czyszczeniem lub wymianą akcesoriów nale - ży się upewnić, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektr ycznej. • Nie...

Strona 7 - ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA,; Przełącznik sterowania parą,

49 Obsługa tego urządzenia w żadnym wypad - ku nie wymaga używania siły. Używanie siły może spowodować uszkodzenie produktu z winy użytkownika. ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA, rys. В 1 Ekspres do kawy ................................................. 1 szt. 2 Filtr do kawy mielonej na 1 filiżankę, 7 g .........

Strona 8 - nownie przycisk; Im lepiej zostanie ubita kawa, tym będzie moc; Filtr należy czyścić po każdym użyciu urzą; PRZYRZĄDZANIE CAPPUCCINO; Mleko musi być schłodzone.; przycisk

50 dłowo, obracając go w prawo lub w lewo, aby wycięcia na filtrze weszły w rowki uchwytu, rys. D-3. 4. Włożyć obsadę filtra do jednostki zaparzacza. W tym celu, trzymając go za rączkę z lewej strony, umieścić go pod jednostką zaparzacza, wsunąć do niej i obrócić rączką w prawo aż do zablokowania. R...

Inne modele ekspresy do kawy Oursson