Elica OPEN SUITE SUPERIOR BL/F/80 Okap – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
115
powinna wynosi
ć
nie mniej ni
ż
55cm w
przypadku kuchenek elektrycznych i nie
mniej ni
ż
65cm w przypadku kuchenek
gazowych lub typu mieszanego.
Je
ż
eli w instrukcji zainstalowania kuchni
gazowej podana jest wi
ę
ksza odleg
ł
o
ść
,
nale
ż
y dostosowa
ć
si
ę
do takich
wskaza
ń
.
Niniejsze urz
ą
dzenie posiada oznaczenia zgodnie
z Dyrektyw
ą
Unijn
ą
2012/19/EC - UK SI 2013 No.3113 w
sprawie zu
ż
ytego sprz
ę
tu elektrycznego i elektronicznego
(WEEE).
Zapewniaj
ą
c prawid
ł
owe z
ł
omowanie niniejszego urz
ą
dzenia,
przyczyni
ą
si
ę
Pa
ń
stwo do ograniczenia ryzyka wyst
ą
pienia
negatywnego wp
ł
ywu produktu na
ś
rodowisko i zdrowie ludzi,
które mog
ł
oby zaistnie
ć
w przypadku niew
ł
a
ś
ciwej utylizacji
urz
ą
dzenia.
Symbol
na urz
ą
dzeniu lub opakowaniu oznacza,
ż
e
tego produktu nie mo
ż
na traktowa
ć
jak innych odpadów
komunalnych. Nale
ż
y odda
ć
go do w
ł
a
ś
ciwego punktu zbiórki i
recyklingu sprz
ę
tów elektrycznych i elektronicznych.
W
ł
a
ś
ciwa utylizacja i z
ł
omowanie pomaga w eliminacji
niekorzystnego wp
ł
ywu z
ł
omowanych urz
ą
dze
ń
na
ś
rodowisko oraz zdrowie. Aby uzyska
ć
szczegó
ł
owe dane
dotycz
ą
ce mo
ż
liwo
ś
ci recyklingu niniejszego urz
ą
dzenia,
nale
ż
y skontaktowa
ć
si
ę
z lokalnym urz
ę
dem miasta,
s
ł
u
ż
bami oczyszczania miasta lub sklepem, w którym produkt
zosta
ł
zakupiony.
Urz
ą
dzenie zosta
ł
o zaprojektowane, przetestowane i
wyprodukowane zgodnie z nast
ę
puj
ą
cymi warunkami:
• Bezpiecze
ń
stwo: EN/IEC 60335-1; EN/IEC 60335-2-31,
EN/IEC 62233.
• Wydajno
ść
: EN/IEC 61591; ISO 5167-1; ISO 5167-3; ISO
5168; EN/IEC 60704-1; EN/IEC 60704-2-13; EN/IEC 60704-3;
ISO 3741; EN 50564; IEC 62301.
• EMC: EN 55014-1; CISPR 14-1; EN 55014-2; CISPR 14-2;
EN/IEC 61000-3-2; EN/IEC 61000-3-3; ETSI EN 301 489-
1;ETSI EN 301 489-17; ETSI EN 300 328; IEC 62311:2019.
Sugestie dotycz
ą
ce prawid
ł
owego u
ż
ytkowania w celu
zmniejszenia wp
ł
ywu na
ś
rodowisko:
W
łą
czy
ć
okap na minimalne obroty w momencie rozpocz
ę
cia
gotowania i zostawi
ć
go w
łą
czony przez kilka minut po
zako
ń
czeniu gotowania. Zwi
ę
ksza
ć
obroty jedynie w
przypadku du
ż
ej ilo
ś
ci dymu i pary oraz u
ż
ywa
ć
wysokich
obrotów tylko w ekstremalnych sytuacjach. W razie potrzeby
wymieni
ć
filtr/filtry w
ę
glowe, aby utrzyma
ć
dobr
ą
skuteczno
ść
redukcji zapachów. W razie konieczno
ś
ci wyczy
ś
ci
ć
filtr/filtry
smaru, aby utrzyma
ć
dobr
ą
wydajno
ść
filtra smaru. U
ż
ywa
ć
maksymalnej
ś
rednicy systemu wentylacyjnego wskazanej w
niniejszej instrukcji, w celu optymalizacji wydajno
ś
ci i
minimalizacji ha
ł
asu.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)